Szakértõk szerint a férfiak 40 év munka utáni nyugdíjba vonulása helyett azt kellene számolgatni, hogy aki idõ elõtt visszavonul, annak mennyivel csökkenjen a nyugdíja. Több nyugat-európai államban már két évtizede arról gondolkodnak, hogyan tehetõ fenntarthatóvá a nyugdíjrendszer az elöregedõ társadalomban,... Az előrehozott nyugdíjat nem támogatni, hanem „büntetni” kellene - az induló nyugdíjak csökkentésével – írja a Napi.hu. A magyar nyugdíjrendszeren újabb nem várt rést ütött a gazdasági kivándorlás, ugyanis eltűnt a rendszerből 300 ezer befizető, így nem az újabb lazításokon kellene gondolkodni. Már akkor csökkenteni kellett volna a nyugdíjakat, amikor lehetővé tették a nők 40 év munka utáni nyugdíjba vonulását. A járulékfizetők egyre csökkenő száma mellett nagy probléma az a valószínűleg egy generáción át ható bizalomhiány, amit a magánnyugdíj-pénztári befizetések államosítása okozott.

Forrás: origo.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
ha a mocskos politikusok és csicskáik nem lopnának, büntetlenül hűtlen kezelnének, fosztogatnának, hivatali visszaélnének, harácsolnának, lenne itt pénz mindenre, mint ahogyan a stadionokra volt !
A rák egye ki a belüket !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
@bundi: Tudod Sunyisztánban abszolút nem lehet tudni, hogy milyen pénz, hova vándorol, milyen címen és azt arra fordítják-e, ami a cél volt !
TASzSz
... pedig sokan igénybe sem veszik, mert meghalnak hamarabb!!!
Toby
Amennyiben a harrachok nem vennék fel a milliók mellé is járó nyugdíjukat ( ez a példány pl. 214,000-et !) beljebb lennénk ebben a tárgyban is !
bundi
@szaboria1: ez a régi tb helyére lépett...annyi különbséggel, hogy ezt csak fizetned kell de nem kapsz érte semmit cserébe...ahogy kohn bácsi mondaná...ügyes, nagyon ügyes...
www.hrportal.hu/jelentese/szocialis-hozzajarulasi-ado-20120320.html
" Az alapvető különbség a két fizetési kötelezettség között, hogy amíg a társadalombiztosítási járulék fizetése nyomán létrejövő biztosítási jogviszonyból a törvény által előre meghatározott módon és mértékben keletkezett ellátási jogosultság, addig a szociális hozzájárulási adó nyomán előre meghatározott mértékű ellátási kötelezettség nem keletkezik.
forrás: www.adoklub.eu"
a nyugdíjakat elméletileg csak a nyugdíjalapból lehetne fizetni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.