Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint a magyarországi ellenzéki pártok kormányellenes hecckampány indítottak a bevándorlás ügyében, miközben nemzetközi szervezetek is azt állítják, ez egy súlyos, egyre súlyosbodó probléma, amelyre tartalmi választ kell adni.

A kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában kiemelte: a politikai erők Európa-szerte azt mondják, hogy a bevándorlási helyzetet rendbe kell tenni, a magyarországi ellenzéki pártok viszont valójában nem mondanak semmit.

Kovács Zoltán kiemelte: nem a magyar kormány csinált ügyet ebből a kérdésből. A menekültügyi jelentések szerint ebben a pillanatban is több millió ember van úton – leginkább Európa felé. Az Európai Unió különböző szervezetei abszolút számok alapján is kimutatták, hogy Magyarország az első öt leginkább érintett európai állam között van, az ezer emberre, illetve a GDP-re vetített terheket illetően is. Továbbá az ENSZ menekültügyi szervezete is azt mondja, hogy a világ csaknem háromszáz országa közül Magyarország az első tízben van – ismertette.

A kormányszóvivő kitért arra is, hogy az első öt hónapban több mint 53 ezren érkeztek illegálisan Magyarországra, ők nagy többségükben visszaélnek a rendelkezésükre álló jogi keretekkel, amelyeket Magyarország és az Európai Unió ad.

Mindezek nyomán kezdeményezett a kormány nemzeti konzultációt a bevándorlás kérdéseiről – mondta Kovács Zoltán, hozzátéve: mostanáig több mint 550 ezer kérdőív érkezett vissza. A feldolgozott válaszok alapján pedig az emberek többsége, 75-80, akár 90 százalékban egyértelműbb, keményebb, határozottabb eljárást vár az illegális bevándorlókkal szemben.

Az M1 aktuális csatorna műsorában a kormányszóvivő gyógyulást kívánt Kádár Sándor őrnagynak, a szerdán meghibásodott Gripen megsérült pilótájának, aki – emelte ki – "példamutatóan cselekedett".

Kovács Zoltán elmondta, hogy a jövő szerdai kormányülésre várják a honvédelmi miniszter jelentését az elmúlt egy hónap során történt Gripen-balesetekről. A jelentésből ki kell derülnie annak, hogy a két baleset között van-e összefüggés, továbbá hogy ezek veszélyeztetik-e Magyarország, illetve a későbbi vállalások, köztük a Baltikum légterének védelmét – jelezte kormányszóvivő, hozzátéve, jelenleg úgy látják, hogy ennek veszélye nem áll fenn.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
"A világ csaknem 300 országa"
Jelenleg 193 független ország és 8, nemzetközileg el nem ismert állam van a Földön.
Köszönjük, szakértő úr...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pistapapa
@A Tündik bündije: Ezt bizony alaposan alulszámoltad.
Anna Mária
@pistapapa: Nem bizony, jól számolt.
De persze, ha forrással támasztod alá, hogy a világ országainak a száma ennél jóval több, akkor talán meg tudsz gyúzni. Kovács Zoltán kormányszóvivő szavai nem számítanak forrásnak. :)))
A Tündik bündije
@pistapapa: Hogyne. Van még 4 függő terület, valamint 51 külbirtok, csakhogy ezek jogilag nem önálló államok, hanem más ország szuverenitása alatt álló társult országok, amik az anyaország alá tartoznak.
pistapapa
@Anna Mária: A legutóbbi olympián 205 ország és 35 nemzetközi szövetség versenyzői vettek részt.Ezen felül vannak még országok,melyek nem tagjai a NOB-nak.
kukac50
Olyanok voltak a kérdések, és a válaszok,hogy nem a saját véleményét mondta el az aki vissza küldte!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.