Ismét páros interjú készült Török Gábor és Mráz Ágoston Sámuel politikai elemzőkkel. Ebben többek közt arról beszéltek: a baloldalról jelenleg nincs kihívója az Orbán-kormánynak. Viszont Török úgy látja: ha a Jobbik és az LMP felül tudja írni a hagyományos bal-jobb felosztást, a Fidesz bajba kerülhet 2018-ban – derült ki a valasz.hu-ról.

Mráz szerint valójában nem a magyar baloldal viszi ki az itteni konfliktusokat Brüsszelbe, hanem az európai baloldal exportálja Magyarországra a gondolatait, kezdeményezéseit. Utóbbi jól szervezett, befolyásos, ezzel Orbán Viktor is kénytelen időről időre szembesülni.

Török Gábor pedig azt fejtegette:

Nem tudom pontosan eldönteni, hogy a magyar baloldal döglött, döglődő, vagy inkább „csak” fogatlan oroszlán, de azt kijelenthetjük, hogy szinte semmilyen életjelet nem mutat. Tusnádfürdői beszédében a miniszterelnök mégis azzal riogatta híveit: képzeljék el, mi lenne most, ha a 2010-ig hatalmon lévő erők győztek volna 2014-ben. Orbán Viktor egy tetszhalottat maszkíroz veszélyes ellenféllé; életre pofozza a baloldalt, hogy ne a Jobbikkal kelljen küzdenie.

A teljes interjú a holnap megjelenő Heti Válaszban olvasható.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@Horizont: Igazad van, most altatják a jó népet, hogy hátha hatalomra is sikerülnek, de utána levetik a ,,báránybőrt,, a farkasok))))))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@kkalman: Ott nem csak vezetőváltás kellene. Sok arcot le kellene még ott váltani. De pont ezek az arcok rakták ki Gyurcsányt a pártból mikor az változást hirdetett, éppen ezért ezek az arcok jelentik ma az mszp-t és nem is fogják otthagyni.
keresztapa
@Horizont: Tévedés a rendszerváltás rossz megnevezés(paktum találóbb) sajnálta le a prolikat, az ő váltásuk de csak névleg, a vezetők maradtak a kommunista alappal.A FIDESZ csak megnevezte a panel prolit, és a szemébe mondta prolikkal nem tárgyal! Vezető elit magához vonzotta a gazdasági bűnözőréteget, és annak kiszolgálója lett baloldal, jobb oldal néven. Különbség csak a nevekben van.
kkalman
@Horizont: ma, 15:48 Ha csak annyival lenne lejjebb!
kkalman
@Horizont: ma, 21:16 De csak egy nagyon kicsit. :-)))
kkalman
@Horizont: ma, 21:21 De békából is a bányász béka, nehogy egy picit is jó legyen nekünk.
kkalman
@Horizont: ma, 21:30 Erre felénk, ahol azért a boldog békeidőkben volt néhány mélyművelésű bánya, szokták mondani, ha valami nagyon mélyen van, hogy a bányász béka segge alatt van. De hogy a bányába hogy kerül a béka, azt nem tudom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.