Igor Janke lengyel újságíró írta meg Orbán Viktor önéletrajzát a "Hajrá, Magyarok!" című könyvben. Janke ismét Magyarországon van, hogy újabb fejezetet írjon a műhöz, ám csalódott a magyar miniszterelnök külpolitikájában – derült ki a Napi Gazdaságnak adott interjújából.

Valóban sokkoltak a miniszterelnök külpolitikai lépései, amelyeket elhibázottnak tartok. Valószínűleg sosem vallaná be, de szerintem Orbán Viktor is belátta már, hogy hibázott, hiszen ma már nem tapasztalható túl nagy különbség Varsó és Budapest Oroszországgal kapcsolatos politikája között.(...) Szerintem észrevette, hogy túl nagy árat fizetett a Moszkvához való közeledéssel, Putyin pedig kihasználta őt

- mondta Janke, aki attól tart, hogy Oroszország haderejével akár a balti államok ellen is fordulhat.

A kormányfővel kapcsolatban azt is hozzátette: különösen az Orbán Viktort csodáló lengyel konzervatív politikusok lepődtek meg, hiszen úgy ismerték őt mint heves rezsimellenes, kommunistaellenes politikus. 

A magyar gazdasági helyzetről így fogalmazott a lengyel újságíró:

(...) ötévnyi jobboldali kormányzás után Magyarország sokkal jobb gazdasági helyzetben van, mint korábban. Ezt még a nemzetközi szervezetek is elismerik. Sikertörténetről beszélhetünk. Másrészt azt látom, hogy sok a frusztrált ember Magyarországon. Nem csupán a zűrzavaros reformok miatt. A Fidesz szavazóit érzékelhetően zavarja a magas rangú kormányzati tisztviselők viselkedése. A Fidesznek nem szabad alábecsülnie ennek a szavazói elégedetlenségnek a jelentőségét.

(...) A Fidesznek az a szerencséje, hogy a jelenlegi hatalomnak nincs alternatívája. Ismerve azonban Orbán Viktort, úgy gondolom, ő lehet az az ember, aki ezeken a negatívumokon változtat. (...)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Belátta? A nagy szart látta be...SOHA SEMMIÉRT nem vállalt még felelősséget, mindig mindent pofátlanul másra kentek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
@Dr. Felipe: amit írtál, valós, tömör és lényegre törően mindent tartalmaz az eddigi pályafutásáról. Több tintát és papírt nem is érdemel.
bakegya
@Dr. Felipe: baltás,paks,simlicska-talicska,trafik mutyi,alkotmánytiprás,polt-és eltolcsi esete a pasaparklakóival,szíjgyártó vádalkuval vásárol palotátHabrongyos tanácsadó az íróasztala alatt,Finkelnsteinnel paktál-ingyen,a korrupció vádjába beleállít,de csakkkk másokat.Mészáros BARÁT MESÉS VAGYONKÁJA, már szétturhatja a Gellért hegyet is,lézer jankló körutazása a légyottjainak érdekében milliókért szálloda meg vissza,A stadionok -pancsoló a kertje végébe,rühellke-és tiborcka fényetetők saját lábra állítása KÖZBESZERZETT PÉNZEN PINCÉRNŐKÉPZŐ Löuzanban.Az apuci bányáiAZ OCSIKÉINEK SAJÁT GYÁRAI-ANIKÓKA JÓSZOLGÁLATTAL BIRTOKOLT FÖLDJEI,SZÖLLEJEI ÉS MÉG VAN HÁROM KIELÉGÍTETLEN LÁNYA ÉS EGY VIP PÁHOLYHOZ SZOKOTT PÖKHENDI FIA...AJAJ SOKMINDEN KIMARADT-és akkor még a politikai játszmáit nem is említettük-közmunka-közbizonytalanság,rizsaharc és a QUAESZTOR ÜGYLETE,menekült ügy...azon csodálkozom hogy nem rúgta még valaki tökön.
Egy igazi bűnözőről nagy élmény lehet életrajzi írást közreadni-hívő ember -jobb alanyra nagyítóval se találhatott volna-na de kinek lesz ezt kedve elolvasni-megörökíteni, majd a fasizmus reinkarnálóját azoknak az emberemlékezete akik mindezt megszenvedik biztos nem.-belátta-soha-ez a g..elmegy a falig-Pozsonyba lekurvázza a saját hazáját-megháborodott.
Desischado
Ez a fickó semmit sem tud sem a ország és az emberek helyzetéről, és semmit sem tud orbánról. Vagy nagyon naív, vagy nagyon hülye. _mind a kettő a legjavából. orbánnak soha nem volt egyetlen emberi gondolata sem, és soha nem érzi hibának, amit tett. Csak a hatalom, a szabadrablás, ez az ami mindig is érdemelte. Voldemort hozzá képest tanulónak sem lenne jó!
kukac50
Az író a külpolitikával elégedetlen, ha látni milyen rosszul teljesít a kormány az ország helyzetét milyen rossz állapotban van, és a kevés pénzből élők helyzetét akkor már nem is vállalná a további írást.
mate03
@Dr. Felipe: ! Viktor már eleve, gerincferdüléssel született ! Évek során csak súlyosbodott a helyzete! Mára ,gerincsorvadásba szenved!
evacica
Na ne már, hogy Viktor belátta a tévedését?! Ilyet ő soha nem tenne, ő egy tévedhetetlen ember!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.