Magyarország egyoldalúan felfüggeszti a Dublin III. rendeletet, így a továbbiakban nem lehet visszatoloncolni azokat a menekülteket, akik rajtunk keresztül jutottak el Ausztriába, Németországba vagy az EU más tagállamába – írja a Die Presse-re hivatkozva az Index.

Ezt ma, kedden délután közölte Perényi János, Magyarország bécsi nagykövete az osztrák külügyminisztériummal. A hírt megerősítette Perényi János és Kovács Zoltán kormányszóvivő is az újságnak. Kovács azt is elmondta, az intézkedés csak átmeneti, viszont Magyarországnak 2500 menekült befogadására van kapacitása, és már így is 3000-et fogadtunk be, az ország befogadóképessége nem bír el többet.

A Die Presse úgy véli, a magyar lépés láncreakciót indíthat el és az olaszok is követhetik a példát. A lap azt is hozzátette: Magyarország így akar nyomást gyakorolni a csütörtöki EU-csúcsra.

Míg Kósa Lajos június 4-én azt mondta: potenciálisan már 160-200 ezer menekültet toloncolhatnak hozzánk, a Helsinki Bizottság szerint például Németországból valójában csak 42 embert küldtek vissza.

Az Index azt is megjegyezte: tavaly az uniós tagállamokból összesen 827 menedékkérőt küldtek vissza hozzánk, idén eddig pedig az első négy hónapban összesen 522 visszavétel történt.

466 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Orbán megtette az első lépést az Unióból kifelé és a diliházba befelé. Egészen röhejes az az elképzelés, hogy ő fogja sarokba szorítani az Uniót. Azt gondolom, a teljes fideSS-kdnp rálépett az ellehetetlenülés felé vezető útra és már nem a nyugat lesz a legnagyobb ellenfelük, hanem Orbán.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
A k...va életbe!!! Valaki elégítse már ki ezt a lepcses vénasszonyt!!!Mert ez addig nem dugul el!!!
okina48
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
dr. prédikátor
@okina48: te sz...r jankó! tehozzád nem szóltam.Anyám már nem él. de te avval szórakozz amivel egyidős vagy!!!
okina48
@dr. prédikátor: Ne erőlködj! Nem bírsz lehúzni a szintedre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.