Akár 7 év börtön is várhat az N1TV most már csak exoperatőrére, aki tegnap a menekültek röszkei kitörésekor kigáncsolt egy gyermekével elfutó férfit, illetve belerúgott egy kislányba.

A Helsinki Bizottság szerint ez a jogi helyzet az ügyben:

A Büntető Törvénykönyv szerint aki mást valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz vagy a lakosság egyes csoportjaihoz tartozása vagy vélt tartozása miatt bántalmaz, az közösség tagja elleni erőszak miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az N1 TV az eset után kirúgott operatőre több menekülőbe rúgott bele a nyilvánosságra került felvételek alapján, köztük gyerekbe is. Mivel a helyszínen kizárólag menekülteket rugdos az elkövető, az előítéletes motiváció megalapozott gyanúja kétségkívül fennáll. A helyszínen voltak jelen más médiamunkások, segítők, rendőrök, jogvédők, de az operatőrnek kizárólag menekülteket jutott eszébe rugdosni.

Mivel több embert is megrugdosott különböző felvételek szerint, cselekménye többrendbeli közösség tagja elleni erőszak megalapozott gyanúját veti fel, ami 1-7,5 év közötti szabadságvesztéssel büntetendő.

Eközben a 24 stábjának nyilatkozott az N1TV főszerkesztője is az esetről.

20 perccel azután, hogy megtudtam mi történt, László Petra már nem volt a stáb tagja. Ez a gyorsaság példátlan a magyar médiatörténetben

- mondta el Kisberk Szabolcs, aki úgy gondolja: miután nem ő adta az utasítást a rugdosásra, nem kell szégyellnie magát.

Alapvető elvárás, hogy az újságíró ne ítélkezzen, hanem tudósítson, a menekültekkel pedig ugyanolyan tisztelettel bánjon, mint bármelyik másik embertársával

- tette hozzá Kisberk.

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sünike
@justhpeter: Akkor javaslom pattanjon el arab területekre és mutatkozzon be nekik, hátha nem ismerik fel. Ha hazajön, törölném a börtönbüntetését! Persze a tettestársa menjen vele és vegye azt is kamerára!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
enslaved
"A Büntető Törvénykönyv szerint aki mást valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz vagy a lakosság egyes csoportjaihoz tartozása vagy vélt tartozása miatt bántalmaz, az közösség tagja elleni erőszak miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
Ez rendben is van, csak az a kár, hogy amikor egy "nemzetiségi" követ el valamit, akkor szemet hunynak, mert rájuk a törvény másként vonatkozik.
justhpeter
Sajnálom azokat, akik csak években és börtönben tudnak gondolkodni. Ennek a hölgynek a nevelésében, az oktatásában bekövetkezett hiányosságai jelentkeztek egyszerre, amit nem lehet sokéves börtönnel rendezni. Sok-sok magyarázattal oktatással és emberséggel kell a megfelelő útra visszavezetni. Olyanokat például, hogy ki vagyok mit tudok, mihez értek, mik a jogaim, mik a kötelezettségeim, mi a feladatom. Nem bűnt akart elkövetni, hanem csak "valaki" akart lenni.
sünike
@justhpeter: Akkor javaslom pattanjon el arab területekre és mutatkozzon be nekik, hátha nem ismerik fel. Ha hazajön, törölném a börtönbüntetését! Persze a tettestársa menjen vele és vegye azt is kamerára!
wagabund
20 perc? mi tartott ilyen sokáig?

a többiből nem lesz semmi... lesz egy jó ügyvédje, az majd kimagyarázza úgy, hogy nemcsak a bíró, de a hallgatóság is zokogni fog a védő szavaitól...

szent asszony lesz ez még, meglássák...
micfild
@wagabund: Szent talán nem... de képviselő 2018tól az tuti.. A jobbik szineiben fog helyet foglalni. Vona megjutalmazza. Szavamat ne feledjétek.!
uzbence
@justhpeter: Igen, befolyásolni kellene a "nézését meg a járását."... Egy fa testápolóval
nyanya001
@micfild: Menekültügyi miniszter lesz !
wagabund
@nyanya001: bocs, de erre felröhögtem...
sünike
@enslaved: Konkrétan ez most hogy jön ide? Ja, hogy ha valaki öl, és megússza, akkor onnantól mindenki szabadon ölhet? Érdekes szerecsenmosdatás...
Zsoel
"A Büntető Törvénykönyv szerint aki mást valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz vagy a lakosság egyes csoportjaihoz tartozása vagy vélt tartozása miatt bántalmaz, az közösség tagja elleni erőszak miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
Na, ha Magyarországon ezt MINDEN esetben betartanák...
Ez a mi hazánk
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
KERKA
Volt már rá példa, hogy jobbikos börtönbe került, vagy pénzbüntetésre ítélték? Netán be is fizette? Mire a tárgyalás lesz, majd addigra kiderül, hogy semmi köze a jobbikhoz, csupán egy alkalmazottja a TV-nek-
Szerintem az újságíró etikának nagyot vétett, ezért örökre el kell tiltani ezen tevékenység gyakorlásától. Méltatlan rá. Az egyetemi évek alatt kapott olyan kiképzést, hogy tudhatná meddig mehet el, és mi az, amit egy újságírónak nem szabad megtennie. Egy fotó nagyobb hatással bír, mit száz elmondott beszéd.
A beszédet nem mindenki olvassa el, viszont a fotót mindenki megnézi és az általában sokkoló hatásu.
Yoda69
A luvnya megerdemli a 7 evet, de attol tartok a fideSSes birosag felmenti.
Levendula
Ilyenek ezek a Lászlók... Alattunk is lakik egy ilyen nő... No comment...
wagabund
@Levendula: ez sokat sejtető mondat... már nézik is a címet, emelet, ajtó, és rátörik..
wagabund
@Ez a mi hazánk: hmmm...kemény vagy egy picinykét, de érthető! szofisztikáltan mondva: minden szavad aranyat ér.
TASzSz
Ilyen igekötős ige nincs a magyarban: "kigáncsolt" !!! ELGÁNCSOLT! De egyébként belelépett a gyerek combjába, ez az igazság!
justhpeter
Nem lehet, hogy azért van a kétosztatú politikai karmolászás az országban, mert mindenki csak a megtorlásban tud gondolkodni. Ez a szerencsétlen hölgy csak valaki szeretett volna lenni, a magáét hozzátenni a migránskérdés megoldásához. Világ életében a saját maga közegében élt, a való világra való kitekintése ennél fogva elég szűk látókörre terjedhetett csak ki. S ebbe a szűk látókörbe valami oknál fogva csak oktondiak kerülhettek be példaadóként. Ő pedig követte. S lám akaratán kívül majdnem elérte a célját. Azért csak majdnem, mert nem világhírű lett, csak hírhedt. Minél hamarabb ráébred a cselekedete szégyenletességére, annál nagyobb lesz a nevelő hatás.
solidedge
Ne gondoljuk, hogy elszigetelt jelenségről van szó. Sok ilyen gondolkodású ember él országunkban. Nem kis kaland ma Magyarországon élni.
Toby
A szívem szakad meg, amikor egy nyilas kanális, a menekültekkel szembeni mocskos cselekedet kapcsán, 20 perc alatt " kirúgta" (?) a stábból (!) ezt rühes nőstényt !
Majd a hátsó kapun naponta ugyanúgy bejár, mint eddig.
Rézangyal
Pontosan erre építenek azok, akik a gyerekeket ide terelték. Sajnálom ezeket a kis embereket, teljesen elferdült világnézettel és neveléssel rendelkeznek. Olyanok, amilyenné a szülők tették őket. Ettől függetlenül én nem rugdosnám őket...
volvós
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
nyanya001
A saját főnöke is megmondta, látszik, szándékos volt mindkét rúgása !
Pont !
Ennek a reteknek két gyermeke van !
panellproli
Ez a fideszes agymosás következménye. Az összes alárendeltjüknek, de még a vezető beosztásúaknak is szerintem napi rendszerességgel kell hallgatniuk az OV által lediktált verdiktet.Máskülönben nem lenne ugyanaz a szóhasználatuk, de még a hanghordozásuk is mint a nagyvezíré.
Toby
@nyanya001: Remélem a "neveltetés folytán" valamelyik gyereke elvágja még időben a nyakát !
enslaved
@volvós: Csak azt ne mondd, hogy nincs igazam. A romákat jobban védi a törvény, ha valamit elkövetnek, mint a nem romákat. Faji alapon vannak azért eltérések a bűncselekmények megítélésénél. Nem szoktam kannás bort inni (meghagyom eme élvezetet neked), és Lexusom sincsen jelen pillanatban, nekem másik márka a favoritom (nem a Skoda):-)
YPGU
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Toby
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
mate03
@micfild:! Miért van olyan érzésem,hogy az ifjú Witner Mariskára vizionáltam,mikor a képeket láttam!?
Fradigege
Először a fiatal gyerekbe talpalt. Aztán egy kislányba, majd felrúgta a fickót gyerekestől. Ha a szurkolók 2 és 3 évet kaptak, akkor itt is legyen valami precedens. A krvéletbe mááá'!
gibgab
@nyanya001: Milyen emberré neveli az ilyen a gyerekeit? Egyáltalán alkalmas-e a gyermeknevelésre? Elgondolkodtató.
vonotok
Remélem meg is kapja a 7 évet. Odabent meg megtanulja, hogy is kelet volna gondolkodni, és élnie.
kkalman
Jobbikos ez a riherongy. Akkor ennyit Vona cukiságkampányáról. Csak egy cukormáz, ami takarja való énjüket.
cs.n.
“Mindenki előtt elmondtam: ez a magatartás elfogadhatatlan és szakmaiatlan. László Petra kilépett a szerepéből, igazságosztóként lépett fel a semleges tudósító helyett.”
Szóval a főszerki szerint ez igazságosztás, és csak a szakmai etika miatt kifogásolható?
Desischado
@micfild: Nekem is ez a véleményem! Nem lepne meg! Épp illik is a jobbik soraiba! Szégyen! Remélem, ténylegesen el itélik, és le is üli amit kap! Mire nevelheti a gyerekeit egy ilyen lény?!
moiszikf
Üljön, ha az is leüli a magáét, akit megrúgott. Az illegális határátlépés bűncselekmény.
wagabund
@vonotok: 21.54..
odabent nem tanul meg normálisan viselkedni...legfeljebb lesz ideje töprengeni..

de ne reménykedjünk...meg fogja úszni. lefogadom már dolgozik a jólfizetett ügyvédi stáb a szívszorító felmentő beszéden..

:-(
Toby
@moiszikf: Ja, csak bűncselekményre nem lehet bűncselekménnyel válaszolni !
Ott kellett volna a rihonynak kiverni diónyi agyát a koponyájából !
Vizual
Ez csak a jéghegy csúcsa. Ez a nő nem most lett ilyen mégis egy a világba is kilépő hírszolgáltató tagja volt. Mert ugye vannak akik még megérdemelnék, hogy kirúgják. Nem egyedüli.
lampa laz
Máshol a xar nem habcsók, csak orbánisztánban, így még az is lehet, hogy ez a féreg megússza a büntetést.
Levendula
"A migránsok döntő része nem hajlandó visszamenni, nem hajlandó megmondani, honnan jött, „bujkál”, így papíron ki lehet utasítani, a valóságban azonban ez igen nehéz – jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő..."
bundi
@moiszikf: "Üljön, ha az is leüli a magáét, akit megrúgott. Az illegális határátlépés bűncselekmény."
és a kerítésrongálás?
azt kifelejtetted...
index.hu/belfold/fid070202/
index.hu/gal/?dir=0702/belfold/kordonbontas/
az hogy degenerálték hoznak egy abszurd törvényt...az még nem jelent semmit...észak koreában a nem megengedett hajviselet is az...
hir.ma/kulfold/a-hivatalos-eszak-koreai-hajviselet/35883
de van durvább is...
index.hu/kulfold/2015/08/29/megeroszakolasra_iteltek_ket_indiai_not/
szerinted ha egyes elborultak a hatalommámorban fetrengve hülyeségeket találnak ki, ehhez neked tapsikolnod kell?
CQNL
@bundi: Az illegális határátlépés mint bűncselekmény abszurd, te barom?

A haza védelme abszurd?
CQNL
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
oleo
Mert megérdemli! - L'Oréal Paris / No'reál Budapest
CQNL
Ja ne felejtsük el megemlíteni: hogy a faszba kaphatna 7 évet? Egy jutub video alapján? Tanúk? Sértett? Az hogy a libbant agyhalottak rögtön tömeggyilkosságot látnak bele, az egy dolog, de simán védekezni fog azzal, hogy megijedt meg önvédelem meg ilyesmi. Jól láthatóan az egyik videón egy rendőr elől menekülő bűnözőt gáncsol el (mert aki a rendőri utasításbak nem tesz eleget az élből az) a másikon meg majdnem fellöki a csürhe.

Nem fog lófaszt sem kapni, nincs bizonyítható szándékosság. Ez maximum garázdaság, de a körülményekre való tekintettel itt aztán kurvára semmi nem lesz, nemhogy 7 év.

Újabb szánalmas szar szenzációhajhász hazugság.
Toby
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Toby
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
bundi
@CQNL: te barom...(maradjunk ennél a megszólításnál...ha már ezt preferálod...) ha a kormány esetleg támogatná, hogy legálisan is lehessen érkezni...akkor rendben lenne...de tudod a barátaid, a nagy nemzeti hazavédők bezárattak minden külképviseletet arrafelé, tehát ha szeretnének sem tudnának legálisan jönni..."Nem vagy értve kis fasszopó, mert kurva buta vagy. A fasz se érti, mit makogsz."
ergo a határok védelme tehát szent és sérthetetlen... ha ruszkibérenc hazaáruló gazdáid azt akarják...persze ha északról érkezik a félázsiai származék akkor más...mert ők igaz ukrajnában születtek, ott adóztak, ott élnek...de akkor is...azok a határok nem szentek, nem sérthetetlenek...de mondjuk ha az arabok pénze kell?
ja akkor is más a leányzó fekvése...“Magyarország nyitott és barátságos ország” emlékszel erre?
vagy erre?
"Orbán szerint a “tisztelet kultúrája” is Magyarország mellett szól. Bár azt beismerte, hogy nem ismerője az “arab világban lejátszódó civilizációs folyamatoknak”. Orbán szerint tőlünk nyugatra mindenki progresszív, ott már eltűnőben van a tisztelet kultúrája, “de mi nem osztjuk ezt a vélekedést”. Mi a tisztelet hangján beszélünk.

“Itt mindenkit tisztelettel fogadnak,
az iszlám világból érkezetteket is”, mondta Orbán. Mi egy nagy szellemi-civilizációs építménynek tekintjük az iszlámot, és nem szégyellünk tanulni sem tőlük."
és ha egy leányzó már így lefekszik mindenkinek...na akkor mondhatjuk rólatok hogy ordas kurvák vagytok...pénzért mindent...
így gondolod?
és végül kedves "te barom" barátom:
"Alapvető elvárás, hogy az újságíró ne ítélkezzen, hanem tudósítson, a menekültekkel pedig ugyanolyan tisztelettel bánjon, mint bármelyik másik embertársával
- tette hozzá Kisberk."
ezt a nagynemzetilelkületű megbízója mondta...hoppácska...nyuszimuszi...
vonotok
@wagabund: Ebben az a szomorú, hogy igazságod lészen.
Strong
Legalább egy felfüggesztettet kapjon már...vagy valami...
moiszikf
@Toby: "Ott kellett volna a rihonynak kiverni diónyi agyát a koponyájából !"
És az nem lett volna bűncselekmény, a bűncselekményre?
Toby
Amennyiben a sértett jogos védemi helyzetben volt - úgy tűnik abban ! - akkor nem ! Az arányos hárítás pedig a gyermek védelme végett nem volt elvárható ! Pont.
Amúgy alapesetben a megtorlás jellegű "védekezés" bűncselekmény !
moiszikf
@bundi: Kizárólag a rugdosást és a tiltott határátlépést kommenteltem, a többit Te kevered bele. (Klasszikus csúsztatás, összemosás.)
Csak hogy tisztába legyél az általános álláspontommal:
Az összes "demokrata" politikust - pártállástól függetlenül - száműzném egy lakatlan szigetre, mert a módszerváltás óta többet ártottak ennek az országnak, mint a két világháború és a diktatúrák összesen. Nálam a "demokrácia" szitokszó. Azon a szigeten aztán játszhatják az egyenlősdit kedvükre.
Alzheimer Fauna
@CQNL: "Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után..."
patkószeg
A tettéért a büntetést jogosnak tartom, de a hét év az sok! Emberölésért is ritkán adnak ennyit. Durvulással soha nem lehet egy embert nevelni, mert az erőszak csak erőszakot szül.
Freewolf
A tanárnő rugdosó purdé miatt meg majd elmarasztalják a pedagógusokat!
bundi
@moiszikf: bocsika...pontosíts légyszi, mert per pillanat nem igazán értelek...
"Csak hogy tisztába legyél az általános álláspontommal:"
a hölgy egymás után több időpontban is több embert megrúgott ...nem a rendőröket nem a média munkásait, nem a civil segítőket...hanem a menekölteket... saját indoka szerint mert megijedt a felé rohanó tömegtől..
www.theguardian.com/world/2015/sep/08/hungarian-nationalist-tv-camera-operator-filmed-kicking-refugee-children
.a felvétel szerint egy rendőr volt ott a négy operatőr (egy aki a felvételt csinálta) köztük a hölgy és a futbaledző, akit a gyerekével felrúgott.
index.hu/kulfold/2015/09/10/hazajaban_ismert_edzo_a_felrugott_szir_apa/
...ezt hogy is kell érteni? mert az én olvasatomben ez közösség tagja elleni erőszak...ez régóta büntetendő, 1-7 évvel...ez büntény...
tiltott határátlépés rosszabb esetben is csak szabálysértés...
az eset szeptember 8-án történt...
www.fidesz.hu/hirek/2015-08-28/szeptember-kozepe-utan-buncselekmeny-lesz-a-tiltott-hataratlepes/
tehát a fidesz saját törvényei alapján is csak szabálysértés lehet majd szept közepétől lesz búntény...
most még cak a fidesz 2012-es törvénye érvényes rá...
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1200002.TV
"204. § (1) Aki Magyarország államhatárát engedély nélkül vagy meg nem engedett módon lépi át, vagy ezt megkísérli, szabálysértést követ el."
a másik...felsorolnád a "módszerváltás demokrata pártjait?...voltak a fiatal demokraták...ők még most is vannak...a demokrata fórum...most ők is fiatal demokraták...szabad demokraták...jórészük most épp megtért fiatal demokrata...rájuk gondoltál?
és még valami...amit klasszikus csúsztatásnak nevezel...az csak annyi, hogy példaként felhoztam, hogy máshol is vannak ad-hoc hülye törvények, amiket nem lehet komolyan venni...kb ennyi...
pagoda
A felvételek szerint, direkt bement a menekültek közé!!! Neki ott semmi keresnivalója nem volt, csak azért ment be, hogy összerugdossa őket!!! Gratulálok a gyorsan intézkedőnek, aki azonnal kirúgta. De itt még remélem nincs vége! Megérdemli, hogy éveket rohadjon a börtönbe, és hogy jól megrugdossák, talpra se tudjon állni!! Az ilyen, akár a más gyerekébe is belerúgna. Elvetemült állat!!
pagoda
@Alzheimer Fauna: bizony, nagyon nehéz visszafogottan, nyomdát tűrő hangon írni egy hírre. Sajnálom.
Alzheimer Fauna
@pagoda: Á, ez csak "stilisztikai" rókáskodás volt, én másoltam be a moderátor szabványszövegét. Ezzel akartam plasztikusan(?) kifejezni, hogy mennyire felháborító az operatőrnő tette, és mennyire visszataszító (pl. cqnl általi) mentegetése, és hogy amit írhatnék minderről, az valóban kimoderálásra méltó lenne...
X-ray
"Nyolc év letöltendő börtönbüntetésre ítélték Bassel Saad michigani labdarúgót, aki egy ütéssel megölte az őt kiállító játékvezetőt."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.