Akár 10 millió forintot is kaphat az az orvos, aki öt éve betöltetlen praxisban vállal munkát, azonban a Fakoosz Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének elnöke szerint pusztán ettől a letelepedésösztönző intézkedéstől nem oldódik meg a helyzet.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
Azokat is nagyon bántja akik napi nyolc órában,havi bruttó 120000 Ft.-ot keresnek. Mégis örülnek,hogy van munkájuk.Vagy a közmunkásként "visszafoglalkoztatottak" !Hányan is voltak tüntetésen ?
eszegfu
Na azért, ebben a formában ez nem igaz! Tény, hogy a háziorvosok vállalkozásban látják el a feladatukat, igy a vállalkozás kapja az OEP-től a teljesitményalapu bevételét, ami bizony havi 900-1.000 eFt. Ebből kell finansziroznia a nővérek (általában csak 1 nővér) fizetését, a rezsijét, esetleges mérőeszközeit, receptek nyomdai költségét, számitógépet, stb. A nővér havi bére és járulékai kb. 200 eFt + a rezsi kb. 100 eFt + előre nem látható ktg. legyen 100 eFt, akkor még mindig marad 500-600 eFt havonta, amiből csak azért 130-150 eFt a nettó fizetése, mert nem akar többet járulékolni saját maga után. A betöltetlen praxisok pedig vélhetően a település lélekszámával lehet összefüggésben, mert ahol kicsi, ott nyilván kevesebbet kap az OEP-től, de ezt a környező települések összevonásával (háziorvosi ellátás szempontjából) fel lehet hozni egy nagyobb település szintjére. Ezt én igy csak gondolom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.