A kormányfővel háborúzó Simicska Lajos cége, a Közgép a versenytársakhoz képest alacsony árajánlatokkal indul az állami megbízásokért. A Népszabadság cikke szerint ezzel rá is irányíthatják Brüsszel figyelmét a hazai pályázati rendszerre.

A versenytársainál alacsonyabb árajánlatokkal induló Simicska igazolni próbálja a régi gyanút, hogy a magyarországi autó pálya-, út- és vasútépítések túlárazottak.

A lap azt írja, vagy nyer az ajánlattal és pénzhez jut, vagy a brüsszeli kasszából költekezni próbáló projektgazdák kínos magyarázkodásra kényszerülnek.

Például a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a XXIII. kerületi Grassalkovich út–Ócsai út–Haraszti út kereszteződésénél található felüljáró felújítására kiírt pályázat eredményhirdetése után is elindult a kérdezősködés. 

A Közgép azért szorult ki a versenyből,mert túl olcsón, konkrétan a legolcsóbban vállalkozott. A kirívóan alacsonynak minősített ajánlatában 430 millió forintos vállalási ár szerepelt, ami 238 millió forinttal előzte meg az A-Híd és a Strabag konzorciumának 668 millió forintos árajánlatát – írja a lap.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Aknázzon , cask egy gond van hogy a végén ha eljárás indul ( és fog!!! ) az állam ellen Mi fogjuk megfizetni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
craven
pfff...milliárdos...már összelopta magának meg a családnak bőven...
wagabund
@craven: ja, a nép meg a körmét rágja, hogy szegény, mennyi kárt szenved...
Mobil123
Aknázzon , cask egy gond van hogy a végén ha eljárás indul ( és fog!!! ) az állam ellen Mi fogjuk megfizetni.
picike
nem okozna nekem fejfájást ha én lennék a miniszterelnök már régen ketrecben lennél !!!
alterego56
@Mobil123: Az persze jobb hogy minden állami beruházás a duplájába kerül.
nemjoezigy
Akkor lenne igazán korrekt, ha (anno) az általa megnyert pályázatokról közre adna egy BECSÜLETES mérleget, hogy mennyi volt az annyi! Mennyi a becsületes és mennyi a nyerészkedés, amit most már nem ő nyer, hanem az új csókosok! (pl játszóterek, 4-5-6 játékkal 6 millió Ft, 1,5 millió ból meg lehetne csinálni)
És nem csak bemutatná, hanem visszaadná célzottan a szegényeknek.
Nem is lenne furcsa a mai helyzetben, mert orbánc törvényesítette, legalizálta a pénzmosást. És itt nem saját zsebre történne a bevallás, hanem a közösbe kerülne.

De szépet álmodtam erről is!

(de amíg ez nem történik meg, addig a simicska is a saját sértődöttsége és ANYAGI mellőzöttsége miatti reakciója ez!)
Mobil123
@alterego56: És miért nem lépett eddig az unió? Mert az hogy sokba kerülnek az állami beruházások nem új keletű és mégsem tesz senki ellene.
vagy pl. a körbetartozás ami az államtól indul csak törvények hada születik de attól még nincs eredménye a csökkenésére.
lópicigáspár
Na ez is beállt a Gyurcsány mögé! A kieső részt biztos az, meg Bajnai dobja neki össze!
Mobil123
@nemjoezigy: Tényleg szépet álmodtál :-D
lópicigáspár
@picike: Az lehet, de az is biztos, hogy öt perc múlva ott ülnél a szomszéd cellában az egész vezérkarral együtt! :-)
picike
@lópicigáspár: utálom már a sok pöfeteg gombát
Hellcat
Nagyon szép húzás...reálisabb áron kínálni a dolgot rávilágít arra, hogy mennyit lopnak szét fideszék. Hogy is utasította el a fidesz? "Túl alacsony?" :D Borul a bili.
Senara
Karaktergyilkosság nála nem működik . Mivel támadnák ,bezzeg akkor mennyivel többet számlázott ? :-))) Visszamenőleg számoljon el ? :-)
Csizmás Kond
...mongyuk az is nehezen hihető el, hogy a hatszázvalahány millióst egynegyedével kevesebbért vállalná valaki...nincs az a hülye...
glorianna
@Csizmás Kond: Szitaszerű memóriám szerint pont Simicska mondta: "Hülyének lenni állampolgári jog". Látszólag most gyakorolja ezen állampolgári jogát.
Strong
Szerintem eljön az az idő, hogy akkor kap pénzt a Simicska - amikor nem indul a közbeszerzésen.

Tehát megéri a pályázóknak (kartereknek) fizetniük, hogy ne piszkítson bele egy jobb ajánlattal..
human
Ezzel azt is bizonyítja Simicska, hogy korábban túlszámlázott a fidesznek, hisz a fidesz most pont azzal magyarázza a Közgép folyamatos elutasítását, hogy a korábbi munkáinál "irreálisan" alacsonyabb költséget tüntet fel.
És Budapesten még mindig nem gyulladt ki semmi? Jó lenne végigkérdezni a tévé székház gyújtogatókat, hogy most elégedettek?
JAJMÁR
Már keresztül kasul kellene, hogy szeljék az országot az autópályák és a gyorsforgalmi utak, olyan szinten felülárazottan készültek, amelyek elkészültek. Szégyen és súlyos bűncselekmény, mert régiók maradtak mélyszegénységben és nyomorban ezek miatt a beképzelt harácsoló majmok miatt. Gyáraknak és üzemeknek kellene épülnie az utak mellett, ami vonzaná a befektetőket. Most, a harácsolók közrabszolgaként használni akarnak embereket.
Na, nem akarom leírni azt a szót, ami következne, mert már elkopott, de azt leírom, hogy a hazának ezekre nincs szüksége!
JAJMÁR
Persze, így van ez kicsiben is. Most hallom, hogy egy helyi település iskolaudvarába műfüves focipályát épített az önkormányzat - 50 %-os önrésszel -, de a járdákon kitörik az emberek bokája.
(Jók ezek az uniós beruházások, hiába..)
Arról nem is szólva, hogy eddig hétvégeken és nyaranta a gyerekek bejárhattak, és a betonos pályán rugdoshatták a labdát... de persze a műfüvest majd bezárják!
bencemacska
@nemjoezigy: ma, 08:34

Csak egyre nem gondoltál: azt ki, mikor, kinek adja vissza, amit Simicska a Fidesz kasszába fizetett.
(A bányák persze megvannak, azokat lehetne államosítani!)
bencemacska
@Hellcat: Legyen igazad! De gyorsan ugrani ám, mert messze fröccsen!
mindenes46
@Csizmás Kond: Ez a munka nagyon közzel van a telephelyéhez és a gépekkel nem kell nagy utazásokat tenni. A munkaterületre való felvonulás tetemes összeg. Szerintem !
bencemacska
@mindenes46: ma, 12:51

És még a bitument sem kell kétszer melegíteni!
Toby
Ügyes, taktikus húzás és egyben igen jó bizonyíték a mocsokra, a "tolmács hiányra" !
eszegfu
@Csizmás Kond: 9:41 Én is ezt gondolom! Hacsak az alul-licitálásra hajtana, akkor nyerés esetén belebukna...ennyire nem égetné be magát Simicska. Max. nem tud kivenni 800 mill. osztalékot, nem "oszt vissza", hanem kivesz 8 mill. osztalékot. No meg a "fricska", ami lehet, hogy többet érne neki...
nemjoezigy
@Csizmás Kond: "...mongyuk az is nehezen hihető el, hogy a hatszázvalahány millióst egynegyedével kevesebbért vállalná valaki...nincs az a hülye..." ma, 09:41
Mondjuk ehhez nem hülyének, hanem becsületesnek kell lenni!
Megvan a költség, megvan a tisztességes haszon, a többi a fidesskdnp által (eddig a simicskának) biztosított extra haszon, vagy nevezhetjük lenyúlásnak, vagy lopásnak, csalásnak.
Na itt a különbség pl: játszótér 6 millió Ft harmadából meglehet csinálni!!!
Nem kell ehhez hülyének lenni, CSAK BECSÜLETESNEK!
DE EZT A FIDESKDNP NEM ISMERI!
volvós
1990-ben megmondta OV., hogy a Fideszben a Simicska az ÉSZ !!
Na most mi van ?? Csak nehogy a Simicska átmenjen Salamon Béla
bácsi ( isten nyugosztalja ) híres mondására:
" Ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer elkezdek beszélni..."
Mert akkor nagyot borul a sz@rral teli bili !
bencemacska
@volvós: ma, 14:07

Nem olyan egyszerű az "elkezdek beszélni..", mert a korrupcióhoz minimum két fél kell. És a lefizetett és a lefizető egyaránt bűncselekményt követ el.
Kivételt képez a vádalku. Simicska meg nagyon jól tudja ki lesz a vádalku kedvezményezettje! Jól ismeri Poltot is, meg ő tényleg teljesítmény alapján kapta a jogász diplomáját is.
Szerintem ő most pókként szövögeti a hálóját a sarokban, és várja a megfelelő alkalmat, hogy ki mikor akad bele. És akkor az megkapja a halálos csípést!

De lehet, hogy tévedek!
Dr. Felipe
Hát bizony Simicska Lajos volt közöttük a legokosabb, ezt g vicctor kommunista spicli elvtárs is elismerte.
Aztán ahogy közeledünk 2018 hoz úgy fog majd szépen szivárogtatni is dolgokat. Lesz sok meglepetés, a birkáknak tátva marad a szájuk.
bencemacska
@Dr. Felipe: Én is ebben reménykedek!!!
vitriol
@bencemacska: valóban... Abban tévedsz, hogy poltnak bármilyen terve, gondolata lenne. Ő csak egy átlagon aluli képességgel megáldott "udvari" végrehajtó...
verum
Szerintem Simicskának új "haditerveket" kell kieszelni, ami ahogy látszik, nem esik nehezére.
Kiborítani bilit meg szerintem azért nem fog, mert nincs olyan bili, amibe ő is ne lenne benne.
Csizmás Kond
@nemjoezigy: Na így már értem...Simicska a megtestesült becsület...
Az üzlet az üzlet az nem szól sem becsületről sem fideszről hanem kimondottan a pénzről. Ma általában mindenki ha valami üzleti ügyről hall az egyből a fideszt szidja, holott bármibe fogadnék, hogy országos szinten csak úgy harmadik helyen alul ha megjelennek a fidesz, ugyanis az buta felfogás, hogy ha egy párt nyer a választásokon tovább minden az ő kezén van és az aki eddig is azzal foglalkozott az megsemmisül eltűnik ...buta felfogás az ilyen...sőt maradi.
Csizmás Kond
@eszegfu: Szerintem Simicska az alul-licitálással nem a fidesznek tesz keresztbe hanem egy másik pályázónak...csak itt divat tolvajfideszt kiáltani..
EGO
Lajos! Csoda, hogy még nem állt meg a szíved!
bencemacska
@vitriol: ma, 15:48

Nem arra gondoltam, hogy a Polt okos, hanem arra, hogy teljhatalmú végrehajtó, és nincs, olyan szerv, amelyik felülbírálhatná a tevékenységét!
És még csizmatalp is van a bőrük helyén, a feleségével együtt! Még az sem zavarja őket, hogy összeférhetetlenség is van a világon!
Macskaszem
Az rendben van, hogy Simicska aláaknázta a kormányt, de robbantsa is minél hamarabb.
bencemacska
Simicskától bérel óriásplakát helyeket a KKP!!!
Remélem kaptak kedvezményt!
justhpeter
Ha már aláaknázott Simicska, akkor robbantson is. Ne végezzen félmunkát ! S ha már robbant, akkor tegye, amikor mind ott van.
Desischado
Remélem, ez csak az első fecske volt simicskától! Van nki mit törlesztenie! Legalább tegyen valamit jóvá! Bár ha még mindig ő volna a nyertes, egy szót sem szólna. De egyetértek, ha aknáz, akkor robbantson is, ne végezzen félmunkát!
kkalman
Nagyon hosszú gyújtózsinór van ehhez az aknához. Így nem győzzük kivárni a robbantást.
Törölt felhasználó
Azért azt meg kell hagyni nem egy töketlen gyerek ez:) Persze abszurd, hogy nyilvánosan a volt "kedvezményeket" kapó oligarcha rá akar mutatni, hogy mennyire szemét és korrupt a kormány és a rendszer...:) Így különösön azt kell mondanom, hogy tökös gyerek. Öngyilkosságnak stílusos távozás:)
eszegfu
@Csizmás Kond: 16:11 Én egyáltalán nem gondoltam, még "divatból" sem, hogy a Fidesznek tesz +-be...csupán arra, hogy sokkal nehezebb dolga lesz a mostani "kedvenc" vállalkozóinak. Feltételezem, Te is látod, azt a tényt, hogy eddig minden nagy "melót" Simicska vitt el, most meg az alacsony ár (ami valószinüsitek, hogy a reálisabb) ellenére nem kap semmi munkát. Ez az én véleményem, a Tiéd nyilván más...
mate03
@vitriol: Nem is tudod mekkora igazságot írtál! Gratulálok.
mekkelek
Az adófizetôk pénze egykiknek sem drága, úgy játszanak vele mint kaszinóban az ajándék zsetonokkal...
Abzug62
@eszegfu: Ne aggódj, a Te véleményed a helyes. A Csizmás csak trollkodik, ennyire futja neki.
bakurasz
@kkalman: Hofi egyszer Simlicskának nevezte ezt a köpönyegforgatót...talán nem véletlenül!
mariaberta
És ezek az aknák mikor fognak felrobbanni? Könyörgöm fejezze be amit elkezdett...
spu00
Ha valaki a tönk szélére kerül, az megpróbál valahogy vissza kerülni, s ilyenkor semmi sem drága.Ahogy Orbán Viktort ismerem itt nem terem bocsánat Simicskának, s meg is érdemli. Sajnos többet gondolt magáról, s ebbe belebukott. Ez nagyon sok emberre vonatkozik, nem tudják saját korlátaikat, s ez csak bukást vonhat maga után.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.