A tervek szerint haladnak a déli határra épülő kerítés munkálatai, és már megközelítőleg 110 kilométeren áll a gyorstelepítésű drótakadály a kitűzött 175 kilométerből – írja a Napi Gazdaság.

A Bács-Kiskun megyei Kelebián, az egyik határ menti településen a lapnak a helyiek azt mondták, két hete szinte egyáltalán nem láttak illegális bevándorlókat. Eltűnésük feltehetőleg annak is köszönhető, hogy a napokban befejeződött a település és Szerbia határán felhúzott drótkerítés építése, ahogy Csongrád megyében is.

A Napi Gazdaság emlékeztet arra, hogy a teljes biztonsági határzárnak november 30-ig kell elkészülnie.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A térképen megnéztem hát még a fele sincs a jelzett távolság az összes 175 km. nek nem 110 km. tehát megint egy ordas nagy hazugság volt csupán)))))))))))
Toby
Na most, az a helyzet, hogy a nemzeti drótfonatot, csak egy másik, kétoldalról párhuzamosan húzódó, ugyancsak nemzeti drótfonattal lehetne megvédeni ! De ez sem biztos.
pbalage
@Toby: inkább egy négy oldalról körbevett, talán a közepén egy stadionnal megerősített drótakadály kéne. Amin néha természetesen egy speciálisan kiképzett lukon keresztül a hívek be tudják löttyinteni az ellátmányt.
A speciális kiképzés rész abból állna, hogy be lenne építve egy szűrő, amin a nagyobb szerves anyagdarabok (rántott hús, egész krumpli) fenn tudnak akadni, ezeket - természetesen a fertőzések elkerülése végett - naponta a hulladéktelepre szállítanák.
wagabund
elképesztő volt látni, ahogy a versenyzők átmásztak ezen az új, alacsony drótakadályon...aztán hosszas sorok álltak az elsősegély hely előtt, ahol felcserek, és sebészek látták el a maradandó sérüléseket...
...mert be kell jutni az unijóba...bármi áron...csak pár méter...na az nem akadály...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.