Hamarosan ismét drágulhat a gáz és az áram ára, pedig ezek csökkentése bizonyult a 2014-es választásokat megnyerő csodafegyvernek. Legalábbis erre utal az az uniós energetikai biztosnak jutott kormányzati levél, amibe a hvg.hu betekinthetett.

A levél május 8-i keltezésű és Trócsányi László igazságügyi miniszter küldte az uniós energetikai biztosnak, Miguel Arias Canete-nek. A kormány benne azt ígéri: 

 - Átalakítják a rendszerhasználati díjak (azon belül átviteli/szállítási és elosztási díj) ármegállapítási rendszerét, háromlépcsőssé teszik azt

- Megszüntetik azt a mostani helyzetet, hogy van figyelembe nem vehető költség

Ezek viszont oda fognak vezetni, hogy a most profitot gyakorlatilag nem termelő szolgáltatóknak megemelkedik a tőkemegtérülése, ez viszont a már említett növekedést eredményezheti a gáz és az áram árában.

Az intézkedések bevezetésére konkrét időpontot nem ígér a kormány, de ez valószínűsíthetően a közeljövőben fog megtörténni.

A lap azt állítja, a levél meglétét az igazságügyi tárca gyakorlatilag elismerte, de annak tartalmáról nem kívánt nyilatkozni, mert a „levél egy, a magyar Kormány és az Európai Bizottság között folyamatban lévő, nem nyilvános eljárás része.” Hasonló választ adott az Európai Bizottság is.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
Mi lesz most a rezsicsökkentési disznóval? Nehéz lesz azt az 1 agysejtjét valami másra átprogramozni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
egyszerűen lehet kommunikálni a buktát:

Növekszik a színes papírokon feltüntetett megtakarítások összege.
Vagy esetleg fel kell tüntetni egy másik szöveget, hogy ha az únió nem pofázott volna, akkor ennyivel kevesebbet fizetett volna.
A megtakarítás viszont így is nő, paradox egy matematikai mutatvány volt akkor is ez az elmebeteg ötlet.
nezelodo
Pedig nagy megtakarításom volt nekem is, a szemétszállítást előbb megdrágították harmadával, (2000-ről 3000-re "csökkent", aztán a rezsiharc tovább csökkentette 2000-re). Kajálták is a nagy segítséget a népek! Most meg a kopaszkovács ötletel, hogy pl. javasolják a zemberek a tűzgyújtás illetékének az eltörlését, mit pár hónapja ők vezettek be. Remélem ennek az adománynak is nagy sikere lesz az agyalágyultaknál!
adrenalink
Mi lesz most a rezsicsökkentési disznóval? Nehéz lesz azt az 1 agysejtjét valami másra átprogramozni!
Macskaszem
Megemelik a rezsit, ráfogják az Unióra, és a hülyébbje még mindig beszopja.
papa.49
A ,,NAGY REZSI HARC,, elbukott, csapataink a rugalmas elszakadást gyakorolják ,,A VALÓSÁGTÓL,, TAKARODNÁTOK MÁR EL VÉGRE HAZUG CSÜRHE!!!
bundi
"A levél május 8-i keltezésű és Trócsányi László igazságügyi miniszter küldte az uniós energetikai biztosnak, Miguel Arias Canete-nek. A kormány benne azt ígéri: "
mikorra is datálható ez az új plakátőrület?...mintha valami amit leplezni akartak volna ezzel, kezdene kibukni a szekrényből...
jó móka lenne hogy ha a bevándorlóellenes kampányt ennek elleplezésére indították volna...
Freewolf
A szolgáltatást államosítani kell és megoldódik a dilemma!
eszegfu
Ennek a rezsicsökkentésnek előbb-utóbb vége lett volna...egyrészt ahogy magasabb áron tudja az ország megvásárolni az energiát, vagy felemelik a fogyasztói árat, vagy a ktv. "nyeli le" és akkor más adó formájában ujra mi vagyunk a fizetők...másrészt kivásárolják/vagy már kivásárolták teljesen a közmüszolgáltatókat, "tröszt"-félébe egyesitik, tehát eltartjuk őket is, továbbá fejleszteni nem tudnak, jó esetben talán a karbantartást elvégzik, veszteség esetén megint tőlünk szedik be valamilyen formában. De ez most kapóra jön nekik, mármint, hogy az EU-ra lehet kenni!
bundi
@Freewolf: próbálkozni lehet vele...de akkor az áron alul eladott szolgáltatások és a beszerzési ár különbözetét ti fizetitek zsebből...vagy te is kintről osztod az észt?...
coyote3
Na b@szki megint besült egy hazugság :)
Freewolf
@bundi: Épp ezért kellene Paksot fejleszteni. Saját magunk által megtermelt energiának nincs alternatívája és nem vagyunk kiszolgáltatva senkinek!
bundi
@Freewolf: igen, csak hogy a paks álltal termelt energia max akkor érné meg, ha a mostani piaci ár kb háromszorosára emelkedne...tehát a mostani ár kétszeresébe kerül majd az ott előállított energia, és ha hasznot is remélnek belőle, akkor ez csak az e fölötti részből jönne ki...ja és kb 10-15 év múlva kezdene el termeleni...de mondom megpróbálhatod lemodellezni otthon is...lekapcsolod a házat a szolgáltatóról...előveszel egy szobabiciklit, és nyomod...ha a szemed kigúvad, és a gatya telemegy meg tudsz csinálni egy pirítóst...meg tévét is tudsz nézni egy darabig...
na kb ez lesz majd nagyba is...amit ott termelnek majd nem lesz elég az országnak, de az emberek annak a felépítésébe is bele fognak dögleni rendesen...
Freewolf
@bundi: Paks hosszú távú befektetés! Energia függésben élni nem biztosíték egy országnak! Épp most hallottam valahol, hogy a napenergiából nyert áram kétszer annyiba kerül, mint az atom.
És még valami! Ha olyan gazdaságtalan, miért érte meg a franciáknak és a németeknek ebbe beruházni?
bundi
@Freewolf: ja nem utolsósorban az a 3000 milliárd amibe fájni fog így első blikkre...valószínűleg 6-9 között lesz majd véglegesen, és nem tartalmazza a duna újraszabályozásának, felduzzasztásának a fedezetét, valamint a szivattyús tározót is kifelejtették, és az atomtemetőt is a jézuska hozza majd...de ha nem így van...legyetek boldogok vele...ja és elég fura, hogy a hatástanulmány is eltűnik a kormányzati honlapról...
www.kormany.hu/download/4/83/c0000/ekd_20121026.pdf
de mondjuk szemfülesek lementették, áttették máshova...
www.greenfo.hu/uploads/dokumentumtar/eroterv-tanulmany-a-paksi-bovitesrol.pdf
de itt egy cikk róla...olvasgasd...
www.greenfo.hu/hirek/2014/03/10/paksi-viziakna-vizlepcso-nelkul-nincs-bovites?referrer=rss
és ennek fényében felkészülhetsz a jurtalétre az aksis junoszty tévére, és a nyilazgatós mangalica terelgetős szép fényes jövőre...
Freewolf
@bundi: Nem vagyok műszaki beállítottságú, de változatlanul Paks mellett vagyok! Figyusz! A puding próbája az evés! Ha felépül, meglátjuk!
bundi
@Freewolf: kellene az az update neked nagyon...per pillanat csúcsidőszakban olcsóbb a megújuló mint az atom...rosszabb esetben egálban van...
greenfo.hu/hirek/2015/04/25/daniaban-a-szel-olcsobb-az-atomnal
vagy itt...
ez tavalyi...
www.greenfo.hu/hirek/2014/10/17/draga-a-szelenergia-nem-az-atomnal-is-olcsobb
upszika egy hír 2012-ből...
greenpeace.blog.hu/2012/01/11/eloszor_elozi_le_nemetorszagban_a_megujulo_energia_az_atom_es_szenenergiat
tehát miről is beszélünk?
bundi
@Freewolf: látom hogy nem nagyon vagy műszaki beállítottságú...de ezért is kérdem ismét...akkor milyen jogon osztod az észt ebben...
ez olyan mintha a menyországról vitáznánk és te csak azért hogfy bebizonyítsd, fejbelövöd magad...csak most épp a gyerekeid, unokáid fejéhez tetted a pisztolyt...de amennyi eszetek van...csak azért is meghúzod a ravaszt...
Freewolf
@bundi: Köszönöm a linkeket, kezdesz elbizonytalanítani! Sajnos nekünk nincsenek olyan állandó széljárású helyeink, mint a dánoknak! Magam is kacérkodok egy 4 kW-os napelemmel, hogy öreg napjaimba ne a villanyszámlát kelljen fizetnem! Egyelőre az a két milla hiányzik hozzá, amibe kerül!
Freewolf
@bundi: Igaz, igaz, ne szidj! Valóban nincs elég információm és tudásom a dolog megítéléséhez! Elnézést kérek, én hibáztam és olyan dologban nyilvánítottam véleményt, amiről nincs elegendő tudáson! Te nyertél, elnézésed kérem!
Hellcat
Irdatlan pénzráfordítással egy Tv csatornát nem voltak képesek rendesn megcsinálni maguknak...és ezek akarnak atomerőművet? A rezsicsökkentés meg nem csoda hogy elbukik...látszatintézkedés volt, jól bezabálta a sok agyatlan az átverést.
bundi
@Freewolf: www.napenergiainfo.hu/a-nagyvilagbol/2014/10/01/napenergia-beruhazasi-kisokos
vagy itt...
www.greenfo.hu/hirek/2015/06/06/robbanas-varhato-az-ingyen-aram-frontjan
vagy itt egy találati lista..böngészd...de mindenesetre a szerződést a vezér aláírta...onnantól nehéz visszatáncolni...éljenezzétek...hurrá, hurrá...
nyanya001
@adrenalink: Már átprogramozták, ő lett a birkózó szövetség elnöke, ha jól tudom !
Mert birkózó szőnyegen alszik az ürge, tehát megfelel !
Freewolf
@bundi: Azt tudom, hogy aláírták! Maximum imádkozni tudok, hogy jól jöjjünk ki belőle!
pbalage
@Freewolf: vegyél fel a napelemedre hitelt, majd törleszted.
Freewolf
@pbalage: Eszembe sincs! Van lakáshitelem, az is a duplája lesz, mire visszafizetem!
alterego56
@Freewolf: Megvettük a MOL részvényeket 500 Mrd forintért 23000 Ft/darab áron. Aztán már négy éve "meglátjuk" hogy ér is vagy 14 500-at darabja. Így nem lehet gondolkodni.
pbalage
@Freewolf: az ország megy vegyen fel hitelt paksra, mi? Baromi következetes vagy, most belefutottál a csőbe.
Freewolf
@pbalage: Okoska! Egy ország helyzete más, mint egy magán emberé!
Freewolf
@alterego56: Szerintem meg nem a megvásárlásuk volt a hiba, hanem az eladásuk! Miért kell mindent elkótyavetyélni?
adrenalink
@nyanya001: Sajnos a Tuskirályt 2 vállra fektette! De főállásban parlamenti képviselőnek választották, eddig ott bírkózott a rezsivel. Ez is olyan lesz, mint S. Gabriella nyugdíjvédelme...
Macskaszem
@Freewolf: A szocik elpasszolták a lukas cipőt, mert az szart se ér, orbi meg csak azért is visszavásárolta, pedig azóta csak még nagyobb szar lett belőle. Másrészt meg egy ország helyzete mért lenne más, mint egy magánemberé? Csak nem azért, mert az országból ki lehet még facsarni valamennyit, mielőtt éhendöglik ebben a "kurvaországban".
Freewolf
@Macskaszem: A hazám nem kurvaország, még akkor sem, ha hibbant Néró így nevezte! Egy ország gazdasági mozgástere picit nagyobb, mint az enyém, ezért nem tartom helyesnek a párhuzamot! Amikor annyi haszonnal adják el a benzint, ne mondd már nekem, hogy a MOL ráfizetéses!
Macskaszem
@Freewolf: ne mondd már nekem, hogy nem tudod, mekkorát buktunk MOL részvény megvásárlásán. Egyrészt a forint egyre szarabb árfolyama miatt, másrészt a részvény árfolyama miatt. Hol élsz, hogy ennyit se tudsz?
Freewolf
@Macskaszem: Kérlek, őszintén szólva keresztbe tettem a MOL felvásárlására. Ezt legalább visszaszereztük!
Toby
Na, akkor a rezsi-népbiztos máris keresheti a befogadó országot, vagy a " magyar emberek" és a "keményen dolgozó rezsiszopatottak" a szájába teszik azt, amit ő tett másokéba !
Egy elmebeteg cirkuszi bohóc ül a trónon !
Dr. Felipe
Akinek még nem mosták ki az agyát az eddig is tudta hogy csak a választás megnyeréséig tartott a rezsiharc.
A rezsiharc pótlására találták ki az újabb gumicsontot a birkáiknak, a bevándorlóellenes gyűlöletkampányt hogy megint legyen min rágódni a birkáiknak.
papa.49
@nyanya001: Vagy ,,birkózó szart,, reggelizik!!!
justhpeter
Elképzelem a gyakorlatban. Eddig az volt, hogy minden hónapban a félkegyelmű rezsibiztos munkálkodásának eredményeként közölték velem, hogy mennyi volt a megtakarításom a kezdetektől. Hogy lesz most: az áremelést a félkegyelműnek minden hónapban le kell majd vonni az eddigi megtakarításomból. Csak tudnám hány hónapig fog tartani a megtakarításom ?
Mézike
@Freewolf: Egy kicsit kockázatos dolog Paksra bízni az ország energia ellátását.
Egyrészt nem termelne annyit, még bővítéssel sem amennyire szükségünk van.
Másrészt ha nem válik be nyakunkon marad a kölcsön, és akkor már hiába mondjuk hogy puding próbája az evés...
Harmadrészt. Ha a kormány államosítja a szektort akkor a haszon is a kormány zsebbe menne. Nem is lenne semmi gond, ha a kormány zsebe = Orbán illetve kis családja, + nagyobb baráti társasaga zsebével.
Legfeljebb a veje majd beszáll.
puki
Miért van az, hogy nálunk minden nem nyilvános?
Desischado
@nyanya001: Édes Nyanyám, köszi a linket, a tökéletesen helytálló a vélemény, egyetértek! Mindig is ilyen volt ez a féreg!

Na most aztán mit fognak hazudni? Az Unióra kenik? De rezsi szilárd miről fog ezután hadoválni? Nesze neked, rezsicsökkentés! Ez várható volt, csak a választásokra csinálták!
Yoda69
Csak fideszes 1 bites fanok nem lattak be hogy ez igy lesz. De orbannak bejott: tarolt a valasztasokon a sok idiota miatt.
szaboria1
@Freewolf: Az államosítás csak bedőlés lehet vagy majd megint privatizálni akarnak amikor már megint érzik ez nem jött be.
Clavigo
@szaboria1: Akkor fognak privatizálni,,mikor sikeresen bedöntötték ez a "kreálmányt "...Nem fog sokáig tartani.
eszegfu
@szaboria1: 5:36 A Tigáz is visszaadta már az engedélyét, igy már nincs külföldi tulajdonban egyetlen gázszolgáltató sem. Az biztos, hogy állami kézben nem lehetne közmü cég, a veszteségét -- ami nyilvánvaló a rezsicsökkentés "eredménye" -- nem lehet ktv-ből finanszirozni, mert az EU-ban a piacgazdaság szerint kellene müködniük. Ezt pontosan tudja kormányunk is, ezért van "harc" ebben is az EU-val. El sem tudom képzelni a módját annak, hogy ne emeljék fel a közmüvek szolgáltatásait.
Senara
Rezsicsökkentést és a külföldi szolgáltatók kiszorítását a piacról , biztos szóvá tették Lázárnak a tárgyalásokon ahogy a pénzek felhasználását is Lázár hazajött és Altusozon egyet . Ennek egyik magyarázata lehet Trócsányi László levele . Rezsi Jóci nem véletlen szerepel a megvédjük a rezsicsökkentést szlogennel .
szaboria1
@eszegfu: Megy itt is az átverés egy másik szektorban az úgynevezett csatornázással mert az eddigi vízdíjjal együtt lassan meg fizethetetlen lesz ez szolgáltatás. Pl Baja és mi közöttünk potom 200-.ft-tal m3-ént kell többet fizetnünk.
mate03
@eszegfu: Ebben az országban 2010-óta nincs ár emelés,csak ár rendezés! Magyarul,(Nem szartam a kútba csak a kávájára,onnan meg bele söpörtem)!
eszegfu
@szaboria1: Én is olvastam, hogy megyén belül is milyen árkülönbségek vannak... indoklásul hallottam pl. nem mindegy az adott területen milyen kevesen laknak, mert akkor a kevés ember miatt kellett kiépiteni a rendszert, meg hogy a vidék domborzata is számit. A lényeg, hogy fogalmam sincs a viz-csatorna "árképzéséről" sem. Nekem a csatornaszámlán szerepel "átháritott vizterhelési dij"...nem tudom mi lehet.
eszegfu
@mate03: :)))) hasonlatod remek! Csak hozzáteszem: van még adó "kiterjesztés" is. Jó a szókincsük a nem kivánatos dolgok bevezetésére, megmagyarázására!
szaboria1
@eszegfu: Pedig nekünk saját vízbázisunk van mégis drágább lett a szolgáltatás mióta az önkormányzatnak átkellet adni a Bajavíznek.
kukac50
A villanynál a rendszerhasználati díj sokszorosára nőtt, a kwat ára amivel kevesebb a rendszerhasználati díj annyival nőtt.
Rezsi rizsa !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.