Nemzetközi tekintélyekből álló munkacsoportot kért fel Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere arra, hogy tegyen javaslatot "az iskolai énektanítás megújítására, az iskolai éneklés megerősítésére" a kodályi hagyományok szellemében.

A tárca szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a munkacsoport tagja lesz Kodály Zoltánné, Mindszenty Zsuzsánna, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek (KÓTA) elnöke, Ittzés Mihály, a Magyar Kodály Társaság elnöke, Vigh Andrea egyetemi tanár, a Zeneakadémia rektora, Nemes László, a Kodály Intézet vezetője és Vásáry Tamás, a Nemzet Művésze, Kossuth-díjas zongoraművész, karmester.

Balog Zoltán múlt keddi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: "Első lépésben azt szeretnénk, ha minden iskolában lenne legalább egy kórus, amelyet szakember vezet és a próbái védett időben lennének".

Mindszenty Zsuzsánna, a KÓTA elnöke múlt szerdán az MTI-nek azt mondta: szervezetük kétéves munkatervet dolgoz ki a mindennapos éneklés megvalósítására.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Végül is, munkanélküliként, legalább majd énekelni tudnak.
Elsőnek mindjárt javasolnám megtanítani: Söpörtem eleget, söpörjön már más is...nótát!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
@Rózsika Hatházi: Szoktam én is. Sőt a gépi felszereltségem is megvan még, de már csak a rádió rész működik mindegyiken. Zseniális pasi a Geszti, kíváncsi voltam, nem hajszolja-e magát túl, de örömmel tapasztaltam, hogy nem égett ki, idejében abba tudta hagyni.
Rózsika Hatházi
@eugen4402: Vannak olyanok, akik tudják, hol a határ. Naaaa! Ne vigyek már mindenbe politikát!!! :)))
eugen4402
@Rózsika Hatházi: De, csak vigyél bele bármit, tetszés szerint.:-)
Kár, hogy ma már ritka az ilyen - önkontrollal megáldott - közszereplő...
Mézike
@kamazuka: Ezt még nem hallottam tőle, de lehet csak akkor énekli ha nem vagyok otthon, vagy csak halkan dúdolgatja hogy ne halljam meg..-)
Hari
Ha ez így igaz, akkor ha én nemzetközi tekintély lennék, hanyatt-homlok eliszkolva, köszönnén meg a megtisztelő felkérést.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.