Az önmagát megműtő Seres István úgy gondolja: az őt szerinte nem ellátó kórház perre készül ellene. Az intézmény ügyvédje már levélben szólította fel: adja át a betegségét dokumentáló orvosi papírokat – írta meg a BorsOnline.

Természetesen azonnal kikértem egy jogász ismerősöm véleményét, aki figyelmeztetett: semmilyen iratot ne adjak át. Egyrészt erre nem is kötelezhetnek, hiszen az egészségügyi állapotom a legszemélyesebb adatnak számít. Másrészt azt gondolom, ez az egész csak arra lenne jó, hogy a kórház valamiféle fogást keressen rajtam és pert indítson ellenem. Egyébként készülök erre az eshetőségre, és csak annyit ígérhetek, látványos demonstráció lesz a válaszom. Még nem tudom, pontosan milyen formában tiltakozom, lehet, hogy éhségsztrájkolok a kórház épülete előtt

- mondta elkeseredve Seres az újságnak.

Mint emlékezetes, a rokkantnyugdíjas férfi érzéstelenítés nélkül műtötte meg a saját lábát, mert az illetékes kórháztól csak hónapokkal később kapott időpontot.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Világos nem ?
Még nekik áll feljebb ahelyett, hogy magukba néznének !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Világos nem ?
Még nekik áll feljebb ahelyett, hogy magukba néznének !
papa.49
Mire számíthatsz ha cserben hagy a fütyisz ???
KÁRTÉRÍTÉSRE AMIT NEKED KELL FIZETNI, NA ITT SE A SZOMSZÉD A HÜLYE!!!))))))))))))))
csapnivalo
Az nekem furcsa lenne azért, hogy megmentem az életem és cserébe beperel a kórház, mert ő is megmentette volna az életem hónapok múlva, ha élek addig... broáf...
justhpeter
Elsőre arra gondoltam, hogy megint a lekvár főzi be a nagymamát, de ez annyira gyenge, hogy módosítom az egészségügyben megint a szar húzza le a budit.
bencemacska
Ha a kórház nem őrizte meg az irataim másolatát az összes mellékletekkel együtt, akkor adja vissza az iskolapénzt az igazgató, aki már biztos fityiszes!
(Szakember már sehol nincs vezető pozícióban!)
Feraj49
Csak nem a műtét költségeit akarják kiszámlázni neki ?

Más : Kúria a népszavazási kezdeményezést elutasította,mely arról szól,hogy a várólisták időtartama nem lehetne 6 hónapnál hosszabb.De nekik VIP ellátás jár,nekik igen,de neked meg a büntetés.Gyalázat és akkor finom voltam.
TASzSz
Eddig úgy tudtam, kórházban orvosok, ápolók, stb. dolgoznak! Jogászok pedig bíróságon, ügyészségen, ügyvédi irodákban... A kórháznak van saját ügyvédje? Nem inkább gyógyítani kellene???
sokanvagyunk
@TASzSz: A jó orvosok külföldre mentek, a létszámot feltöltötték jogászdoktorokkal.
Január
@sokanvagyunk: Akkor perelni fognak gyógyítás helyett? Lehet, hogy kezdik is?
Lehet, hogy utólag bizonyítani akarja a kórház, hogy a betegnek nem is fájt a lába?
Ezt azonban nehéz, mert a fájdalom érzet szubjektív, mindenkinek máshol van a küszöb.
keresztapa
Orvos ez a szó mára gyógyszer kiírót jelent,
volvós
Magyarország 2015-ben:
Perek, alperesek, felperesek...
a rögtönítélö biróság mikor
kezdi áldásos tevékenységét
pl. a mutyik, állami pénzek egymás
zsebébe dugásáról szóló perekben ???
jancsipapa
@bencemacska: Így van .Értelmetlen ,felesleges ,fenyegetésnek szánt " kérés " . Megpróbálják védekező helyzetbe kényszeríteni az öreget .Minden leletem ott kell ,hogy legyen náluk a számítógépben . Én akár el is veszíthetem bármikor és , ha másolatokat kérek ( térítés ellenében ) kötelesek adni .
szaboria1
Milyen jogon kérik az orvosi papírjait mivel úgy tudom már a gyógyszerész is megnézheti a kórtörténetem. Tavaly a kórházban olyan betegségről kérdeztek amivel 15 éve kezeltek. Akkor monda be van víve minden a számítógépre.
Tekla
Jogászok fogják ellátni a betegeket. Hát már az utolsó is külföldön lenne!
Szeparepa
Nem elég hogy hagyták volna meghalni, még lenne pofájuk perelni is..?
Toby
Ejnye, de sértődékenyek "listás várakoztatósék" !

Sztorrrry: - Budapest környéki kórház liftjei közül az egyik a személyzetnek van fenntartva. Ez még nem is lenne gond, a gond ott kezdődött, hogy a többi csak nem akart lefelé érkezni, ezért, amikor a személyzeti lift megállt a szinten, beszálltam, senki nem volt rajtam kívül. Két szinttel lejebb beszállt a kávéfőző titkárnők gyöngye, jó nagy hanggal, még nagyobb pofával és még valami 7-8 hasinszőrű fontos emberke. A nagyhangú rögtön észrevette, hogy egy alien is tartózkodik a járaton - még 20-an elfértek volna, mert akkora volt a lift - és rögtön nem tudta megállni, hogy nekem ne ugorjon.
" Nem tud olvasni, ez személyzeti lift, itt nem szoktuk meg a betegeket !"
- Kakilni, vagy pisilni akart, hogy idegent nem tűr meg a járaton ? Ne zavartassa magát, csak nyugodtan, ott a sarokban lehet !
Általános röhej, elkszöntem és kisétáltam a földszinten. Amikor a villanydrót azt hiszi, hogy ő termeli az áramot !
kamazuka
Állságos ez a dolog.A Tb-t fizető állampolgár mint kísérleti tananyag,mint patológiai eset lép színre.Amenyiben ,és gondolom nyílván tartják, ez etikailag is kifogásolható,de van benne tanúlság is egy nagy rakás.
Egy ember aki megműti saját magát,és láthattunk ilyet már,nos egészségi állapotában bekövetkező változás,javulás szempontjából vizsgálandó.Másrészről,amennyiben helyesen járt el az operációt tekintve annak lépéseit betartva,egyfajta tananyagként szolgálha némely tárgyköröket illetően,mint frontkatonák ellátása adott helyzetre nézve.

Az ugyan lehet kiindulási alap,hogy a kórház a műtét után a pontrendszer tekintetében pénzt kap a tb-től de ez másodlagos.
Mivel akit csak lehet, felboncolnak elhalálozása után,ez azt is bizonyítja,hogy testünk nem tulajdonunk ezért nincsennek a halottnak jogai.Hanem az orvostudomány hatalmas égisze végett és a statisztikák folyamatossága miatt,szükségeltetik az adatszolgáltatás ilyetén formálya,lehetséges verzióként.
EGO
Nem köteles kivárni a várólistát! Talált más megoldást. Arra megy ki a játék, hogy nem állt fenn életveszély ezért került várólistára, bla, bla bla...
verum
Teljesen jogosan perelik be. Milyen jogon menti meg a saját életét, hogy aztán betegen az ország költségét növelje?
Ez kérem itt egy munka alapú illiberális ország, ahol nem lehet csak úgy ingyen lébecolni!
joopapa
Igen is pereljék be a szerencsétlent az elmaradt hálapénz miatt :-))) De félre a tréfával!!! Milyen országban élünk, beperlik a szerencsétlen embert akinek akkora fájdalmai voltak hogy erre a tettre vetemedett?! UNDORÍTÓ!
Másik
Ne adjon ki semmit, dolgozzanak meg az adatokért!
Keressék elő a nyilvántartásban, később esetleg lehet a bíróságon egy összevetést tenni, hogy mi szerepel a beteg birtokában lévőkön, és mi azon, amit a kórház előásott.

Ha valakinek van kedve és kapott már kórházi ellátást, próbáljon meg leletmásolatot kérni. ;)

@TASzSz: Bezony, van! Hja kérem a mai világban nem árt ha van egy-két főállású ügyvéd, jogi szakértő!
Halkan megjegyzem, senkinek ne legyenek illúziói. A betegjogi képviselő sem a beteg oldalán áll, hanem a villámhárító szerepét látja el. Igyekszik kivédeni a peres eljárásokat.
kkalman
Seres István nem elég, hogy megműtötte magát, még az őt feljelenteni akaró kórház ügyvédjének is ellent mond.
Szégyen ez a magyar egészségügyre nézve. Inkább azon fáradoznának, hogy a várólisták megszűnjenek, de legalább rövidüljenek.
patkószeg
Marhaság. Milyen jogon? Azon, hogy a kormány kivéreztette az egészségügyet, és amiatt ő csak X hónap múlva kapott (kapHATOTT) volna ellátást, amire elveszti a lábát és valószínűleg az életét is? A mélyvénás trombózis percek alatt elvisz egy embert!
Ha valaki itt perelhet, az csakis az az ember, aki kénytelen volt megműteni magát - a XXI.században, Európa közepén, egy magát demokratikusnak valló jogállamban.
Szégyen az ilyen kormány! És még nekik áll fejjebb!
Desischado
@patkószeg: Mindent leírtál. Tökéletesen egyetértek. De Abszurdisztánban ilyen lehetetlenségek uralkodnak, ez folyik már évek óta!
vadsanca
Már ahhoz sincs jogunk, hogy magunkat megműtsük? Mikor hozták ezt a tőrvényt? Nem hogy örülnének! Nem került kölségbe az egészségügynek.
Vizual
@kamazuka: Valahol egyet értek veled. De a halottnak is vannak joga. Pld. ,hogy " a megfelelő modon kezeljék a testet vagy hasonló. A boncolás esetében van olyan, hogy kötelező és van olyan, hogy a család vagy képviselő dönt, hogy legyen-e. Amúgy meg én perelném be a kórházat, azért, hogy bizonyítsam, hogy minden úgy történt ahogy mondta. (zárt tárgyalás ) Mert ez egy gyomros az ellátásnak de csak akkor ha igaz. Remélem az.
mate03
@keresztapa:! Igen! Ezért is Gyurcsány a hibás! Minden rossz ami ebben az országban történik,azért Gyurcsány Ferenc a felelős! Nem Viktor-és nem a (fidesz) csupa kisbetűvel!
solidedge
Van valami igazuk a beperelőknek. Végül is az orvosok hálapénztől estek el. Ez bizony sikkasztással ér fel.
varirmag
Van az országban olyan hely ahol nem kell hónapokat várni ???

Újbudán a szakorvosi vizsgálatokra 2-5 hónapot kell várni.
Ultrahang vizsgálatra még az időpontra is 3-4 hetet kell várni,de az adott napon már 9.30-kor
nincs szabad időpont, csak tájékoztatás hogy 1 hónap múlva próbálj meg időpontot kérni.

Amikor megelőzésről ,rákszürésről,szív és érrendszeri szűrésről,vastagbélrák szűrésről
dumálnak , nem tudják miről beszélnek.

A betegjogi képviselők meg a világ minden kicséért sem nyitják ki a szájukat,de gondolom a
fizetésüket felveszik.
TASzSz
@Másik: Én kiemelt DAS (családi jogvédelem) ügyfél vagyok, ez nekem éves szinten több mint 130 ezer forintomba kerül!

MEGÉRI!
Másik
@TASzSz: Majd rákeresek mi ez, most sok a dolgom.

Azt mondják a nyugodt élethez 3 "dolog" kell:
-egy jó könyvelő
- egy jó ügyvéd
- egy jó orvos.
A végén meg egy pap aki eltemet. :)))))
TASzSz
@Másik: LEGYÉL éber, stréber + héber!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.