Botrányba fulladt a Kocsis Máté vezette VIII. kerület idei augusztus 20-ai megemlékezése. A furcsaságok azzal kezdődtek, hogy a rendezvényre nem mehetett be akárki: körülbelül 20 fociultrának kinéző, kigyúrt, kopasz ember szűrte a vendégeket önjelölt biztonsági őrként – írta az Index.

Emiatt egy 30-40 fős, ellentüntetni érkező csoportot sem akartak beengedni, mondván "zárt körű rendezvény" van. Az Index helyszíni tudósítója szerint a bejáratnál hangos vita alakult ki a kidobók és a tüntetők között és a kopaszok szervezőjének tűnő ember egy idős hölgyet fel is pofozott, amiről rendőrségi jegyzőkönyv is született. A Hír24 szerint pedig olyan bekiabálás is volt:

Menjetek inkább Auscwitzba!

Kocsis később felengedte a tüntetők vezetőjét a színpadra, aki Szent István intelmeit emlegette a befogadó országról, majd miután befejezte mondandóját, a hivatalos biztonsági őrök kísérték ki a területről.

A lap később megkérdezte Kocsis Mátét az esettel kapcsolatban, aki a következőket mondta el:

- az önjelölt biztonsági őrökről és az atrocitásokról csak az Indextől hallott
- a kopaszok szervezőjének tűnő embert – aki a nénit is megütötte – csak látásból ismeri, de biztosan nem dolgozik az önkormányzatnak
- ahogy a nemzeti ünnep megemlékezését személyeskedő kiabálásokkal megzavaró demonstrációt, úgy a fizikai erőszakot is elítéli

Később a VIII. kerület közleményt adott ki az ügyről, melyben sem a kopasz önjelölt biztonságiakat, sem az idős asszony megütését nem említi:

A magyar államalapításra emlékező józsefvárosi ünnepséget provokátorok zavarták meg, ordenáré és közönséges molinókkal, hasonló stílusú bekiabálásokkal. A csoportot vezető Szabó Gábor jelenleg vádlottak padján ül, a józsefvárosi közvagyon ellen elkövetett milliós nagyságrendű bűncselekmények miatt. Elfogadhatatlannak tartunk és visszautasítunk minden provokációt és agressziót, különösen egy nemzeti ünnepen.

136 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Micsoda féregnek kell lenni, hogy megüssünk egy idős nőt...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
izo
@mate03: Én mécs imrének azt sem hiszem el amit kérdez a politikai ámokfutása miatt (56-os szociknál köt ki!)!
vizinyuszi
@izo: A kormosok simán visszaélnek az uniós menekültjoggal. Nem szempont számukra, hogy semmi keresnivalójuk Európában, mivel egy sokkal közelebbi országban már biztonságban lehetnének, lényeg, hogy az EU nyakán minél jobban éljenek.
solidedge
A Fideszes tanú vallomása: A vén némber minden előzmény nélkül az arcával nagy erejű ütést mért a tiszteletnek örvendő válalkozó úr jobb tenyerére. A tenyér aszonnal bevörösödött, amit a látletlet is bizonyít. A terrorista gyanús vénasszony ellen hazaárulás címén feljelentést tettünk.
varirmag
A Keleti pu-nál és környékén borzalmas állapotok uralkodnak.
A migránsoknak sürgős segítségre lenne szükségük mert órákon belül belefulladnak a saját
szemetükbe,mocskukba.
Az Index tudósítója értesíthetné az "Idős nőt " és társait,szükség lenne rájuk.
Ma többször is volt szerencsém a migránsok társaságát "élvezni",de sehol nem láttam az
Index tudósítója által bemutatott nőt és társait.
teuton
@varirmag: Es te segiteni voltal ott ugye? Vizet vagy elelmet osztottal? Esetleg tolmacsoltal borsodi tajszolasban? Mert ugye a külföldieknek (akik alt. min. 2 nyelvet beszelnek!) csak magyar nyelvü utmutatokat nyomnak a kezükbe...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.