Magyarország az elmúlt öt évben bizonyított, a gazdaság növekedése tavaly az Európai Unió (EU) tagállamainak élvonalában volt úgy, hogy az ország fegyelmezett költségvetési politikát folytatott, az ország eredményeit a nemzetközi szervezetek, így az OECD, az EBRD és az EU bizottsága is elismeri – mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón. 

Az államtitkár emlékeztetett: 2010-ben Magyarországot együtt emlegették Görögországgal, azóta a magyar gazdaságpolitika a görögországihoz képest gyökeresen más utat választott, aminek eredményeként Magyarország többek között kikerült az EU túlzottdeficit-eljárása alól, és az ország kifizette tartozását a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF).

Tállai András kiemelte: a következő évek kiemelt céljai között szerepel a költségvetési egyensúly, illetve az alacsony államháztartási hiány fenntartása mellett a tartós gazdasági növekedés megerősítése, az államadósság GDP-hez mért arányának csökkentése.

Hangsúlyozta: Magyarország gazdasága már 2013-ban az EU átlagát meghaladó mértékben bővült, majd 2014-ben növekedése kiemelkedő, évi 3,6 százalék volt, ezzel az EU élvonalában teljesített. Az államtitkár rámutatott: ezzel párhuzamosan a fogyasztás, a belső kereslet is folyamatosan bővült.

Tállai András ezt elsősorban arra vezette vissza, hogy a lakosság rendelkezésére álló jövedelem bővült, többek között a rezsicsökkentés, a foglalkoztatás bővülése, a devizahitelek forintosítása, az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetése, az életpálya-modellek elindítása, illetve a családi adókedvezmények kibővítése következtében.

Szólt arról, hogy míg 2010-ben 3,7 millióan dolgoztak az országban, ma már mintegy 4,1 millió a foglalkoztatottak száma, a növekedésben a közfoglalkoztatás mellett már meghatározó a versenyszféra szerepe. A foglalkoztatás bővítését segítette a munkahelyvédelmi akció is, amely egyedülálló Európában – tette hozzá az államtitkár.

Elmondta: a lakossági devizahitelek forintosítása nemcsak a háztartások terheit csökkentette, hanem jelentősen mérsékelte az ország külső sérülékenységét is. A kormány az autóhitelek forintosításával további terheket vesz le a háztartások válláról – mondta az államtitkár.

Az egykulcsos szja-ról elmondta: ez az adónem igazságos, mert a nagyobb teljesítmény elérésére ösztönzi a munkavállalókat. Hozzátette: a családi adókedvezmények jelentősen segítik a gyermeket nevelőket, 2018-ra a kétgyermekes családok adókedvezménye a duplájára emelkedik.

Elmondta: a következő évek kiemelt gazdasági céljai szerint a kormány továbbra is felelős költségvetési politikát kíván folytatni, a tartós gazdasági növekedés elérésével és megőrzésével. A kormány 2018-ig az államadósság GDP-hez mért arányát 75 százalék körüli szintre kívánja levinni. A kabinet célja az is, hogy az uniós forrásokat minél hatékonyabban használja fel az ország, ezt szolgálja, hogy a Magyarországra áramló EU-s pénzek 60 százalékát gazdaságfejlesztésre kívánják felhasználni – fűzte hozzá az államtitkár.

Tállai András kérdésekre elmondta: az ázsiai tőzsdefolyamatok hatása várhatóan csak átmeneti lesz a forint árfolyamára, később a forint várhatóan ismét erősödik majd.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Azt hiszem, lassan nyugat felől is le kell zárni kerítéssel a határokat, mert még képesek lesznek Svájcból, Németországból, Angliából ide emigrálni, mint megélhetési bevándorlók...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Levendula
...sőt azt is látják külföldön, hogy milyen jól élnek Magyarországon... egyesek...
verum
Azt hiszem, lassan nyugat felől is le kell zárni kerítéssel a határokat, mert még képesek lesznek Svájcból, Németországból, Angliából ide emigrálni, mint megélhetési bevándorlók...
Dr. Felipe
Tállai zsírdisznó elvtárs. Az öndicséret mindig büdös. Egy nagy büdös lószart bizonyított a zország de azt nagyon.
Tényfeltáró
Ez a szerencsétlen melyik országban él? Ért valamihez?
volvós
Igen, Tállai elvtárs !!! A dél-keleti elmaradott országokban elismerik...
pl. az albán kecskepásztorok...:-))))
...
Toby
Érdekes ! Vajon mi@f@szomtól nem élünk jobban, ha minden szuper, minden frankó ?

Nyomass le még 5 pálszet Tállai és rögtön világelsők leszünk !
volvós
..." A kabinet célja az is, hogy az uniós forrásokat minél hatékonyabban használja fel az ország, ezt szolgálja, hogy a Magyarországra áramló EU-s pénzek 60 százalékát gazdaságfejlesztésre kívánják felhasználni – fűzte hozzá az államtitkár. "...

Tehát 60-40...60 % a gazdaságba, 40 % a zsebbe...ügyes vagy viztoronyfejü !!!
simmering73
Különösen az a rezsicsökkentős hablatyolás tetszik. Rokkantnyugdíjas ismerősömnek 3 év alatt 83 ezer ft volt a megtakarítása a rezsicsökkentéssel (számlákon feltüntetve), miközben az összes támogatása megszűnt és minimum 360 ezer ft-tól esett el ezen idő alatt. Plusz elvették a nyugdíjas bérletét, plusz márciusban megszüntették a közgyógy igazolványt.
dömdödöm
Felsorolta mivel csesztek szét mindent ami még működött :-(((((((((
zöldszem
"Embert"? ilyen profin hazudni, még életemben nem láttam, de nem is ez az ami igazán szomorú, hanem az, hogy ezt még most is mennyien benyalják!
Vazze, mennyi volt és most mennyi az államadósság ..megvan?, akkor jó..és most nyugodtan köpj egyet felfelé és fuss alá...
Mi van az eladott államkötvényekkel, PaksII hitellel...
papa.49
Tállai pubi te nagyon hülye vagy))))))))))))))))
zöldszem
Miről beszélsz bubi???
Egy hete nem tudjátok a Fővám téri gödröt betemetni, hogy meginduljon a közlekedés...
Ja, jobban teljesítetek!!!???
Hofipisti
Az egyetlen igaz mondat, ami a sajtótájékoztatón elhangzott: "Az államtitkár emlékeztetett: 2010-ben Magyarországot együtt emlegették Görögországgal ..."
A csínja a dolognak csak az, hogy akik ezt tették, az a "vidéki polgármester", Kósa Lajos, ill. az akkori "kormány-kukorék", Szíjjártó volt. Meg is lett az eredménye e nagytekintéjű emberek nyilatkozatainak: a forint 2 nap alatt több, mint 10%-ot esett. Akkor indult el Magyarország jobb teljesítése. Hajrá Magyarország! Hajrá Magyarok!
Fradigege
A köcsög Tállai több ezer hektár földet vágott zsebre. Őt támadta be Ángyán, majd miatta ordibált a felcsúti vajda Ángyánnal. Valag nyaló. Még jó, hogy felsőfokban beszél a felcsúti irányította szuperteljesítményről. Az ilyeneket kell meghintáztatni a lámpavason.
justhpeter
Úgy látszik ez a szerencsétlen masszívan ihatott a négy napon, mert józanul ekkora baromságot normális ember nem mond.
Tényfeltáró
Megártott neki a sok zsíros falat, a szalonnaevés.
kkalman
Olyan folyékonyan mondja a hazugságot, mintha könyvből olvasná. Lehet, hogy a pártszékházban van egy könyvük a "Legpofátlanabb, bődületes hazugságok" címmel, melyből minden nyilatkozat előtt be kell magolni az aktuális részt.
pbalage
@kakaósbögre: értékelem a hozzáállást, de ez KOMOLYAN GONDOLTA.
Ez a legszebb az egészben, amikor a hülyeség kitartással párosul.
pbalage
várjatok, most nem kommentelek, mert épp nyomatják a himnuszt az M1-egyen, vigyázzállásba kell állni, utána elalszok piros-fehér-zöld csíkos pizsamában.
...
na, végre vége.
rácsöppent a nyálam az alvós ruhámra, pont a grafikonos részre.
Lefelé folyik a nemzeti teljesítmény részen.
A gravitáció nem hazudik.
bundi
ööööö...és az megvolt hogy csak a kősa varga szíjjártó emlegette a görögökkel együtt..2010 ben még orbán is dícsérte bajnai politikáját...na meg aztán...mennyit is dobott a büdzsén hogy az ország nettó haszonélvező?...évi 1000-1500 milliárd ami befolyik az uniótól,,,,felélték ami az imf ből maradt, amit a bankok visszaadtak, a manyup pénzeket...a devizatartalék egy részét...adókat emeltek...kedvezményeket vontak meg különadókat vetettek ki mindenre...na de mindegy...a gond csak az, hogy most dőlt éppen be a kínai kártyavár, amire sokan azt mondták, nemsokára megeszi reggelire amerikát és európát...tehát meglátjuk a magyar tőzsde mekkorát bukik...pár napon belül kiderül...
www.portfolio.hu/short/ez_a_kep_mindennel_jobban_elarulja_mennyire_ijeszto_a_mostani_helyzet.218545.html
bakegya
TÁLAI túrógombóc a fellendített idegenforgalmat meg se említi???-várbazári zene lenne füleimnek-na majd a díszvacsorán lehet csipegetni a kövér-disznóságaitokból-igaz???
Freewolf
Íme a bizonyíték! Nem hazai törpe pártok magyargyűlölőinek a vartyogására kell hallgatni, hanem a gazdasági elemzők elismeréseire! Ezt Gyurcsány rontotta el, de Orbán helyrehozta. Amúgy Gyurcsány ezek után miért van m,ég szabadlábon?
eugen4402
Bizony ám, Gyurcsány a hibás...
Ha nem építteti ki az úthálózatot, infrastruktúrát a leendő autógyáraknak, nem hozza ide a német autóipart, lerövidíthette volna a magyarság agóniáját. 3 - 4 mentőöv csak lassítani tudja a "gyorsnaszád" elsüllyedését, tartósan nem képes a felszínen tartani.
magyarbakancs
@Freewolf: "Íme a bizonyíték! Nem hazai törpe pártok magyargyűlölőinek a vartyogására kell hallgatni, hanem a gazdasági elemzők elismeréseire! Ezt Gyurcsány rontotta el, de Orbán helyrehozta. Amúgy Gyurcsány ezek után miért van m,ég szabadlábon?"
Mi a búbánatos büdös f*sztol valaki Magyargyűlölő ha valaki kritizálja a kormányt?
A Magyar gazdaság fejlődése a MULTINACIONÁLIS cégek eredménye.
Lásd Mercédesz,Audi,Opel,Suzuki.
Kiveszed ezen autó gyárak teljesítményét 0,3% a Magyar gazdaság fejlődése.
Baromi nagy eredmény.
eugen4402
@nyanya001: 1377 milliárd forinttal nőtt az államadósság 8 hónap alatt...
Ez tény, de merem állítani, ha az utcán 100 járókelőt megkérdezel, közülük 95 habozás nélkül azt feleli: - Csökkent az államadósság. Tényleg, meddig megy ez még?
Freewolf
@magyarbakancs: Attól magyargyűlölő, hogy az eredményeket lehazudja, Brüsszelbe csak lejáratni jár bennünket. Ami a fejlődést illeti, nem ezért volt rendszerváltás, hogy a kapitalizmus bejöhessen? Mivel nincs saját autógyárunk, így az Audinak dolgozunk! De dolgozunk!
magyarbakancs
@Freewolf: Nincs eredmény mivel a multik kiviszik a nyereséget.
A Magyargyűlölő az ki mindig az én nevemben beszél Brüsszelben mint Szájer pajtás és a többi Fidesznyik.
Magyarország nem Fidesz és a Fidesz nem Magyarország.
A Fidesz adja a kormányt azt mindig lehet és kell is kritizálni,feljelenteni.
mekkelek
@magyarbakancs: És ebben benne van a szemét EU átal ide ömlesztett pénz is. Ha az nem lenne meg lehetne nézni hol állnák. Mocskos EU!
Freewolf
@magyarbakancs: Magyargyűlölő a moslékzabáló Kertész Ákos, a lövető Gyurcsány, az ügyeskedve sikkasztó Libajnai, a jelentgető DK, meg a többi szemét senki! Lesz még itt számonkérés, nem is kicsi!
silber13
@Freewolf: Nyögd már el végre, ki is rohangált Brüsszelbe és ki is sivalkodott, hogy márpedig Magyarországnak egy rohadt buznyákot ne adjanak Hát a szerelmetes csóti szirti vízilovad volt, ha nem emlékeznél Nem véletlenül akasztottákrá a hungarofób jelzőt! És kink az óhajára gyujtigattak Pesten, rabolgattak a TV székházban? Aki mindeközben pánikszerűen elhúzta a csíkot, na az nem ismerős?
nyanya001
@Freewolf: Lesz bizony !
De lehet, nem úgy ahogy azt gondolod inkvi úr ! Meg még vizinyúl !
bundi
@Freewolf: pontosabban miről is beszélsz?
"Íme a bizonyíték! Nem hazai törpe pártok magyargyűlölőinek a vartyogására kell hallgatni, hanem a gazdasági elemzők elismeréseire! Ezt Gyurcsány rontotta el, de Orbán helyrehozta. Amúgy Gyurcsány ezek után miért van m,ég szabadlábon?"
előtted felsoroltam pár dolgot...úgy en bloc marhaság amit mondtak...mind a ksh adatai mind a nemzetközistatisztikák szerint...ezért is mosolyog meg mindenki (jobb esetben)
bundi
@Freewolf: ja egyébként gatyát felkötni...jön a neheze
444.hu/2015/08/25/lazar-szerint-nehezebb-munka-var-most-a-kormanyra-mint-2010-utan/
tudod a nemzetközi helyzet fokozódik...
Freewolf
@silber13: Csak nem a hazug Gyurcsány által megrendelt rendőr terrort emlegeted? Lehet Orbán is elkövetett ilyet Brüsszelbe, de meg is kapta a magáét és azóta se volt ilyen. Ezek a libsi szemetek viszont azóta is gyűlölködnek ellenünk!
Freewolf
@bundi: Semmi baj! Van a szoci báróknak bőven vagyona! Van fedezet a lopott holmiból!
bundi
@Freewolf: egyedül maradtál...de nagyon...nemsokára te is elhagyod ezt a nevet és új személyiséggwl fogsz frócsógni csak épp a fideszre...fogadjunk?...
coyote3
Ó világ balf@szai! Ebben a bandában nincs egy normális , józan ember /bocs az ember szó ezekre eléggé erős volt / akivben lenne egy kis szakmai büszkeség??? Ezek képesek a sarokba dobni a megszerzett diplomájukat-ha éppen nem az ecseri piacon lőtték- és ekkora blődségeket beszélni és ezekhez bólogatni. Aki csak egy pindurit is gondolkodik-és ehhez nem kell közgazdasági végzettség-az tzudja, hogy az EU lélegeztetőgépén vagyunk, a mocskos multik gazdasági sikereinek köszönhetjük a gazdasági mutatóink javulását. Na meg annak, hogy a Mariana árokból könnyebb emelkedni, mint a K 1-ről...Annyira szánalmas ez az erőlködés a gazdasági sikerek bizonyításával.
silber13
@Freewolf: A hazudozás babérkoszorúját kéretik nem elvenni a csúti fenemód igazmondó zseb- Wallensteinetektől,. A notórius hazudozó jelzőt már ember le nem moshatja többé róla, ami párosul nála az elképesztő gyávasággal, sunyisággal!
Freewolf
Ez mind- mind minősítgetés, ami kiválóan jellemzői a szemét liberálfasiszta rettegő, bőröndökön kuporgó hazátlan nyáladzókat!
Menjél már hazudozni meg szűkölni! Kártérítés nem kéne majom?
silber13
@Freewolf: 11:26-re: Ellenünk?? Ki vagy kik ellen te szopornyicás beesett horpaszú csikasz? Röhej a királyi többesed! Avagy...Nem is olyan röhelyes. Az ilyen izéket manapság már tudják kezelni . Igaz, hosszú a kúra, de még van halovány esély, hogy egyszer talán normálishoz közeli legyél, bár...fene tudja..:-))))
Freewolf
A liberálfasiszta mind magyargyűlölő! Mi magyarok nem fogjuk hagyni magunkat a vérbajos, idegbeteg majmoktól zaklatni!
jancsipapa
Azért sajnálatos ,hogy a Török Zsolt kibukott a parlamentből . Mekkora verseny lenne közte meg Tállai között ,hogy melyik a nagyobb barom ...
silber13
@Freewolf: Ti magyaok?? Érdekes a szöveged! De azért valamit nem ártana figyelembe venned! Az alpári bunkóségodat viaszafoghatnád, mert csak gyűlölködni, fröcsögni és a hordád vezéreinek a seggét nyalni vagy képes! Persze, van az a pénz, amiért elvállaltad és lelkesen műveled is, külön prémcsi reményében!
Freewolf
@silber13: Helyesen mondod, mi magyarok, mert azokra, akik a magyarság érdekei ellen ágálnak, nem tekinthetjük annak! Amúgy miért is gyűlölködsz itt libsikém? A vadak kértek fel?
silber13
@Freewolf: Mést nem tudsz vonyitani, csak amire a gazdáid korbáccsal megtanitottak? Mellesleg nem gyűlölködés ez csak útálat az ilyen magadfajta , ún.: egy könyvet olvasó ordasoktól! Mert mást sem tudsz, csak amit a nyakadon lévő gömbbe vertek, azt szajkózni. Bizonnyal hasznosabb lenne, ha esetleg elkotródnál valamit dolgozni, mintsem, hogy itt rontsad a levegőt!
Freewolf
@silber13: Az elkotródással kapcsolatban, miért nem az általad választott új hazába indulsz, amíg megteheted? Más idegenek érdekei miatt hablatyolsz itt, mehetnél hozzájuk! Ne fertőzd az országot!
silber13
@Freewolf: Általam választott ország??Jééé!! Ez újdonság számomra! Egyezzünk ki valamiben! Én már akkor tudtam, ,hogy nekem itt van a hazám - szemben veled .
- mikor te még segítség nélkül a bilire sem tudtál ráülni.Ami meg a fertőzést illeti téged kellene karanténba zárni, lehetőleg hosszú időre, mert az ország szempontjából te valóban kártékony vagy!
magyarbakancs
@Freewolf: Orbánt is kérjed számon ne csak a bal oldali politikusokat.
A szemkilóvetésről meg annyit nem kell azért szétverni fék fővárost ,hogy egy politikus elmondot egy beszédet.
Számtalan ok lehetett volna a jelen regnáló kormánynál is szét verni a fővárost.
Mégse történt semmi.
Ti fideszesek csináltátok a balhét.
Elszámolás meg soha nem lesz mert minden pártnak van vaj a füle mögött.
világlátó
A hír jól hangzik. Valakiknek. Ebből is látni , Európa politikai elitje, a brüsszeli, straszburgi eu. adminisztráció vajmi keveset tud a magyar gazdaságról. Csak a multikat láthatja, akik nyereségesek, viszik haza a profitot, erősítve ezzel saját országukat. Nekünk ráadásul boldognak kell lennünk a bérmunkáért, ami - természetesen sok család számára üdvös, ez vitathatatlan - bérmunka, kitermeli a járulékokat az Áfát a bevásárlások során és az SZJA.-t is, életben tartja a fogyasztót. valamint az államot.Végül is HURRÁ !
Yoda69
"Magyarország bizonyított, a gazdaság eredményeit külföldön is elismerik"

Ennek ekes bizonyiteka a 315-os Euro, hogy mast ne emlitsunk.
Bajnai 270-nel adta at, ez kozel 20%-os romlas
Freewolf
@magyarbakancs: A Fidesz nem csinál balhét! Főleg nem lövetett soha a tömegbe! Nem kínozta az elfogottakat és a terrorért felelősöket nem tüntette ki!
silber13
@Freewolf: Tecc emlékezni Nyitray András fityiszews képviselőre? Aki hörögve dühöngött, hogy a rendőrség miért nem használt ÉLES lőszert a " békésen sétálgató, épppen csak kicsit gyujtogató, fosztogató csőcselék ellen? Hamar felejtesz te Akela utánzat!
hetöndöe
Micsoda eredmények.Bedőlt devizahitelek tömkelege,4 millió szegény,növekvő államadósság,30 féle új adó.Fő,hogy épülnek a stadionok és tollasodnak a fitymaszos gecihuszárok.
És még mindig tapsol ennek több százezer agyhalott birka.
Yoda69
Freewolf
Naiv vagy szabadfarkas, vagy buta. Ezt dontsd el te magad.
A fideSS fizetett ugynokokkel csinaltatja a balhet, akik kozott gyakran gyilkosok is megfordulnak. Ha nem hiszed nezz utana.
Tényfeltáró
@Freewolf: Farok! Te úgy vagy az igazsággal, mint utcalány a jámbor élettel: nincs hozzá szerencséd.
magyarbakancs
@Freewolf: A Fidesz nem csinál balhét! Főleg nem lövetett soha a tömegbe! Nem kínozta az elfogottakat és a terrorért felelősöket nem tüntette ki!
Az MSZP nem gyújtotta fel Budapestet.
Kérdezném ha megkínoztak valakit mért nem ment látleletet vetetni?
A flaszter mese nem biztos ,hogy igaz.
A rendőrök lábát meg a jó isten törte el?
Milyen terorrol beszélsz.
Balhét Kubatov FTC bal közepe csinálta.
hetöndöe
@magyarbakancs: Freewolf barátunk azt is elfelejtette közölni,hogy háromszor annyi rendőr sérült meg,mint tüntető,akkor ki is volt az agresszor?
magyarbakancs
@hetöndöe:" elfelejtette közölni,hogy háromszor annyi rendőr sérült meg,mint tüntető,akkor ki is volt az agresszor?"
Tisztelettel megköszönöm a támogatásodat eben a dologban.
Politikai elvakultaknak az igazság nem számít
bundi
@Freewolf: galambom nem vagy te magyar...semmi közöd hozzájuk...a magyarok mindig is vándor szabad nép volt erős összetartással...most hogy ti foggal körömmel ragaszkodtak minden kavicshoz és nyáladzva ugatsz mindenkire aki a szabadságot félti...milyen magyar vagy te...?
kicsibogár ami meg a tömegbe lövetést illeti a " liberálfasiszták " elérték, hogy a feloldják a 80 éves titkosítást és így te is olvasgathatod, hogy 2006-ban a fideszesek élükön nyitray úrral fel voltak háborodva, hogy az akkori vezetés megtiltotta az éles lőfegyver használatát a tömeggel szemben...
www.parlament.hu/biz38/bizjkv38/HOB/0609191t.pdf

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.