Akár 7 év börtön is várhat az N1TV most már csak exoperatőrére, aki tegnap a menekültek röszkei kitörésekor kigáncsolt egy gyermekével elfutó férfit, illetve belerúgott egy kislányba.

A Helsinki Bizottság szerint ez a jogi helyzet az ügyben:

A Büntető Törvénykönyv szerint aki mást valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz vagy a lakosság egyes csoportjaihoz tartozása vagy vélt tartozása miatt bántalmaz, az közösség tagja elleni erőszak miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az N1 TV az eset után kirúgott operatőre több menekülőbe rúgott bele a nyilvánosságra került felvételek alapján, köztük gyerekbe is. Mivel a helyszínen kizárólag menekülteket rugdos az elkövető, az előítéletes motiváció megalapozott gyanúja kétségkívül fennáll. A helyszínen voltak jelen más médiamunkások, segítők, rendőrök, jogvédők, de az operatőrnek kizárólag menekülteket jutott eszébe rugdosni.

Mivel több embert is megrugdosott különböző felvételek szerint, cselekménye többrendbeli közösség tagja elleni erőszak megalapozott gyanúját veti fel, ami 1-7,5 év közötti szabadságvesztéssel büntetendő.

Eközben a 24 stábjának nyilatkozott az N1TV főszerkesztője is az esetről.

20 perccel azután, hogy megtudtam mi történt, László Petra már nem volt a stáb tagja. Ez a gyorsaság példátlan a magyar médiatörténetben

- mondta el Kisberk Szabolcs, aki úgy gondolja: miután nem ő adta az utasítást a rugdosásra, nem kell szégyellnie magát.

Alapvető elvárás, hogy az újságíró ne ítélkezzen, hanem tudósítson, a menekültekkel pedig ugyanolyan tisztelettel bánjon, mint bármelyik másik embertársával

- tette hozzá Kisberk.

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sünike
@justhpeter: Akkor javaslom pattanjon el arab területekre és mutatkozzon be nekik, hátha nem ismerik fel. Ha hazajön, törölném a börtönbüntetését! Persze a tettestársa menjen vele és vegye azt is kamerára!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Freewolf
A tanárnő rugdosó purdé miatt meg majd elmarasztalják a pedagógusokat!
bundi
@moiszikf: bocsika...pontosíts légyszi, mert per pillanat nem igazán értelek...
"Csak hogy tisztába legyél az általános álláspontommal:"
a hölgy egymás után több időpontban is több embert megrúgott ...nem a rendőröket nem a média munkásait, nem a civil segítőket...hanem a menekölteket... saját indoka szerint mert megijedt a felé rohanó tömegtől..
www.theguardian.com/world/2015/sep/08/hungarian-nationalist-tv-camera-operator-filmed-kicking-refugee-children
.a felvétel szerint egy rendőr volt ott a négy operatőr (egy aki a felvételt csinálta) köztük a hölgy és a futbaledző, akit a gyerekével felrúgott.
index.hu/kulfold/2015/09/10/hazajaban_ismert_edzo_a_felrugott_szir_apa/
...ezt hogy is kell érteni? mert az én olvasatomben ez közösség tagja elleni erőszak...ez régóta büntetendő, 1-7 évvel...ez büntény...
tiltott határátlépés rosszabb esetben is csak szabálysértés...
az eset szeptember 8-án történt...
www.fidesz.hu/hirek/2015-08-28/szeptember-kozepe-utan-buncselekmeny-lesz-a-tiltott-hataratlepes/
tehát a fidesz saját törvényei alapján is csak szabálysértés lehet majd szept közepétől lesz búntény...
most még cak a fidesz 2012-es törvénye érvényes rá...
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1200002.TV
"204. § (1) Aki Magyarország államhatárát engedély nélkül vagy meg nem engedett módon lépi át, vagy ezt megkísérli, szabálysértést követ el."
a másik...felsorolnád a "módszerváltás demokrata pártjait?...voltak a fiatal demokraták...ők még most is vannak...a demokrata fórum...most ők is fiatal demokraták...szabad demokraták...jórészük most épp megtért fiatal demokrata...rájuk gondoltál?
és még valami...amit klasszikus csúsztatásnak nevezel...az csak annyi, hogy példaként felhoztam, hogy máshol is vannak ad-hoc hülye törvények, amiket nem lehet komolyan venni...kb ennyi...
pagoda
A felvételek szerint, direkt bement a menekültek közé!!! Neki ott semmi keresnivalója nem volt, csak azért ment be, hogy összerugdossa őket!!! Gratulálok a gyorsan intézkedőnek, aki azonnal kirúgta. De itt még remélem nincs vége! Megérdemli, hogy éveket rohadjon a börtönbe, és hogy jól megrugdossák, talpra se tudjon állni!! Az ilyen, akár a más gyerekébe is belerúgna. Elvetemült állat!!
pagoda
@Alzheimer Fauna: bizony, nagyon nehéz visszafogottan, nyomdát tűrő hangon írni egy hírre. Sajnálom.
Alzheimer Fauna
@pagoda: Á, ez csak "stilisztikai" rókáskodás volt, én másoltam be a moderátor szabványszövegét. Ezzel akartam plasztikusan(?) kifejezni, hogy mennyire felháborító az operatőrnő tette, és mennyire visszataszító (pl. cqnl általi) mentegetése, és hogy amit írhatnék minderről, az valóban kimoderálásra méltó lenne...
X-ray
"Nyolc év letöltendő börtönbüntetésre ítélték Bassel Saad michigani labdarúgót, aki egy ütéssel megölte az őt kiállító játékvezetőt."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.