Nem aratott osztatlan sikert Boross Péter mai, Magyar Hírlapnak adott interjúja, melyben a menekültek "eltérő bőrszínét" és "genetikai adottságait" hangsúlyozta. Például a DK szerint Boross a "náci fajelmélet hirdetésével" méltatlanná vált mindenfajta állami pozícióra és juttatásra.

Boross szégyenletes szavaival nem csak a nácizmus ideológusaival, hanem a magyar szélsőjobb "fehér Magyarországot" skandáló kopasz verőlegényeivel is közösséget vállalt. Amikor Európában legutóbb bőrszín és származás alapján ítéltek meg embereket és genetikai alsóbbrendűségről beszéltek, az a történelem legsötétebb korszakához, a világ legnagyobb népirtásához vezetett. A magyar jobboldal láthatóan nincs tisztában gátlástalan gyűlöletpolitikájának következményeivel. Boross bizonyára egyetért a más bőrszínű emberekre vadászó jobbikos szabadcsapatokkal is, megtalálva a kormány és a szélsőjobb szégyenletes közös nevezőjét, a fajelméletet

- fejtette ki a párt közleményében.

A DK kezdeményezi, hogy érdemtelenség címén fosszák meg Boross Pétert minden jelenlegi állami pozíciójától és volt miniszterelnöksége miatt kapott juttatásától.

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemjoezigy
Bár megtörténne, és a többi volt és jelenleg is uralkodó féreggel is!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemjoezigy
Bár megtörténne, és a többi volt és jelenleg is uralkodó féreggel is!
verőce21
Súgok a nektek! Íme a ballib megoldás: IMF hitelt felvenni, lakótelepeket építeni nekik, szociális támogatást nekik. Elbírjuk... (IMF hitelből..)
Tényfeltáró
@verőce21: Mér' a menekülttábor az nem az? Az IMF hitellel meg mi a baj? Nem lehet ellopni?
vizinyuszi
@kamazuka: Nem az a kérdés, hogy mit, hanem az, hogy miért?
volvós
én a férfiasságától (?) fosztanám meg !!!
levi
Mondj igazat, betörik a fejed...a dk mindig harap az ilyenekre, de amikor fehér ember lesz rasszita támadás áldozata akkor lapul, mint szar a fűben.
karma1
@Tényfeltáró: 22.18-ra: Ez a legnagyobb hibaja, ezert nem is kell ennek a kormanynak...:o))
karma1
@levi: Hm... Szemely szerint kit is ert tamadas a "fehersege" miatt? Magyarorszagon persze, mert errol van szo...
Yoda69
@verőce21: Mondjuk ertelmetlen kerites epites helyett a kormany leulhetne az unioval egyeztetni a helyes megoldasrol. Persze orbannak jobb vagdalkozni meg magyarkodni, mert ez szimpatikus az olyan egysejtueknek mint jomagad.
verőce21
@Yoda69: Az uniónak semmilyen megoldása nincs! Egyelőre követnek bennünket a kerítésépítésben.
Zsoel
Boross Péter nem azt mondta, hogy a beözönlők alsóbbrendűek, hanem hogy mások. Politikai célokra használni kiragadott és elferdített mondatokat sokkal ocsmányabb dolog, mint "fajelméletről" (haha!) beszélni.
eugen4402
Nem számít a bőrszín!!! Ha jó sok pénzért megveszi a letelepedési kötvényt, a szenegáli néger is kifehéredik...
Jozefina
""eltérő bőrszínét" és "genetikai adottságait" hangsúlyozta." Ezt hirdették a nácik is élükön Hitlerrel!!!
Boross egy vén bolond szenilis, akinek nem is lehetne szabadlábon lennie!!! Igaza van mindenkinek, aki megfosztaná minden jogától és járandóságától!!! Szét kell osztani a menekültek között. Erre ő maga önként is rájöhetne, ha lenne mivel!!!
levi
@karma1: Engem...8 ismerősömet, rokonomat...Ja és persze a "rohadt magyar" vagy a "kurva magyar" jelzőkről nem is beszélek...az egy időben mindennapos volt.
De szétnézhetsz a neten is biztos találsz még.
karma1
@levi: Nem akarlak megbantani, mert egyike vagy a kedvenc blogoloimnak...:o)) De akkor Te pl. Nyiregyhazan , vagy valamilyen mas, inkabb kisebbsegiek lakta kornyeken elsz? (Komolyan kerdezem, nem piszkalodaskeppen. Errefele rengeteg feherboru, del-afrikai bevandorlo van, akiket a feketeboru tobbsegi lakossag viselkedese uzott el idaig.)
Ugye, nincs harag?...:o)
levi
@karma1: NIncs, Baz megye déli részén éltem, ahol még nem is volt olyan durva a helyzet, mint máshol. Bár nincsenek többségben, még...de azért, az utcán csak őket látod.
magyarbakancs
Ezeket a nemzeti köpenybe burkolódzó urakat is meglehetne fosztani mindentől.
Boross Péter Stumpf István - MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök
Járai Zsigmond - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
Matolcsy György - MSZMP tag, III/2 ügynök
Csurka István - III/3 ügynök
Martonyi János - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
Chikán Attila - MSZMP tag
Pintér Sándor - MSZMP titkár
- MSZMP tag
Ligetvári Ferenc - MSZMP tag
Boros Imre - MSZMP-titkár
III/2 ügynök D-8
Balogh Gyula - MSZMP tag
Mikola István - Hazafias Népfront, elnök
Fónagy János - MSZMP tag
Vonza András - MSZMP tag
Szabadi Béla - MSZMP tag, munkásőr
Varga Mihály - KISZ titkár
Deutsch Tamás - KISZ titkár
Orbán Viktor - Gimnáziumi-egyetemi KISZ titkár
Kövér László - KISZ-titkár, a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány és
Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó
Társadalompolitikai Intézet munkatársa
Pozsgai Imre - MSZMP KB tag
Szűrös Mátyás - MSZMP KB tag
DR Eric CARTMEN
Boross elvtársat annak idején, a munkahelyein csak "susogónak " becézték. Továbbiak a fantáziára bízva.
Zsoel
@Jozefina: Olvastad, amit tegnap írtam? Az ember is egy állatfaj, nem áll a természet felett, hanem része annak, és mint ilyen, nem tudja magát kivonni az evolúció törvényei alól! A törzsfejlődés nem valami lefutott dolog, ahogy sokan gondolják, hanem napjainkban is zajlik, még másodpercről másodpercre is, ha nem is érzékelhető. Két, földrajzilag más helyen, más környezeti viszonyok és behatások között élő ember akkor is másként fejlődik, ha a jogvédők megfeszülnek, és ez a változás már néhány száz év alatt is meglátszik az egyes egyedeken. Bizony más lesz, akinek az ősei Közép-Afrikában fejlődtek 5000 évet, és más, akinek Alaszkában. Ez nem rasszizmus, nem fajelmélet, nem nácizmus, hanem BIOLÓGIA!
verum
@Zsoel: - Boross bizony azt mondta, hogy genetikailag mások. És a másság kis hazánkban eredendő bűnnek számít.
Miért is háborodott fel sok mélymagyar, amikor azt mondták, a magyar genetikailag szolga?
Most akkor van genetikai sajátosság, vagy nincs? Vagy a piros pettyes hátsójú magyar csak kizárólag pozitív és hibátlan génekkel rendelkezhet?

Nem a bőrszín a probléma, hanem a hatalmas tömeg. Ami érthető módon megterhelő az országokra, főleg ahol a munkalehetőség nagyon korlátozott.
Egy tisztességes, jó szakember, vagy diplomás nagyon is hiánycikk idehaza, ezt bőrszínhez kötni bűn. Csaló bűnözőkre meg valóban nincs szükség, de akkor sem, ha vakítóan fehér a bőre és piros pettyes a hátsója.
Zsoel
@verum: Mert az aljas csúsztatás volt. A magyar nép nem genetikailag, hanem mentalitásában szolgalelkű (sajnos), az is azért, mert a folyamatos elnyomatásban generációról generációra ezt nevelték belé. Meg is látszik.

Persze hogy nem a bőrszín okozza a problémát, hanem az, hogy ezek a bőrszínek (éppen a hatalmas tömeg miatt) nem fognak a miénkbe olvadni, hanem önálló közösségeket fognak alkotni. Bőrszín a bőrszínhez húz majd. Ennek az országnak nincs pénze arra, hogy magyarul sem tudó emberek ezreit képezze ki diplomás vagy akár szakmunkás európainak, de a nálunk gazdagabb államoknak is bele fog törni a bicskájuk. Mi a bánatot kezdünk akkor sok tízezer csalódott ázsiaival és afrikaival? Mert attól nem lesznek európaivá, hogy itt élnek.
verum
@Zsoel: - elbeszélünk egymás mellett.
Én nem azt mondtam, hogy képezzünk diplomásokat tömegével, hanem azt, hogy a már diplomás más bőrszínűt elhajtjuk.
Aztán meg mit jelent szerinted a genetika? Hol kezdődik a mentalitás és hol a genetikai sajátosság?
Amíg ezt nem konkretizáljuk, addig nem ugyan arról beszélünk.
Zsoel
@verum: Hagyd már a bőrszínt! A más kultúrközeggel van a baj! Szerinted az ide érkezőknek mégis hány százaléka lehet diplomás? Egyáltalán: olyan országból jönnek-e ezek az emberek (mellesleg papírok nélkül, tehát az iskolai végzettséget sem tudják igazolni), amelyiknek az oktatási rendszere kompatibilis az európaival? Van-e ott is általános iskola, középiskola, érettségi, szakképző iskola, főiskola, egyetem, és ha van, azokban mit tanítanak? Az ott elsajátított ismeretanyag mekkora százalékban fedi le az európai oktatási intézményekben oktatottat? Sokszor még két EU-s ország között is honosíttatni kell a diplomát, vagy különbözeti képzést, vizsgát kell tenni, akkor hogyan lehetne ázsiai, afrikai országok diplomásait egy az egyben az itteni viszonyokra alkalmazni? (Akik ma Magyarországon afrikai, ázsiai diplomások, azok túlnyomórészt már eleve itt végezték el a tanulmányaikat, csak utána nem tértek haza, hanem itt telepedtek le.) És még ha diplomás is: a mi országunk is tele van diplomás munkanélkülivel, a mi végzett fiataljaink is tömegével hagyják el az országot, mert nem találnak állást, akkor mit akarunk egy szíriai mérnökkel vagy egy szomáliai orvossal?

"Aztán meg mit jelent szerinted a genetika? Hol kezdődik a mentalitás és hol a genetikai sajátosság?" Ha ezt meg tudnám mondani, akkor minimum orvosi Nobel-díjra lennék esélyes, mert az ez irányú genetikai kutatások tudomásom szerint egyelőre még gyerekcipőben járnak. Egyébként is kényes ez a téma, mert ha kiderülne, hogy egyes népcsoportok genetikusan mások, és ezek a genetikai eltérések eleve elrendeltté tesznek számukra bizonyos sajátosságokat, akkor romba dőlne az emberi egyenlőség elve, és a biológusokat, orvosokat rasszistának kiáltanák ki. :)
verum
@Zsoel: - hogy hagynám a bőrszínt, amikor Boross sem hagyja!
Bizony van diplomás és feltételezm, hogy az össz bevándorló között nagyobb arányban, mint kis hazánkban. Ha itt végezték a diplomát, még nagyobb ciki ez ránk nézve! A mentalitásról bizony sokat mond.
Ha nem tudod, hol kezdődik a mentalitás és hol a genetika, hogy mersz rá hivatkozni?
És hogy mer Boross, amikor neki sincs Nobel díja?
Az a baj, hogy a magyarok többsége, de legalábbis a nagy hangúak képtelenek más kultúrával, identitással együtt élni békében. A puszta jelenlét is zavaró, kár lenne ezt tagadni.
Azt azonban én is igen nagyon valószínűnek tartom, ha nagyon nagy arányban van jelen európai közösségben szélsőséges keleti, iszlám vallás, ott háborúság lesz.
Azonban az arányok megtartása és minden más kultúra elutasítása között még nagyon sok fokozat van, amit a mi primitív szélsőségeseink (a politikusokkal az élen) fel sem fog, vagy éppen elkeni.
verum
@Zsoel: - még valami. Én a magyar diplomásokba nem számolom bele a plagizálókat és azokat, akiket a hatalom önkényesen kinevez doktornak, professzornak!
szaboria1
@kamazuka: Elvenni tőle évi 180 millió feletti apanázst, autót. 180 napig volt miniszterelnök és volt pofája bejelentkezni miniszterelnöki nyugdíj igénylésére. Mert a jogszabályban nem rögzítették mennyi ideig kell ahhoz miniszterelnöknek lenni.
verum
@szaboria1: - ahogy sajnos a köztársasági elnök esetében sincs erre kitérve. :-/
Yoda69
@verőce21: Ezt csak te tudod igy, meg a fideSStv ami az agyadat mossa.
Zsoel
@verum: "hogy hagynám a bőrszínt, amikor Boross sem hagyja!" Éppen csak megemlítette, de persze neked ez a legfontosabb, amibe belekapaszkodhatsz, a bőrszínre mint megkülönböztető bélyegre való célzás; az nem gond, hogy a vallásuk a más vallásúak üldözésére buzdít, vagy hogy náluk egy tevének is több joga van, mint egy nőnek, igaz?
"Bizony van diplomás és feltételezm, hogy az össz bevándorló között nagyobb arányban, mint kis hazánkban." De reprezentatív felmérést ugye nem készítettél a kikérdezésükkel, és statisztikát sem tudsz felmutatni erről - feltételezéseim meg nekem is vannak. Azokat támadod.
"Ha nem tudod, hol kezdődik a mentalitás és hol a genetika, hogy mersz rá hivatkozni?" Úgy, hogy engem rohadtul nem érdekel, hogy genetikai indíttatásból vagy elfajult mentalitásból következően vágták át a torkomat vagy robbantottak föl a Hősök terén, így is úgy is halott leszek.
"És hogy mer Boross, amikor neki sincs Nobel díja?" Az még inkább hidegen hagy, hogy neki mije nincs. Engem csak az érdekel, hogy amit mondott, az reális látásmódra utal, és kimondta, amit nagyon sokan gondolnak. Nem, nem a bőrszínre célzok.
"Az a baj, hogy a magyarok többsége, de legalábbis a nagy hangúak képtelenek más kultúrával, identitással együtt élni békében. A puszta jelenlét is zavaró, kár lenne ezt tagadni." Hála az égnek! Én ennek csak örülök. Ez azt bizonyítja, hogy a magyarok a folyamatos agymosás ellenére sem vesztették még el egészséges, ösztönös önvédelmi reakciójukat. Megnézheted a videókat a kevésbé szerencsés nyugat-európai nemzetek nagyvárosaiban, ahogy éppen békésen együtt élnek az idegen kultúrákkal, pedig azok nem is szélsőségesek, csak éppen a nagy otthonosságban már egy kicsit elszemtelenedtek. :)
Csöndben megjegyzem még, hogy minálunk nagyon-nagyon ritkán lehet hallani ténylegesen xenofób támadásokról, amikor nagy hangú magyarok tettleg is más kultúrákra és identitásra támadnak.
verum
@Zsoel: -- nézd, a véleményedhez jogod van, mint ahogy egyelőre (!) még nekem is az enyémhez.
De amit a VIII.ker ünnepségen műveltek a hatalom védelmében, az bizonyítja, hogy minden másság puszta léte is zavaró a szélsőség és az ő vállaikon erősödő hatalom részére.
Kettőnk mentalitása alapvetően eltérő - előbb, utóbb a magyarságom, a nemzethez való tartozásom is meg lesz kérdőjelezve. Miközben én elfogadom, hogy a magyarok mentalitása között is van olyan nagy különbség, mint magyar és más bőrszínű ember között.
huKKK
Mióta ilyen zizi a déká?
Kezdetben egész normálisak voltak.
Feri ilyenkor hol van?
huKKK
@Zsoel: Én azzal nem vagyok tisztába, hogy a radikálisok által szponzorált ártatlan muszlim menekülteknek mikor és hol nyújtják be a számlát durcás szponzoraik.
Zsoel
@verum: Nekem semmi bajom a személyeddel, meg a véleményeddel sem - amíg nincs (ismeretlenül) személyeskedő mocskolódás valaki részéről, addig én kifejezetten szeretek vitatkozni. Unalmas lenne, ha mindenki mindenben egyetértene.

Viszont szerintem teljesen félreértesz. Nem állítok olyasmit, hogy a magyar társadalom hibátlanul egységes lenne, vagy ilyesmi. Két magyar mentalitása között adott esetben még sokkal nagyobb különbség is lehet, mint egy magyar és nem európai külföldi között (vegyünk példának egy közmegbecsülésnek örvendő, példás életű magyar fizikusprofesszort és egy segédmunkásból hajléktalanná züllött, alkoholista magyar csövest, illetve ugyanezt a professzort és egy iráni vagy guineai fizikusprofesszort - egyértelmű, hogy utóbbi esetben lesz kisebb a különbség). Viszont ettől még nagy közösségben (nemzetben) gondolkozva mégis összeütközésbe kerülnének a magyar társadalommal a Guineából vagy Iránból ideözönlő tízezrek, tekintve, hogy (fajazonosság ide vagy oda) évszázadok-ezredek óta más körülmények között fejlődtek, más az életszemléletük, társadalmi normáik stb., tehát ez a modell semmiképpen sem működhet, hogy mi majd itt dalolva integráljuk 8 különböző nemzet fiait a társadalomba, amikor, igaza van Borossnak, a saját cigányságunkkal se bírunk évszázadok óta semmit se kezdeni.
"előbb, utóbb a magyarságom, a nemzethez való tartozásom is meg lesz kérdőjelezve" Véleményem szerint meg rémeket látsz.
Zsoel
@huKKK: Erre nézve vannak összeesküvés-elméletek, de én nem szeretnék találgatni. Csak arról tudok véleményt nyilvánítani, amit a saját szememmel látok - az viszont sehogy sem tetszik.
verum
@Zsoel: - no, mégiscsak válaszolok, pedig már be akartam fejezni.
Másik cikknél írtam, kétségtelen, hogy a bevándorlás aránya ha túllép egy bizonyos határt, az már nem kívánatos, egyetlen országban sem.
Azonban én itt és most arra utalok, hogy a más mentalitás, a más bőrszín, a más vallás, a más identitás akkor is zavaró sokaknak, ha saját honfitárs, hiszen az idegenellenesség nem a mostani bevándorlással kezdődött.
Cigányozás, zsidózás, buzizás volt eddig is. És a jelen hatalom árnyékában szépen növögetett és erősödött is.
Úgyhogy ha valami csúsztatás, akkor az az, hogy mindezt rákenni a mostani nagy bevándorlási hullámra.
verum
@Zsoel: - jut eszembe! A "veled személy szerint semmi bajom" meg szinte vörös posztó a számomra.
Mert antiszemitákkal beszélgetve a legtöbben azt mondják, hogy személy szerint x, y zsidóval nincs bajuk, de azért azt ne engedjük már, hogy a zsidók megvásárolják, irányítsák a világot.
Zsoel
@verum: Én sosem bántottam senki magyart sem azért, mert más a vallása vagy a bőrszíne. A vallása egyáltalán nem is érdekel, a bőrszíne sem nagyon, mert kis mértékben még nem fogunk külalakilag másokká válni az ittlététől. (Értsd: tízmillió magyar külsejét nem változtatja meg, ha 10000 néger és ázsiai személy is bekerül a génállományába - ez a "vérfrissítés" végső soron akár még hasznára is válhat a magyarságnak.)
A más mentalitással viszont igenis bajom van, és ezzel nem vagyok egyedül. Az egész jogalkotásunk, törvénykezésünk, végső soron a civilizációnk azon alapszik, hogy vannak általánosan elfogadott normák, amelyeket mindenkinek követnie kell. Általános civilizált mentalitás: "nem lopunk, mert csúnya dolog elvenni más tulajdonát - ha te, barátom, másként gondolod, akkor téged börtönbe csukunk, mert eltérő mentalitásod veszélyezteti a köz békéjét". Tehát nem kérek a más mentalitásból: nem kell a metrón verekedő idióta, nem kell meztelenül az utcán mászkáló futóbolond, nem kell 80 éves nőt megerőszakoló és 2000 forintért meggyilkoló deviáns, nem kell az Andrássy úton vonulgató, smároló férfipár (nem a nemi beállítottságukkal van a bajom, hanem azzal a mentalitással, hogy ezt botránykeltés végett az utcára viszik), és nem kell hangoskodó, a fél vonatot meg a Keleti pályaudvar negyedét megtöltő, szemetelő bagázs sem. Most még csak ennyiben ütközik ki az, hogy másként gondolkodnak, mint mi, de később ez súlyos konfliktushelyzetekhez fog vezetni. Sokadjára mondom: nézz csak utána, mi van Franciaországban, Angliában, vagy akár Dél-Svédországban. Nem békés egymás mellett élés, annyit mondok.
Cigányozni, buzizni, zsidózni itt nemigen lehet, pláne kormányzati támogatással. Nem tudom, te melyik országban élsz; amelyikben én, abban tiltják. Nagyon finoman és nagyon körmönfontan kell fogalmazni.
verum
@Zsoel: - ha külföldön élsz, válaszolok. Ha nem, akkor nem fogok.
Tehát...?
Zsoel
@verum: Mosonmagyaróvár mellett lakom.
verum
@Zsoel: - akkor feltételezhetem, hogy a magyar határ oldalán, igaz?
Nos, akkor ha te nem is bántottál senkit bőrszíne, vagy vallása miatt, akkor is találkoznod kellett jócskán olyanokkal, akik viszont igen. Legalábbis Boross nyilatkozatából az is kiderülhet, hogy vezető politikusok is.
És mivel nem te vagy egyedül az országban és nagyon sokan vannak antiszemiták, rasszisták, ezért bizony kimondhatjuk hogy sok magyart zavar a puszta jelenlétük még akkor is, ha honfitársuk.
Komolyan mondom, én röstellem, hogy ezt magyarázni kell. A beszélgetés kezd már nem beszélgetés lenni. Ugyanis a nyilvánvaló tények bizonygatása részemről már igencsak fárasztó, ráadásul még én röstellem.
verum
@Zsoel: - bár ígéretem ellenére válaszoltam, de itt be is fejeztem!
Zsoel
@verum: Én bizony nem találkoztam ilyenekkel, pedig a házunkkal szemben kocsma van, onnét aztán sok, hazaszeretettől fűtött bölcselkedő hőbörgés áthallatszik. :)
Mégis azt mondom, Magyarországon a közvélekedéssel ellentétben igen-igen ritkán fordul elő tényleges antiszemita, rasszista támadás. Ha megesik, annak azonnal hatalmas feneket kerítenek, és elefánt lesz a bolhából, ráadásul a hatóság nagyon szigorúan fellép minden ilyesmi ellen.
Tényfeltáró
@verőce21: 4:21 Meg mindenki szembe jön a forgalommal, rajtunk kívül. Ugye?
pacal74
Boross Péternek minden szava IGAZ!!!

Amit mondott abban semmilyen rasszizmus nincsen - csak végre valaki kimondta az igazat!
profon
@pacal74: A hibátlan magyar nép nevében egyetértek. Boross Péternek minden szava GAZ.
colibri
Amikor időnként megszólal Boross Péter, akarva akaratlanul eszembe jut Göncz Árpád. Összehasonlítva a két idős korú embert egészen a politikába bekerülésük óta... hát, inkább nem írok semmit sem. Rábízom mindenkinek a saját szímpátiájára, véleményére.
Azt azért szerencsésnek tartom, hogy Boross viszonylag ritkán szólal fel.
izo
@verum:Írod:"Boross bizony azt mondta, hogy genetikailag mások. És a másság kis hazánkban eredendő bűnnek számít. Miért is háborodott fel sok mélymagyar, amikor azt mondták, a magyar genetikailag szolga?" Látom nálad a libsi kettős mércét! Ha Kertész genetikázik az OK,ha Boross az fúj náci stb!
izo
@colibri: Az "Árpi bácsiról" a rabtársainak egész más a véleménye! Ez a lányánál ki is ütközött!
verum
@izo: - honnan tudod, hogy Kertész nyilatkozatáról mi a véleményem?
colibri
@izo: A rabság, bezártság egy más állapot, engem nem érdekel a rabtársai véleménye. Én, mint két közéleti embert vetem össze és az tény, hogy Árpi bácsi nem politizál, nem pofázik bele a dolgokba, se pro, se kontra.
izo
@verum: írod:Miért is háborodott fel sok mélymagyar, amikor azt mondták, a magyar genetikailag szolga?" Tehát innen tudom a véleményedet Kertészről, magyarul egyetértesz vele!
verum
@izo: - nem, ebből nem tudhatod. Éppen hogy én mutattam rá a kettős mércére!
Aki genetikailag megbélyegez másokat, az viselje, ha őt magát is genetikailag bélyegzik meg.
Ettől én még a genetikai megbélyegzést elítélendőnek tartom, bárki mondja.
Szóval próbálj meg értelmezni!
varirmag
Mondj igazat , betörik a fejed !!!

A DK- meg nem kérdezte senki. A következő választáson el fognak tünni mint a szadesz.
JAJMÁR
@Zsoel: Azt olvasom tőled, hogy az evolúció még nem ért véget, ma is zajlik, és hogy az ember is egy állatfaj, és másképpen fejlődik más-más viszonyok között... Lenne ezekhez pár megjegyzésem.
Igen, az ember az állatok országában tartozik, de egy önálló faj!
A ma élő ember Homo sapiens sapiens! Az Ember egy faj!
Voltak az emberi fajnak alfajai, de azok sokmillió évvel ezelőtt kihaltak.
A genetika pedig öröklődést jelent ugye?
Nos, az evolúció ma is zajlik.
Ahogy változnak az életfeltételek is, a természeti viszonyok is, és mi van, ha a rasszok keveredése a jövő? Ha az evolúció most éppen nagyon látványosan zajlik? Minél többféle erős genetikai tulajdonság öröklődik az utódokba, az annál erősebb,fejlettebb és ellenállóbb lesz. Az ember alkalmazkodik öntudatlanul.
vizinyuszi
A rasszok ötvözése természetesen lehet a jövő, de nem mindegy, melyik melyikkel keveredik.
1magyar
@vizinyuszi: Valakik lehet, hogy erre gondolnak, ha ötvözik az embereket béke lesz, de az addig vezető út több száz év és nagyon véres lesz.
vizinyuszi
@1magyar: Ezzel már próbálkoztak mások is (eugenetika, fajelmélet). Nem vagyok híve a mesterséges beavatkozásnak. Már az is beavatkozás egy folyamatba, hogy a bevándorlókat beengedi Európa.
jancsipapa
Megfosztanák ? Mégis milyen alapon ? Még ,ha bármit is mondott ...
bakegya
Ezt a mannschaftot is keményen honoráltatja,mint smityipalkót,hernádit,tököspüspököt,..stb végül is ezek a herekontakt ügynökei tolták a cölöp tetejére a teknőst.
Zsoel
@JAJMÁR: "A ma élő ember Homo sapiens sapiens! Az Ember egy faj!"
Ez így igaz.
"Voltak az emberi fajnak alfajai, de azok sokmillió évvel ezelőtt kihaltak."
Ez viszont nem igaz. Valóban voltak emberalfajok, amelyek kihaltak, de azért a végén egy csak megmaradt: mi, recens emberek vagyunk azok. A Homo sapiens sapiens ugyanis szintén alfaj: a Homo nemzetség (genus) sapiens fajának (species) sapiens alfaja (subspecies).

A példádat egyébként értem, de azért nem gondolom, hogy ez lenne a jövő, mert egy ilyen folyamat nem természetes dolog. Az élővilág rendszere ugyanis olyan, hogy a minél magasabb fokú biodiverzitásra törekszik, azaz arra, hogy adott élőhelyen minél nagyobb mértékű legyen a genetikai sokféleség. Végső soron a biológia azt az elvet vallja, hogy a változatosság gyönyörködtet. A természetben olyan nem fordulhat elő, hogy egy adott környezethez idomult állatpopuláció fogja magát, és mindenestül áttelepül egy másik, más környezeti viszonyhoz szokott populáció élőhelyére, még akkor sem, ha a rendszertan állása szerint pillanatnyilag egy és ugyanazon fajhoz, sőt alfajhoz tartoznak. Ha ez történne, akkor az egyes egyedek óhatatlanul elkezdenének egymás közt szaporodni, vegyülne a génállományuk, és a két populáció különbözősége elmosódna, csökkenne a sokféleség, a szűkössé vált élőhelyen pedig vetélkedés indulna a táplálékért. Ilyen nincsen, ilyesmire csak az értelemmel rendelkező ember képes - de ha ő próbálkozik vele, annak sem lesz jó vége... A természet nem azért alakított ki sárga, barna, fehér, fekete bőrszínt, göndör, egyenes és hullámos hajat, szőke, barna, fekete, vörös hajszínt, kék, zöld, fekete, barna, szürke, arany szemet, kétméteres és 130 centis termetet, hogy aztán a végén mindent összemosson egyetlen nagy egyenkatyvasszá.
vizinyuszi
@Zsoel: ,,A természetben olyan nem fordulhat elő, hogy egy adott környezethez idomult állatpopuláció fogja magát, és mindenestül áttelepül egy másik, más környezeti viszonyhoz szokott populáció élőhelyére, még akkor sem, ha a rendszertan állása szerint pillanatnyilag egy és ugyanazon fajhoz, sőt alfajhoz tartoznak."

Pedig ez már megtörtént Galapagoson, vagy a csendes-óceáni szigetvilágban (pl. Hawai).
JAJMÁR
@Zsoel: 23:03 A hozzászólásod az én elméletemet igazolja. A természetben sok minden megtörtént és megtörténhet, - főleg, ha megváltoznak a környezeti tényezők - vagy idomul a populáció a változásokhoz, vagy továbbáll a neki megfelelő élőhelyet keresve. Erre számtalan példa van, de lsd. Vizinyuszi beírását.
Kár volt leírnod az "egyenkatyvasz" szót. Noha az én szememben a kínaiak egyformának tűnnek, de nyilván ők sem azok, két egyforma ember nem létezik - de a fehér ember "színesebb", hiszen lehet szőke,vörös,barna,fekete és bőr-és szemszín tekintetében is sokféle, a termetről és egyéb külső-belső tulajdonságokról nem is szólva. Ez a sokféleség soha nem tűnik el. Gondolj csak Mendel munkásságára.

A rasszok azért alakultak ki, mert az ember idomult a környezeti tényezőkhöz, és néhány esetben ez elég jellegzetesre sikerült.
Az éghajlatváltozás hatásait már érezzük, felmelegedés jön, amit majd követ egy erőteljes lehűlés, jégkorszak. Az egyéb természeti jelenségekről nem is szólva. Európa és Amerika földrészen nagyon elkényelmesedtek az emberek, túlcivilizálódtak. Úgy is lehetne mondani, hogy "puhányak". A keveredés hozhat olyan tulajdonságokat egyes emberekben - nem mindben - amelyik bírja majd a változásokat, és fennmaradhat. Szóval igazad van, zajlik az evolúció!
A keveredés már jó ideje tart, a népvándorlás csak felgyorsítja ezt a folyamatot. Ki tudja, talán sietni kell?
(Nem zárom ki, hogy hatalmas h@lyeség az egész, de ha nem? Ezt ugyan meg nem állítja semmilyen kerítés se, de talán így van jól)
Zsoel
@vizinyuszi: Mármint e szigetek kezdeti benépesedésére gondolsz?
Zsoel
@JAJMÁR: "vagy idomul a populáció a változásokhoz, vagy továbbáll a neki megfelelő élőhelyet keresve" De nem tud csak úgy továbbállni. Arról beszéltem, hogy ez a természetben nem működik. Kizárólag abban az esetben lehetséges, ha a belakni szánt élőhelyen azok az ökológiai fülkék, az úgynevezett niche-ek, amelyeket az invazív fajok a saját korábbi élőhelyen betöltöttek, az új területen üresek, illetve valami miatt kiürültek, tehát nem áll fenn táplálékkonkurencia. Európa viszont egyelőre nem üres, és a lakosságnak - jogosan - esze ágában sincs feladnia a viszonylagos jólétet olyan emberek kedvéért, akik ezért a jólétért a kisujjukat se mozdították meg. És alighanem változni sem akar. Én legalábbis teljesen jól érzem magam fehér emberekkel körülvéve, nem vágyom magam körül multikultira. (Egyébként ezt értettem "egyenkatyvasz" alatt, ami akkor következne be, ha Európa benépesülne feketékkel, sárgákkal stb., és ezek elkezdenének egymás között szaporodni.) Az általad említett elpuhányosodás ugyan igaz, de véleményem szerint ez nem irreverzibilis állapot: nem evolúciós hozadék, csak egyszerű elkényelmesedés. 50-60 évvel ezelőtt felmenőink idejében még keményen dolgoztak (kézi erővel) az emberek, főleg vidéken, 70 éve még háborúztak, szóval szó sincs itt arról, hogy elkorcsosultunk volna, csak az utóbbi 2-3 nemzedék megszokta a kényelmes életet. De ha azt látja, hogy ez veszélybe kerül, arra nem az lesz a reakciója, hogy gyertek, ázsiaiak, afrikaiak, frissítsétek fel a génkészletünket, hanem az, aminek az előszelét itt-ott már érezhetjük: először csak tiltakozni, aztán védekezni fog a beözönlés ellen, végül kitámad. Szerintem ezt nem kéne megvárni... De azzal, hogy lenácizzák az igazságot kimondókat, szélsőjobboldalinak nevezik a bevándorlók ellen tüntető, hazájukat féltő embereket (lásd: heidenaui események), megpróbálják rászorítani a fedőt a zubogó, háborgó fazékra. Az meg csak arra jó, hogy bár késleltesse, de nagyobbá tegye a robbanást.
vizinyuszi
@Zsoel: Nem, hanem az ott kialakult életre.
JAJMÁR
@Zsoel: 13:31 Ugyan, miből gondolod, hogy tudod az "igazságot" ? Inkább csak tudni véled, nem?
Addig lesz "lenácizás", amíg lesznek nációk és olyan tagjai ezeknek, akik a másik nációt lenézik!
Szerintem vannak olyan törvényszerűségek, amelyekről azt hiszi az ember, hogy ő ura ezeknek, de nem az, nem tudja uralni. Nem hiszem, hogy tudnánk uralni pl. ezt a helyzetet, a népvándorlást. Lehet azt képzelni, hogy az ember idézte elő és meg is tudja állítani, de valójában majd lecseng magától valahogy. Nem véletlenül van időnként népvándorlás.

A "fehér" ember nincs, az uccsó Hitler volt, amelyik ki akarta tenyészteni az árjákat. Hála Istennek, nem sikerült neki se. A legkevertebb nagyrassz az europid. Amióta a földrészek órák alatt elérhetők és átjárhatók és el is éri és be is járja az ember a Föld minden pontját, ez a félelem, ami most jelentkezik, értelmetlen. Az ember elkerülhetetlenül keveredik.
Hazájukat féltő emberek éppen ezzel az oktalan félelemmel és gyűlölettel ártanak. Ha meg akarja őrizni egy nép a maga kultúráját, akkor először tegye magáévá, ismerje, használja és éljen vele. Csak hát maga a felfogás, amellyel egyes emberek viseltetnek a menekültekről, szembemegy a védendő kultúrával. Paradoxon!
De nem errefelé akartam most vinni a beszélgetést, csupán továbbgondoltam az evolúciós felvetésedet, mert mindennek megvan a magasabb oka és következménye.
Szóval, lehet, hogy ebbe beletrafáltál, még ha meg is akarod nekem magyarázni, hogy ez mégsem, nem az evolúció... de hát ki tudja? :)))
Zsoel
@JAJMÁR: Jó is lenne, ha tudnám, mi az igazság. De sajnos nem tudom, szóval ilyesmit biztosan nem gondolok.
Szeretném rövidre zárni ezt a vitát, úgyhogy nyíltan megmondom, mi az, amit viszont valóban gondolok: az, hogy ne jöjjön ide több ázsiai és afrikai gazdasági kalandor, és aki itt van, az is elhúzzon innét - nem érdekel, hova, de innen el. Nézd meg a híreket: az embereknek nemcsak idehaza, de az egész kontinensen mindenhol fogytán van a türelmük, és akár biológiai, akár kulturális alapon, de ez az nem működő multikulti együttélősdi rövidesen nagyon csúnya konfliktusokhoz fog vezetni Európa-szerte. Én pedig úgy a migránsok, mint az őslakosság érdekében nem szeretném, ha a kontinens vezetői megvárnák, amíg ez bekövetkezik. Jó lenne, ha úgy lenne, ahogy te elképzeled, de ez a most beáramló embertömeg egyszerűen nem alkalmas arra, hogy minket bármilyen módon pozitív irányba "ötvözzön", csak a saját szintjükre fognak lehúzni, ha itt megtelepszenek.
verőce21
Ha a DK kezdeményezi is, hogy "érdemtelenség címén fosszák meg Boross Pétert minden jelenlegi állami pozíciójától és volt miniszterelnöksége miatt kapott juttatásától" - akkor se tetszik, hogy a kontinensre jönnek a feketék, mert semmi olyan értékük nincs, ami előre vinné az életünket. Ellenben sok negatív van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.