A Párbeszéd Magyarországért meggyőződése, hogy amit Polt Péter legfőbb ügyész az Európai Parlament jogi bizottságának zárt ülésén elmondott a jobbikos Kovács Béla mentelmi ügyében, az valójában a nyomozás szabotálása – írta a párt az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

A legfőbb ügyészt kedd délelőtt hallgatták meg, majd ezt követően magyar újságíróknak elmondta, hogy csak a mentelmi jog felfüggesztését követően lehet gyanúsítottként meghallgatni Kovács Bélát, vagy bármilyen kényszerintézkedést alkalmazni. A vádhatóságnak még sok olyan adatra lenne szüksége, amelyek nélkül nem eldönthető, hogy lehet-e megalapozottan vádat emelni és ítéletet hozni az ügyben, ezeket az információkat viszont csak a mentelmi jog felfüggesztése után tudná megszerezni az ügyészség – közölte.

A PM erre reagálva azt írta: "az Orbánt hűen szolgáló főügyész azért bénázott az Európai Parlamentben, mert Putyin gazdának nem érdeke, hogy KGBéla megbukjon". A párt a közleményt folytatva kijelenti: Kovács Béla képviselői mentelmi jogának felfüggesztése valóban indokolt, a nyomozás folytatását azonban nem egy kémkedéssel vádolt személy kétes őszinteségű vallomásától kellene függővé tenni.

Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztését tavaly kérte a magyar ügyészség az EP-től arra hivatkozva, hogy a politikussal szemben olyan súlyos bűncselekmény miatt folytat eljárást, amelyért kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést is kaphat. A Magyar Nemzet tavaly májusban, alig több mint egy héttel az EP-választások előtt pontosan meg nem nevezett forrásra hivatkozva írt arról, hogy Kovács Béla ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést kémkedés gyanúja miatt. Kovács Béla visszautasította a vádakat.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Vagy lehetséges, vagy biztos. Más nincs.
justhpeter
Vagy lehetséges, vagy biztos. Más nincs.
Desischado
Ha polt pétör van benne, igazságra senki se számítson.
kukac50
Polt Péter Vida Ildikó ellen is így léphetett volna fel.
colibri
Polt P egy dupla nulla. Hallottam nyilatkozni a napokban a tv-ben. Mit mondjak, ha nem tudnám, hogy ő volt, összetéveszthettem volna akárkivel az alagsorból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.