Független szakértőkkel vizsgáltatnák ki a Legfőbb Ügyészség és Polt Péter munkáját a DK. A párt Polt mai, Népszabadságnak adott interjúján akadt ki.

Ahogy a DK közleményében kifejti:

A kormányzati korrupció hátvédje – ha ellenzéki politikusokról van szó – túl enyhének találja az ítéleteket, miközben “nem tartaná célszerűnek, sem kívánatosnak, hogy az ügyészség egyfajta igazságosztó szerepbe kerüljön”. Polt persze elégedett azzal az ügyészséggel, ami fideszes politikust érintő korrupciós ügyben 5 éve nem indított eljárást.

A legfőbb ügyész ellentmondásai egyértelművé teszik, hogy miért nem kattant még a bilincs a korrupt kormány fideszes ámokfutóin. Az ügyészség “nem kerülhet igazságosztó szerepbe”, most már tehát bevallottan nem lehet az az intézmény, amely felelősségre vonná a kormányzati korrupciót.

A párt azt is hangsúlyozta: Polt hiába tagadja le saját ügyészségi beszámolóját és az ügyészségéről készült statisztikákat: az elmúlt 5 évben meghétszereződött a korrupció, harmadannyi eljárás indult és kétszer annyi vizsgálatot állítottak le, mint 2010 előtt.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Hivatali több rendbeli visszaélésért níyugodtan bevállalhat egy ólcsó 10 év letöltendőt és akkor még alsó hangon szóltam.
Mocskos maffiatag !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
solidedge
A Fidesz a nemzeti vagyont csak akkor látja biztonságban, ha mind hozzájuk kerül.
mate03
Akorrupció melegágya amikor a legfőbb ügyész,maga is korrupt!
justhpeter
Polt megmondta: a bűncselekmények csökkentek, a korrupció nőtt. Vagyis a korrupció nem bűncselekmény. Mire ugrál Gyurcsány ?
Desischado
A polt pétör? Ő is pártkatona! Az a dolga, hogy elsikálja a fideszes haverok mutyijait. Nem véletlenül lett kinevezve! Ha lesz elszámoltatás, akkor remélem, a vádlottak padján fogom látni ezt a korrupt, gerinctelen lényt!
Lepényleső
Az igazság bajnoka nem hát,hanem mellvéd,sőt feljebb,még vastagabb a falazat.
reseva
A DK nagyon aranyos. Csak arra lennék kíváncsi, hogy kivel és mikor? Persze, ők is feltételes módban nyilatkoztak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.