Naponta megkínozott három rabtársa egy férfit az egyik Győr-Moson-Megyei intézetben. Az oka az volt: megtudták, hogy pedofília miatt tölti büntetését – írta a Délmagyar.

A rabot heteken át bántalmazták, megalázták: papucsot kellett húzni a kezére és négykézláb mászkálni a zárkában, míg a három zárkatárs folyamatosan ütötte. Nedves törölközőt kötöttek csomóra, azzal is csépelték. Fojtogatták, ráhúzták az ágyneműt, s csak akkor engedték ki, amikor már fuldoklott.

Az orvosszakértő megállapítása szerint az áldozat sok könnyű sérülést szenvedett 25-30 éves kínzóitól. Ezek egyenként nyolc napon belül gyógyuló sebek voltak, de olyan sok volt belőlük, hogy összességében három hétre tették a gyógyulás idejét.

Az ügyészségi szóvivő elmondta: a vádlottakkal szemben aljas indokból, folytatólagosan elkövetett, súlyos testi sértés bűntette, valamint aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emeltek vádat.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
@Anna Mária: A kislány érdekeivel érzelmeivel mi van? furcsa egy ember vagy te. Én soha nem gonoszkodom,kínoznék senkit de a bosszú legyen kemény. Érezze az elkövető milyen az amikor nem tud védekezni. Csak ez a jog sosem igazságos.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Anna Mária
Tessék, csak tessék: lehet örömködni, hogy megkínoztak valakit.
1magyar
Na legalább ezek igazságot szolgáltattak.A bírónak nem tanították az egyetemen, hogy a kicsi gyerek sem tudott védekezni a tetves pedofillal szemben.
A rabtársak igazságosabbak mint a bíró.
Én inkább elengednék a büntetésükből 1 évet mintsem bántanám.
Anna Mária
@1magyar: No látod, máris örömködsz.
Csak arról feledkeztél el, hogy szabadságvesztésre, nem pedig a zárkatársak általi megkínzatásra ítélte a bíróság az illetőt.
Nagyon helyes, hogy az elkövetők ellen vádat emeltek.
1magyar
@Anna Mária: A kislány érdekeivel érzelmeivel mi van? furcsa egy ember vagy te. Én soha nem gonoszkodom,kínoznék senkit de a bosszú legyen kemény. Érezze az elkövető milyen az amikor nem tud védekezni. Csak ez a jog sosem igazságos.
vizinyuszi
,,személyi szabadság megsértésének bűntette" rab esetében?

A retek pedofilnak pedig nem börtönbüntetést, hanem egy kiskorút kellett volna megítélni a bírónak.
Anna Mária
@1magyar: A jogrendünk nem a bosszúálláson, az ősrégi szemet szemért, fogat fogért-elven alapszik már régóta.
A büntetésvégrehajtásban nincs helye a bosszúnak.
A kislány érdekeit nem szolgálja, ha a tettest bárki megkínozza, és ha erről tudna, az érzelmeire sem lenne jó hatással.
Neki egészen más dolgokra van szüksége: terápiára és sok segítségre, hogy amit átélni volt kénytelen, fel tudja dolgozni.
Ha magad nem gonoszkodsz és nem kínoznál meg senkit, akkor mástól se várj ilyesmit.
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@1magyar: Persze azért annyit hozzátennék, hogy ha minden elítéltet lehetne kínozni egy börtönben, az sem vezetne csak káoszhoz.
ittott
Végre egy jó hír. Én kasztrálnám őket, és tradicionálisan, mint a disznókat
Freewolf
Aki a pedofilt sajnálja az áldozatai helyett, az maga sem különb! Mikor vonulnak fel a pedofilok jogaiért a libsik?
Katalina62
Anna Máriának szerintem igaza van, de 1magyarnak is van igazsága!
JAJMÁR
@1magyar: Az önbíráskodás bűncselekmény.
Sok ember szerencséjére, mert a hirtelen fellángoló érzelmeid téged is bűncselekménybe sodornának, ugye?
szandokan
@JAJMÁR: Azért a pedofília mégis más eset, mint a legtöbb bűncselekmény.
szandokan
@Freewolf: Ne türelmetlenkedj, majd az is bekövetkezik előbb-utóbb. Ahogy 14 éves kornál meghúzták a határt, úgy levihetik 12 éves korra is mondjuk.
kody30
szerintem minden pedofilt fel kéne akasztani mert mást nem érdemel az olyan ember sőt az nem is ember! megérdemelte amit tettek vele!
lópicigáspár
@Freewolf: Hallod e ne menj a napra, mert már így is megártott! Ez a libsizés nálad zsigerből jön bármilyen hírről is legyen szó? Gondolom az időjárás vörös riasztása is a kommunisták miatt van! :-) A pedofil szemete meg megérdemelte! Már csak abban reménykedem, hogy az új cellatársai sem lesznek elnézőbbek!
szandokan
@lópicigáspár: Akinek gyerekei vannak, az valóban másként látja a pedofíliát, habár szerintem minden normális ember mélységesen elítéli.
Freewolf
@lópicigáspár: Sajnálom, de a libsik azok, akik bárki jogaiért kiállnak, ha azok nem magyarok!
lópicigáspár
@Freewolf: Ne hidd, hogy minden liberális gondolkozású elvakult fajvédő barom. Ez ugyan így igaz a jobboldalira, meg az ultrajobberra. Csak addig nem lesz ez az ország "normális", amíg a kormány megosztó politikája működik saját önös érdeke miatt. Ha azt a bizonyos szekeret egyszer az életben egyenesen húznánk..., de ez csak utópia...!
36
Én azt gondolom, aki a szabadságát és az életét, kevesebbre tartja a beteg hajlamánál, az bűnhődjön.
1magyar
@JAJMÁR: Eddig még csak a hőbörgésig jutottam el, nem engedtem a hirtelen fellángoló negatív érzelmeimnek. De ki tudja? Még az is megeshet.
A szemet- szemért, fogat-fogért nekem jobban tetszene a jogban. Régebbi eset amikor a tampont lopót elítélték börtönre az sem volt igazságos, a bűnnel nem egyenértékű büntetést kapott.
1magyar
@ittott: A kasztrálás jó ötlet csak félmegoldás. A kicsi gyereknek már más egyéb is örökre tönkreteszi az életét.
36
Meg kell nézni a Bebukottak című dokumentum filmet. 1985-ben készült a fiatalkorúak börtönében. A kamera előtt, élő egyenesben veri el a cella góré, az érkező "friss húst".
Másik
Szerintem úgy kellene válogatni a cellák lakóit, hogy azonos bűncselekményt elkövetők kerüljenek össze. Akkor egyik sem torol meg semmit a másikon.
Mondjuk a pedofilokra simán visszahoznám a halálbüntetést.
Aki kicsi gyereket képes szexuális tárgyként kezelni, az nem érdemli meg az életet, az sem érdekel, ha kitalálják, hogy beteg. Pusztuljon, akkor legalább többet nem tudja elkövetni.
Desischado
@szandokan: Nekem sajnos, nincsenek gyerekeim, de ezt normális ember nem látja másként. Kínozták? Helyes! Aki egy gyereket ... ki sem bírom mondani! Az dögöljön meg kínok között minden nap! Elég szemétség, hogy elítélték azokat az elítélteket! Ők legalább egy kis igazságot szolgáltattak! Azokkal a gyerek/gyerekkel mi van, akik elszenvedték a ... tudjátok mit! Szerencsém, hogy nem akadok össze egy ilyennel, mert ott döglene meg a kezemben, és nem érdekelne, hogy leültetnének érte! Halál és kínzás a pedofilokra!
szandokan
@Desischado: Igen, nagyobb bűn kevés létezik, mint a pedofília. Aki még ezeket is védi, az Anna Mari. Tényleg nem értem azt a nőt. Mindenesetre az első pillanatban engem is elkaptak az érzelmek, ahogyan téged is, de ha az ember lehiggad, akkor azért belátja, hogy mivel nincs halálbüntetés (pedig kellene ilyen esetekben), csak börtön, akkor nem lehet minden elítéltet kínozni, mert akkor igen nagy káosz lépne fel, a törvényeket be kell tartani. Látod, ezért vezetném én be bizonyos esetekben a halálbüntetést.
Desischado
@szandokan: Annamari szerintem nem erre gondolt. De ebben az esetben nincs kegyelem! Mondjuk a pedofilokra én sem sajnálnám a kötelet. De tudod, miközben írtam, az unokaöcsikéimre gondoltam, te is nyilván a gyerekekre. Kinek ne nyílna ki a bicska a zsebében?! Különbözhetünk, eltérhetnek a nézeteink, de ebben egyet kell hogy értsen mindenki. Aki egy gyereket bántalmaz, pláne így, az dögöljön meg!!!
szandokan
@Desischado: Igen, nincs vita közöttünk.
kkalman
"Szegény, szerencsétlen" pedofil. Bántották azok a csúnya zárkatársak.
Örüljön a rohadék, hogy még él! Semmi más nem történt, mint amiről idekinn is beszélnek. Azok az elítéltek, akik gyerek ellen követtek el bűncselekményt, benn ki vannak téve a cellatársak megvetésének, kínzásnak.
namihami
Ha jöbban belegondolok, csak azt kapja most folyamatosan, amit a bíróságtól, itt nem részletezendő okok miatt, nem kaphatott meg.
És ha többet ls sűrűbben is kap, akkor sem fog érte a szivünk megszakadni.
wagabund
a tiszteletes úrral így bánni a böriben...ezek nem tisztelnek senkit?...
mondhatom...fínom úri közönség...
...aztán, ha szabadulnak, mindenki folytatja a környezetében, családjában...ki a kínzást, verést, ki a ...ööö... a gyermekek szeretetét...
mate03
@Desischado: Minden mondatoddal egyetértek!
Levendula
Örüljön, hogy nem egykézlábra kényszerítve kínozták!
dr. prédikátor
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
bakurasz
Amíg világ a világ, a pedofilokra ez a sors vár, az erőszaktevőkkel együtt a börtönben. Ez az eset kiderült és ennyi. Ezután is kínozni fogják őket. Akkor sem fogok sírni, ha beledöglenek a kínzásba. Sőt! Én eleve úgy küldeném a zárkába, hogy a nyakába akasztott táblára írnám a tettüket. Megjegyzem a rabok sosem úgy találják ki, hogy ki mit követett el. Azt a smasszerok súgják meg!!! Jól teszik!...
Desischado
@bakurasz: De jól mondod! Komolyan, miféle ganéj az, aki egy gyerekre izgul rá?! Én is úgy küldeném a börtönbe, hogy naponta elátkozza, hogy megszületett! Tegnap a kis unokaöcsimmel beszéltem, - a középsővel - és arra gondoltam, hogyha bárki is egy újjal hozzá merne érni, megölném szemrebbenés nélkül! De az ilyeneknek soha ne legyen nyugtuk, még a másvilágon sem! ebben látom, végre egységesen, mindannyian egyetértünk. Halál rájuk!!!
Ja, és még annyit, hogy dögöljenek csak bele a kínzásba, de csak nagyon sokára!
mariaberta
Hogy ezt a pedofilt sajnálom-e vagy sem, az ebben az esetben nem érdekes. De hol vannak a felügyelők, akik engedik, hogy a rabok egymást kényük kedvükre kínozzák? Vagy egyáltalán, miért is vannak, ha vannak?
Ezen az alapon ugyanis teljesen mindegy kit miért ítélnek el, ha rabtársak úgy döntenek, halálra verhetik rabtársukat.
És ehhez mit szól Pintér elvtárs? Így gondolta a két hetes rendcsinálást?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.