A kormányfővel háborúzó Simicska Lajos cége, a Közgép a versenytársakhoz képest alacsony árajánlatokkal indul az állami megbízásokért. A Népszabadság cikke szerint ezzel rá is irányíthatják Brüsszel figyelmét a hazai pályázati rendszerre.

A versenytársainál alacsonyabb árajánlatokkal induló Simicska igazolni próbálja a régi gyanút, hogy a magyarországi autó pálya-, út- és vasútépítések túlárazottak.

A lap azt írja, vagy nyer az ajánlattal és pénzhez jut, vagy a brüsszeli kasszából költekezni próbáló projektgazdák kínos magyarázkodásra kényszerülnek.

Például a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a XXIII. kerületi Grassalkovich út–Ócsai út–Haraszti út kereszteződésénél található felüljáró felújítására kiírt pályázat eredményhirdetése után is elindult a kérdezősködés. 

A Közgép azért szorult ki a versenyből,mert túl olcsón, konkrétan a legolcsóbban vállalkozott. A kirívóan alacsonynak minősített ajánlatában 430 millió forintos vállalási ár szerepelt, ami 238 millió forinttal előzte meg az A-Híd és a Strabag konzorciumának 668 millió forintos árajánlatát – írja a lap.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Aknázzon , cask egy gond van hogy a végén ha eljárás indul ( és fog!!! ) az állam ellen Mi fogjuk megfizetni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mekkelek
Az adófizetôk pénze egykiknek sem drága, úgy játszanak vele mint kaszinóban az ajándék zsetonokkal...
Abzug62
@eszegfu: Ne aggódj, a Te véleményed a helyes. A Csizmás csak trollkodik, ennyire futja neki.
bakurasz
@kkalman: Hofi egyszer Simlicskának nevezte ezt a köpönyegforgatót...talán nem véletlenül!
mariaberta
És ezek az aknák mikor fognak felrobbanni? Könyörgöm fejezze be amit elkezdett...
spu00
Ha valaki a tönk szélére kerül, az megpróbál valahogy vissza kerülni, s ilyenkor semmi sem drága.Ahogy Orbán Viktort ismerem itt nem terem bocsánat Simicskának, s meg is érdemli. Sajnos többet gondolt magáról, s ebbe belebukott. Ez nagyon sok emberre vonatkozik, nem tudják saját korlátaikat, s ez csak bukást vonhat maga után.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.