Mint tegnap megírtuk, soha nem voltak még ennyien az idei, huszadik alkalommal megrendezett Budapest Pride-on.

Az Introblog most videómontázst készített a felvonulásról.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
“Leszarom, ki kivel házasodik – semmi közöm hozzá. Miért kell ebből ekkora ügyet kreálni? A melegek házassághoz való joga a te boldogságod útjában áll?! Lószart. Hagyjuk már ezt az álszent dumát, és hagyjuk élni egymást.” Clint Eastwood
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
“Leszarom, ki kivel házasodik – semmi közöm hozzá. Miért kell ebből ekkora ügyet kreálni? A melegek házassághoz való joga a te boldogságod útjában áll?! Lószart. Hagyjuk már ezt az álszent dumát, és hagyjuk élni egymást.” Clint Eastwood
csa-csa
@Manhattan: milyen igaza van! egyébként is egyik nagy kedvenc színészünk!
Manhattan
"Azért vagyok az, aki vagyok, mert kiskoromtól kezdve rengeteg különleges ember volt hatással rám – és közülük sokan melegek voltak. Felháborít, hogy egy állami vezetésnek joga lehet beleszólni abba, ki tekinthető családnak.” Drew Barrymore
vizinyuszi
Szörnyű. Vajon akkor is megrendeznék, ha nem lenne védelem?
moiszikf
Csak azt nem értem, ha az azonos jogok révén (is) olyanok akarnak lenni, mint Átlag Pista, akkor mi a francos francért a másságot hangsúlyozzák? Miért nem arra teszik a hangsúlyt, hogy miben NEM különbözünk?
cirip
SOHA nem fogom megérteni, mi a szent sz@rnak ez a felvonulás, felfordulás. Minek kihívni, szítani az amúgyis meglevő ellenszenvet maguk ellen.?! Aki eddig nem viseltetett különösebb véleménnyel, ellenszenvvel, így az is felhorkan és elkezdi utálni a témát. És folytatódik az ördögi kör!: minél jobban, -annál inkább, és minél inkább, -annál jobban!
karma1
@vizinyuszi: Mi baj van? Mit vagy kit kell vedeni? Erdekelne!...:o)
orogordog
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@karma1: A vonulókat védik rendőrileg, erre célzott vizinyuszi. Ha nem védenék őket, nos akkor nem vonulgatnának.
kamazuka
Hát nem csodálatos?
Ennek az eseménynek a tiszteletére ismét kiadták, a nagy leszbikus enciklopédiának számító Fűrge ujjak c.Folyóiratot!
coyote3
Megdöbbentő, hoigy egyesek a nemi identitás alapján mérik az ember értékét...
köbjani
A főpolgármester a Pride kapcsán mondandóját így kezdte: „Én nem akarom ezeket az embereket elítélni.” Majd szigorúan magánvéleményként hozzáfűzte, hogy „ez az egész jelenség számomra nem természetes és számomra visszataszító”.
ezzredesc
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
nyanya001
szarszagú, mint azok akik oda talicskázták a trágyát !
Ez jellemzi a szélsőségeseket !
Strong
...ez az igazi : Ember tragédiája".

Erkölcstelen -és undorító...

Annak viszont örülök, hogy a nagytöbbség továbbra is elutasítja, és nem támogatja. Ennyi bu*i talán még sosem volt a világon, mint most. Szodomára -és Gomorára is jött a válasz Istentől... Ez most sem lesz máshogy..
nyanya001
Ezeknek a trógeroknak nem hallottam a hangjukka, amikor
a pedofil papokat nem ítélték el, lásd Pannonhalma...
De van itt jó pár példa..

Dél-Magyarország két településén is indult nyomozás, ám végül visszavonták a feljelentést. Hittanosok molesztálása volt a gyanú.

2012-ben egy baranyai plébános számítógépéről fizetős pedofiloldalt látogattak meg.

Egy traktorosból plébánossá lett észak-magyarországi papról érkezett bejelentés. Az illetőt nem ítélték el, de elhelyezték.
csa-csa
@Strong: mi nem lesz máshogy?? Te sem akarod felfogni hogy ezek az emberek nem tehetnek a "másságukról"! egyáltalán hogy jön ide a nemlétező magasságos..!?
kicsoda az igazság
@Manhattan: A létezésünk alapjait érinti az, hogy hogyan vélekedünk a házasság intézményéről. Clint Eastwood álláspontja számomra olyan humanista megközelítésnek tűnik, amely nem törődik a természet törvényeiből következő realitásokkal.

Pedig rendkívüli jelentősége van annak, hogy a klasszikus házasság fogalom nemcsak egy férfi és egy nő életre szóló szövetségkötését jelenti, hanem magában foglalja a szaporodás, sokasodás potenciálját is.( Mindenki figyelmébe ajánlom Mészáros István László cikkét :" A melegházasság puccsszerű bevezetéséről"/Hetek archívum 2015.07.03)

Továbbá, ha minden ember homoszexuális módra élné párkapcsolatát " az első nemzedékben kihalna az emberiség" /Lester Sumral/.

Gyermekek örökbefogadása homoszexuális párok által, fölveti a kérdést, hogy az örökbefogadott gyermekek milyen követendő mintát látnak életük során a legszűkebb családjuk körében pl. a házasság kérdésében?

Teljes mértékig tiszteletben tartom a meleg embertársaim emberi jogait, de lehetetlen dolgokat nem kellene kívánniuk maguknak az államtól, illetve a társadalomtól: Egy egynemű pár alkotta társkapcsolat soha nem lehet egyenértékű egy férfi, és egy nő alkotta házassággal.
nola
@kicsoda az igazság: a házasság pusztán egy társadalmi szerződés, ami olyan jogi előnyökkel jár, melyeket nem lehet megtagadni egyetlen embertől sem, függetlenül attól, hogy ellenkező vagy azonos nemű partnerrel kívánja összekötni az életét.
a szaporodás kérdésének belekeverése a házasságba nem szerencsés, nem is logikus.
valóban, ha mindenki homoszexuális lenne, felmerülne a kérdés, hogyan szaporodjon az emberiség. de a homoszexualitás egyidős az emberiséggel, mégsem kerültek még soha többségbe, feltehetően nem is fognak.
fontos meglátni, hogy itt senki nem állítja szembe a homoszexualitást a heteroszexualitással. nem arról van szó, hogy csak az egyik maradhat.
a gyerekneveléssel kapcsolatban pedig az eddigi statisztikák azt mutatják, hogy az azonos nemű párok által nevelt gyerekek sem lesznek nagyobb arányban homoszexuálisok, mint a hetero szülők gyermekei.
a szexuális orientációt sokkal több faktor határozza meg, mint azt korábban gondolták. még egypetéjű, együtt nevelkedett ikrek esetében is csak 50% az esélye, hogy ha az egyik testvér homoszexuális, a másik is az lesz. pedig minden azonos. azonos genetika, azonos nevelési környezet.
a követendő minta pedig sokkal inkább az azonos korú társak viselkedése szokott lenni, nem a szülők.
karma1
@kamazuka: 5.43-ra: Hat tudod, Kedves, attol a "Furge ujjak"-tol orgazmusunk nem lesz, de egy klassz teli pulcsi talan...:o)))
orogordog
Igazságot kár törölni a genetikai hulladék az összes ez tény. Gyerekeidnek, hogyan magyarázod el, hogy mit csinálnak egymással a nénik és bácsik???
karma1
@orogordog: Ha jo a kapcsolatod a gyerekeddel, es a sajat szexualis eleteddel es szexualitasoddal is rendben vagy, akkor bizony semmi problema sincsen! Ez csak egy eroltetett kerdes a reszedrol, de mindegy, nem neked kell megoldani az O problemajukat...Szerencsere!
kamazuka
@karma1: Ismerem a lapot tudom mi célból adták ki.de gondoltam egy kedves poénnak tudunk örűlni így is!
Toby
Még mindig nemn magyarázta el senki közérthetően a homofóbok közül, hogy személyesen őt miért zavarja, idegesíti egy másik ember nemi attitűdje, ha ez a másik ember nem tesz neki keresztbe ?
A vallási alapú hivatkozások alapból hamisak, mert "képviselőik" között elég gyakran hírekbe kerül néhány "hittanos" szegény Ferenc Pápa megér bocsánatot kérni !
karma1
@kamazuka: Hat persze, poennak is nagyon jo volt!...:o))))
wagabund
felháborodunk a homoszexuálisok menetén...(máraki)

-de valamiért nem háborodunk fel a hetero házasságokban kegyetlenkedő férj ellen(évente saccperkábé 55 nő hal bele az otthoni bántalmazásba)...
-nem háborodunk fel(nagyon) a gyerekek bántalmazásán a boldog hetero családokban (évente 22 gyermek hal bele az apuci-anyuci kézzelfogható szeretetébe.)..
-nem háborodunk fel a gyermekpornón, a gyermekmolesztáláson... mert a gyermekek biztos fantáziálnak..olyan kis butusok.. ezt használja ki a nagybácsi, a szószékről letekintő férfi, és a mostohaapuka..(is)
-annak viszont örülünk, ha egy állami gondozott (fiú)gyermek nyugodt családi fészekbe kerül..
..az már csak apró pötty a boldogságot sugárzó képen, hogy két apukája van..

szerintem
orogordog
@karma1: Ők amit csinálna nem fér bele sem emberileg sem biologóilag a mindennapi életbe. Húzzák meg magukat és kerüljék a nyilvánosságot. Ilyen alapon a pedofilok is felvonulhatnának!!!
orogordog
@karma1: Vannak köztük olyanok akik diszkréten kezelik saját másságukat, így nem irritálnak senkit na ővelük semmi baj sincs. Parádézás azért már nem fér bele, ha nem védené őket a rendőrség, két lépést sem tudnának parádézni.
nola
@orogordog: Mi olyat tesznek, ami nem fér bele?
"Ilyen alapon a pedofilok is felvonulhatnának!!!" - írod. Milyen alapon? Leírtam már többször, de le fogom írni annyiszor, ahányszor csak találkozom ehhez hasonló kommenttel. Két felnőtt, józan, beszámítható ember kölcsönön beleegyezésen alapuló kapcsolata semmilyen módon nem hasonlítható össze a pedofíliával, zoofíliával, nekrofíliával és - most figyelj! - a hetero erőszakkal sem! Ahol az egyik fél nem egyezik bele a kapcsolatba, mert nem elég érett, nem beszámítható, nem józan, vagy netán halott, esetleg állat, az erőszak!
vizinyuszi
Nem a kölcsönös beleegyezésen alapuló elfogadással, kapcsolattal, szexuális orientációval van gond, hanem a magamutogató, önreklámozással.
Amit csinálnak, illetve a defektjük nem a nyilvánosság elé való. Ennyi.
orogordog
@nola: Felvonulás, maga mutogatás!!!
De kölcsönösen rend ellenes a szexualitásuk. Nem elfogadott.
nola
@vizinyuszi: Nem a szexuális életüket viszik az utcára. Csak egy egész hetes programsorozat lezárásaként tartanak egy felvonulást. A felvonulók nagy része még csak nem is tartozik az LMBTQ emberek közé, pusztán támogatja a jogegyenlőséget, az elfogadást, vagy éppen kedve támadt egy jó hangulatú bulihoz. :)
A magamutogatás érdekes kérdés... Maga a tömeg felvonulása semmiképp sem magamutogató. Hogy vannak köztük exhibicionista, magamutogató emberek... Igen, olyan is akad, ahogy a heterók között is. Szerintem egy fesztiváli hangulatba belefér még ez is. A hétköznapokban már nem tartom ízlésesnek, de ettől még nem akarom betiltani. A heterókat sem zavarja a "magamutogatás", ha egy kivágott női ruháról, mély dekoltázsról van szó, amíg egy számukra vonzó nő viseli. De ha egy kevésbé szép, kicsit talán kövér nő vesz fel szűk ruhát és villan ki itt-ott egy-egy testrésze, az már ismét "zavaró magamutogatás"-nak van címkézve.
Szerintem ez elgondolkodtató...
vizinyuszi
Miféle jogegyenlőtlenségről van szó?
nola
@vizinyuszi: Nem kell, hogy az LMBTQ témában otthon legyél, de a téged is érintő kérdésekben nem ártana. Ilyen pl. hogy mi a különbség jogi szempontból az élettársi kapcsolat és a házasság között.
Nem tudom, milyen választ vársz, idézzem a PTK-t? Vagy címszavakban elég?
Törvényes öröklés, örökbefogadás, névviselés, utolsó közös lakás használatának joga...
Semmiségnek tűnik annak, akit nem érint, de óriási problémának azok számára, akiknek szembesülnie kell ezekkel a kérdésekkel.
kicsoda az igazság
@nola: "A házasság pusztán egy...": A heteroszexuális párok önmagukból potenciálisan többet tudnak adni a gyermekáldáshoz, 50%+ 50% genetikai állomány + felelősségvállalás= gyermek+gyermeknevelés! Ezért aki többet tesz bele a házasságba, több támogatásra érdemes! Az aktuális törvényhozás dönti el, hogy kinek adható meg, és kinek nem a házasságkötéssel járó jogi előnyök. Most is nagy nyomás alatt vannak pl. az európai törvényhozások ebben a kérdésben.

"szaporodás kérdését...": Egy házasságkötési ceremónia szerves része szokott lenni a gyermekáldás kívánása az ifjú pár részére. Ilyet még nem hallottam az esketés során, hogy az anyakönyvvezető azt mondta volna: ..." és fogadjanak minél több gyermeket örökbe..."(természetesen azt is lehet kívánni).. Akik ugyebár egy másik heteroszexuális kapcsolatból származnak...

"...homoszexualitás egyidős az...": Bibliában van utalás Szodoma, Gomora városaira, ott többségbe kerültek a homoszexuálisok. Borzalmas módon pusztultak el .
Pompeji pusztulását ill. a Római-birodalom bukását, általános erkölcsi liberalizmus kialakulása előzte meg. Elgondolkodtató!

"fontos meglátni.." akarjuk, nem akarjuk a homoszexualitás szemben áll a heteroszexualitással, mert csak ez utóbbi garantálja a fajfenntartást! Az állami törvények adta keretek között mindenkinek joga van azt gyakorolni, amelyiket akarja. Ez így rendjén is van.

A statisztika egy dolog, az igazság, ésszerűség, a természetesség pedig egy másik dolog.

.." szexuális orientáció..." Az hogy az ember minek érzi magát, az nem jelenti azt hogy valóban arra is van predesztinálva. A genetika komoly varázsszó, de gondoljuk meg, hogy a külső nemi szervek,és a nemi jelleg kifejlődését is genetikai információ határozza meg, és ugyebár nem kell mondani, adja magát, mi mire való. S ha valaki férfinek született, nem nehéz rájönni, hogy szexuálisan, anatómiailag egy nővel tud csak kiegészülni, ill. szaporodásra való képességét használni. Ráadásul a kölcsönös lelki vonzalom ezzel teljesen...
kicsoda az igazság
@Manhattan: Ami lemaradt.: harmóniában van normális esetben. Aki pedig azonos nemű embertársához érez szexuális vonzalmat, az tudhatja, hogy ez a tény ellent mond az anatómiai szükségszerűségnek, tehát valamiképp gyógyulásra van szüksége.

Ha a szülők hiteltelen példának bizonyulnak a gyermekek számára, akkor tényleg külső forrásból kereshetik a gyermekek a követendő példákat.

köszönöm a hozzászólását!
Anna Mária
@kicsoda az igazság: Na, ez kemény, ha 2015-ben így érvelsz: "Pompeji pusztulását ill. a Római-birodalom bukását, általános erkölcsi liberalizmus kialakulása előzte meg".
Itt már tényleg nincs segítség.
nola
@kicsoda az igazság: Értékelem a higgadt hangnemet, az összeszedettséget, ugyanakkor nem tudom elfogadni az érvek nagy részét.
Kezdjük a Bibliával. A jog alapja nem lehet a vallás. De ha hivatkozásként el is fogadhatnánk a Bibliát, Sodoma és Gomora történetében nem egymást szerető homoszexuálisokról van szó, hanem férfiakról, akik erőszakot akarnak elkövetni más férfiakon. Abban a korban, mikor az írás is született, egyfajta kegyetlen megalázása volt az ellenségnek, ha szexuális erőszakot követtek el rajtuk az egyébként heteró férfiak.
A Római Birodalom bukását így egy mondattal elintézni...:) Bár elfogadták volna ezt annak idején a történelem órán, nem kellett volna annyit magolni...:)
Elnézést, hogy ilyen egyszerűen egy mondattal fogom én is elintézni a választ: ez így hülyeség.
Az érvelésed alapján nem illetnék meg azonos jogok azokat a heteró párokat sem, akik meddők, vagy idősek a gyerekvállaláshoz, esetleg nem is szeretnének gyereket vállalni.
A statisztika nem csak "egy dolog", hanem bizonyíték arra, hogy a homoszexualitás elfogadásával a világon semmi nem változna, pusztán boldogan élhetnének azok az azonos nemű párok is, akik a házasságot és a gyermekvállalás valamilyen formáját választják. A hetero többség jogai ezáltal semmiben sem csorbulnának.
kicsoda az igazság
@Anna Mária: Észrevétel jogos, elismerem ez így érthetetlen. Mondjuk azt, hogy törölve a Pompejiről, Római-birodalomról szóló gondolat, és elnézést kérek a kedves kommentelőktől.
vizinyuszi
@nola: Ember! Ezek a szabályok, lehetőségek hetero párokra lettek kitalálva.
nola
@vizinyuszi: Ezek nem lehetőségek. Jogok.
soljanka
Eljön az idő, amikor a homofóbok lesznek kevesebben.
Én majd ott állok a járdán és nézem a felvonulásukat.
kicsoda az igazság
@nola: ..."Kezdjük a Bibliával.." Kérdezzünk meg egy jogászt!
Szodoma, Gomora pusztulását leíró történetet érdemes elolvasni: I.Móz. 18.r. 1-től 19.r. 29.-ig. A történet önmagáért beszél.

.."A Római.".:Igazad van , kritikát elfogadom.

..." Az érvelésed alapján.." szerintem az én érvelésemből az általad leírt gondolat nem következik.

..."A statisztika..." bizonyos magvetések termése nemzedéknyi, vagy hosszabb idő alatt érnek be.

..." A hetero többség jogai..." A természet örök rendje, a létezésünk alapja sérülne beláthatatlan következményekkel.
nola
@kicsoda az igazság: olvastam a Bibliát, sőt, nem csak a Tórát, hanem az egészet. még mindig tartom, amit írtam.
azt írod: "aki többet tesz bele a házasságba, több támogatásra érdemes". ebből logikusan következne, hogy aki nem képes vagy nem akar gyermeket nemzeni, az kevesebb támogatást érdemel. mondjuk nem tudom, mit értesz támogatás alatt...
statisztika... vannak longitudinális vizsgálati eredmények a témában.
a létezésünk alapja hogyan sérül attól, hogy elfogadjuk a már most is létező jelenséget? semmi nem változik, csak a társadalmi hozzáállás a kérdéshez.
a természet rendje... hát mi hozta létre a homoszexualitást, ha nem a természet? nem csak az embernél, de eddig kb. 1500 állatfajnál figyeltek meg homoszexuális viselkedést.
orogordog
@nola: Nem tudod elfogad ni az igazságot és a valóságot sebaj, egyes betegségben szenvedő betegek többsége is azt állítják magáról mint a felvonulok, csak hát az állítás és a valóság nem ugyanaz.
nola
@orogordog: nincs értelme tovább beszélgetni arról, melyikünk nem fogadja el az igazságot. vagy hogy ki melyik oldalán van annak a bizonyos kerítésnek. :)
Bulgakovot idézve, aki ad absurdum a Sátán szájába adja Jézus szavait: "Van olyan felfogás is, miszerint mindenkinek az ő hite szerint adatik. Hadd legyen így!" :)
kicsoda az igazság
@nola: ..." semmi nem változik.." dehogynem változik: romlik és bolondul meg a társadalom, ha ezeket az irreális követeléseket kiszolgálja, gerjed fel az Isten haragja az ilyenek miatt, akik nem akarnak megváltozni, sőt még dicsekednek is a természetellenes magatartásukkal.

Ezt neked mint bibliaismerő embernek mondom.

Hogy ne ezzel a lesújtó igazsággal zárjam a gondolataimat, hozzá tenném, hogy a Biblia
kínál megoldást az igazságotkereső emberek számára, de ez már egy másik történet.
nola
@kicsoda az igazság: Én csak ismerem a Bibliát, de nem vagyok vallásos. Ha hinnék is Istenben, nem egy emberek által írt könyv határozná meg az erkölcsi nézeteimet.

Nem tartom "irreális követelésnek", hogy mindenki azt szerethesse, és azzal köthesse össze az életét, akivel szeretné. Valójában azt tartom irreálisnak, hogy vannak, akik számára az elfogadás, a jogegyenlőség, a másik ember tisztelete nem természetes.

Múltkor láttam egy képet, két 80 év körüli bácsi házasodhatott össze végre az Egyesült Államokban. Az ő kapcsolatuk már rég nem szól szexualitásról, pusztán az egymás iránti elkötelezettségüket szerették volna ilyen formában kifejezni. Szomorú, hogy ennyit kellett várniuk erre.

Ha belegondolsz, pusztán azzal, hogy nem engedélyezed az azonos neműek házasságát, még nem lesz kevesebb homoszexuális. Ha magát a homoszexualitást tiltanák és büntetnék, akkor sem lennének kevesebben, csak még több boldogtalan, bujkáló, nyomorult ember lenne. Ettől a heterók élete nem lenne jobb, de a homoszexuálisok élete nyomorúságos lenne. Ugyan kinek az érdekeit szolgálná ez?
Freewolf
Hála az égnek nem láttam a vonaglást! A DK-s orvos is megmondta, hogy betegek!
csa-csa
@wagabund: jobban nem is mondhattad volna

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.