A zákányszéki általános iskolában egy nyolcéves kisfiú először arcon ütötte és megrugdosta a tanárnőjét, majd az igazgatói szobában is tombolt – írja a Blikk. 

Úgy tudom, a kollégát nagyon megviselték a történtek. Egyrészt mert komoly fizikai fájdalmai voltak az eset után, másrészt pedig teljesen tehetetlen volt a dührohamot kapott gyerekkel szemben

–tudta meg a lap egy bennfentestől.

Már hétfőn a szülők és egy szakember bevonásával orvosoltuk a helyzetet. Azt, hogy egy gyermek mikor iskolaérett, nem a mi tisztünk eldönteni

– nyilatkozta a lapnak Sas Györgyné, az iskola vezetője.

A fiú továbbra is az iskola tanulója, de a következő napokban nem megy be az intézménybe.

A lap azt írja, hogy a kisfiú viselkedési zavarokkal küzd, korábban komoly betegsége volt, amiből szerencsére meggyógyult. A szakemberek véleménye szerint feltehe­tően a szülők engedékenyebbek voltak vele, ezért vált kezelhetetlenné.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Ha nem szuntettek volna meg a gyogypedagogiai iskolakat, ahol minden gyereket egyenre szabottan oktattak, es mindenkibol az elerheto maximumot hoztak ki, akkor nem allt volna elo ez a helyzet.

Valoszinu, a kis lurko nem akart leterdelni a Hiszek egy...-hez... Vagy az erkolcstanrol akart logni...:o)))

Sajnalom a gyereket, de legjobban a pedagogust sajnalom, aki annyit sem tehetett, hogy lefogja az orjongo gyereket...
GeoCravker
@karma1: alkalmasint nincs egyedül a gyerek. Bezzeg az én időmben... Velem is előfordult. leszállt a vörös köd. Aztán a pedellus adta a másikat.
Nyilván nem az a mérce, de leginkább azért, mert az okszerű erőszakkal való fenyegetés technikájával baromi egyszerű visszaélni. A pedagógusokat pedig nem készítik fel erre (van tanári diplomám, tudom).
Toby
Azért a pedagógusi pálya sem egy nyugodt, idegeket cirógató hivatás ! Ilyenkor sajnálom, hogy nem egy KLIK-est találnak meg ezek a nebulók !
karma1
@GeoCravker: A mi idonkben bizony repult a maflas, de az is igaz, hogy AKKOR igenis volt miert kiosztani, - a sracok, akik kaptak, nagyon is megerdemeltek (ezt ok is nagyon jol tudtak)
Az elet fintora: mig ezeket a sorokat irom, egy riportot nezek a TV-ben, amiben LANYOK utik-verik-rugjak egymast egy del-Aucklandi Christian iskolaban... A rendorsegnek kellett kijonni, intezkedni, - 2 hetre bezar az iskola.

Szoval vissza az eredeti cikkhez: egy-egy kis maflastol senki nem lett lelkileg elferdult, testileg nyomoronc, de egy eletre megtanultak, mit nem lehet buntetlenul megtenni sem most, a gyerekkorban, sem felnottkorban. (Azok a pedagogusok is csak a legvegso fegyverkent hasznaltak azt a maflast, es talan a 8 ev alatt csak 2-3-szor.
GeoCravker
@karma1: "Azok a pedagogusok is csak a legvegso fegyverkent hasznaltak azt a maflast, es talan a 8 ev alatt csak 2-3-szor"
St. Benedictus óta sokat fejlődött a pedagógia. Csak néhányan a testi fenyítés, és az azzal való fenyegetés kérdésében még mindig ott tartanak.
Egyébként a pofon tényleg megalázó. Mindkét félre nézuve egy kicsit.
nyanya001
A magatartászavarok egy része a felnőttkori antiszociális pszichopata személyiségzavarba torkollhat.
karma1
@GeoCravker: Igazad van: nem igazan pofon volt, hanem az igazgato felallitotta egy sorban a fiukat, es megkerdezte toluk, hogy alljon elo az, aki TUDJA, hogy ki hajtotta vegre a csinyt? Mindenki tudta, de senki sem allt ki, erre a diri mindenkinek a feje tetejere utott egyet az osztalynaploval. A fiuk utana megallapitottak, hogy nem is fajt, viszont soha tobbe nem kovettek el meg csak hasonlot sem. (Ne kerdezd, mit tettek, en nem voltam ott, mert a janyok mar akkor is szelidebbek voltak). 49 volt az osztalyletszamunk, Ratko-gyerekek voltunk, egyszerre 7 zsufolt osztaly indult 1960-ban - nem is lehetett volna sokkal lazabban rendet tartani ennyi gyerek kozott.
karma1
@nyanya001: Szinte mindig, kovetkezeskeppen. Ha egy gyereknek szep szoval, jo peldaval nem lehet megmutatni, hogy hol vannak a szocialis viselkedes hatarai, akkor ez lesz a vege: huszoneves korara kiegett, hatarait - de a lehetosegeit - sem ismero, frusztralt szemelyiseg lesz belole.
nyanya001
@karma1: Lehet, hogy speciális iskolába kellene járatni a gyermeket
ahol helyben kezelnék a dühkitöréseit !
karma1
@zöldszem: Hajszalpontos abrazolasa az akkori es a mostani helyzetnek...:o(((
karma1
@nyanya001: Ha elolvasod a 07.21-es hsz-emet, akkor pont a gyogypedagogiai iskolak megszunteteset latom a fo oknak, hogy ez megtortenhetett...
lópicigáspár
Úgy emlékszem 18 évesen kalapáltam el utoljára a kölkömet, mert panasz jött rá! Tudta miért volt, viszont azt is tudta, ha őt éri sérelem a legmesszebbmenőkig kiállok érte. Nem is zaklattak a tanárai fölöslegesen. A nyolcéves csemetét meg jól nyakon kéne vágni, csak hogy érezze nem árva! Adnék neki olyan viselkedészavart, hogy besz@rna!!
Freewolf
Nos, ha esetleg egy agresszivitásáról elhíresült kisebbséghez tartozik (ami igen valószínű), Vona ismét muníciót kap. Mi köze az iskolaérettségnek ahhoz, hogy nem rugdosunk nőket, nyolc évesen sem? Miért Orbán és a KLIK hibás azért, hogy valakik nem embernek szocializálják a porontyukat?
karma1
@Freewolf: A gyerek - hala a KLIK-nek meg a nagyon sok okos nagyfejunek - szinte nem is latja a szuleit, mert este 5-ig 6-ig a suliban kell rostokolnia, ha akar, ha nem. Este, mikor az egesz napi "viselkedes" utan hazamegy, mit mondjon meg neki (ujat) a viselkedessel kapcsolatban az amugyis agyonfrusztralt szuloje?

Bizony, ha orban ugy akarja, hogy a gyerekek allamilag hulyuljenek (es ennek erdekeben mindent elkovet, tulzott oraszamok a haszontalan tantargyakbol, csokkentes a hasznosakbol, de mindenkeppen NAPKOZI, ha otthon van a szulo koran, ha nincs - nos, akkor ne is varjon el a szulotol semmit se ez az al-kereszteny, alhumanus kormany...
nyanya001
@lópicigáspár: Szerintem ez a gyerek a szüleinek is nekimehetett otthon
de ráhagyták mondván, hogy súlyos beteg volt, de majd kinövi az agresszivitását.
lópicigáspár
@nyanya001: Lehet! De akkor nagyon el van cseszve valami az alapoknál! A fiamnak is volt ilyen hülye szokása, hogy rácsapott az anyjára, azonnal visszakapta. Amikor már pirult a keze, rájött, hogy ez hülyeség, mert neki is fáj. Úgyhogy itt a tapasztalat hiánya a probléma! :-)
picike
vesz nélkül nem lehet gyereket nevelni ! megjegyzem ez a fenyitések hiánya ide vezet hogy mindent szabad neki és ő ezt be is gyakokorolja a tanárnénin és később pedig másokon . jól el kell verni néh néha nem agyon ütni kell de a fegyelem hiánya nem megengedhető a szülő hibája nem neveli a gyermeket
magyarbakancs
Van sok isten állatja kinek nem való gyerek.
Ahol élek az egyik gyerek már 3- szor ballagott el az óvodából.
Egy baromi rossz gyerek.
Szülő gyermek nevelése meg sem.
JAJMÁR
Egyre több a magatartászavaros gyerek, és nehogy azt higgye valaki, hogy csak a romák... és azt se, hogy manapság skatulyába dobálva lehet gyerekeket nevelni. Az iskolák nevelői nincsenek felkészítve erre a problémára, hiszen egy ilyen gyerekkel másképpen kell bánni.

Megelőzésképpen, - ha nem organikus - tilos a gyerekkel etetni mindenféle ételszínezéket tartalmazó ételt, félkészterméket, adalékanyagokat tartalmazó készételt és a cukros italok is kerülendők. Az életkornak és a gyerek igényeinek megfelelő mozgást pedig biztosítani kell.
Gonoszgólya
@nyanya001: "A magatartászavarok egy része a felnőttkori antiszociális pszichopata személyiségzavarba torkollhat."
Na erre lenne egy megoldás: eutanázia program.
Gonoszgólya
@Freewolf: "Mi köze az iskolaérettségnek ahhoz, hogy nem rugdosunk nőket, nyolc évesen sem? "
Aha. Szóval 8 évesen nőket rugdosni bűn, de 40 feletti nőként kislányt hasba, lehet.
Ennyit erről.
Meg rólad.
Meg a fajtádról.
Gonoszgólya
@JAJMÁR: "Megelőzésképpen, - ha nem organikus - tilos a gyerekkel etetni mindenféle ételszínezéket tartalmazó ételt, félkészterméket, adalékanyagokat tartalmazó készételt és a cukros italok is kerülendők. Az életkornak és a gyerek igényeinek megfelelő mozgást pedig biztosítani kell."
Hát persze. Ez biztosan segít. Vagy ha még sem, ott a piócás ember.
JAJMÁR
@Gonoszgólya: Ha a gyerekkel ilyesmit etetnek, az biztosan árt, de még a felnőttnek sem használ, hiszen ezek "vegyi anyagok". A fejlődő szervezet idegrendszere jóval sérülékenyebb,mint a felnőtteké. A hiperaktivitás egyik nyilvánvaló okozói ezek az anyagok.
Persze, a nevelés is fontos, de ha már találkoztál ilyen gyerekkel, akkor érted miről beszélek.
picike
@JAJMÁR: az én veszőm egy organikus hatásu volt és megneveltem lett belőle egy rendes család anya pedig egyedül özvegyen neveltem és dolgozik is ! A szinezéke az volt a veszőnek hogy véknyabb vagy vastagabb kell ne hogy rögtön eltörjön rajta. ha rosszabb volt a vastag járt 3 csapást rá . ez hatásos. utána elgondolkodik ő is mit szabad tennie
Gonoszgólya
@JAJMÁR: Az általam ismert ilyen kis ganék SOHA nem a cukros-színes kaják miatt voltak azok, amik.
Ja, és az oltások meg autizmust okoznak.
picike
Neveld a gyermeket a helyes utra idejében!
eszegfu
@Gonoszgólya: 10:17 Jó a "piócás ember" megoldás!:))))) Viccen kivül: én is fontosnak tartom, hogy a gyerek sportoljon. Bizonyos önuralomra, fegyelemre tesz szert és a testi fejlődése sem elhanyagolható. Általában a "fegyelmezetlen" gyerekek nem jó tanulók, nincs semmiféle siker-élményük ezzel kapcsolatban... viszont a sportban elért "sikereik" szerintem visszahatnak a tanulmányi eredményeikre. Az "egészséges életmóddal" ugyan tele van már a szervezetem, mert ez szinte megoldhatatlan 1-1 család számára (sokkal többe is kerül). Az viszont biztos, hogy én nem veszek a gyerekeknek édességet, cukros italokat, meg "rágcsákat". Nálunk azok a legfinomabb falat, amikor megmondhatják, ill. közösen vesszük ki a földből, vagy szedjük le a bokorról, fáról, amit éppen szeretnének. Szerencsére mi ezt megtehetjük, mert adott a kiskert...meg a munka vele.
JAJMÁR
@picike: Nekem mindez "vessző" nélkül is sikerült.
JAJMÁR
@Gonoszgólya: 10:34 Nem vagyok a védőoltások ellensége. A fenti témához viszont értek egy kicsit :)
remélem, hogy lesznek olyanok is, akik megfogadják a tanácsot és odafigyelnek arra, hogy mit etetnek a gyerekkel. FONTOS!
picike
@JAJMÁR: én se sokat gyakoroltam ezt rajta de igaz volt
karma1
@JAJMÁR: Nem olyan regen volt a tv-ben egy riport musor arrol, hogy mennyire bio a bio es az organikus termek, mire a tudos azt mondta, mint ilyen, mar NEM letezik igazan, mivel ha nem permeteznek, nem mutragyaznak, kezzel szedik le a kukacokat, bogarakat, a levegoben levo szennyezodestol akkor sem tudjak megovni a bio korulmenyek kozott eloallitott gyumolcsot, ugyhogy erosen ketelkedem...

En viszont 62 eves vagyok, es a katranyos bambin, a koolajos Liga margarinon nottem fel, es erdekes modon nem lettem se gyomor-, sem semmilyen mas belsoszervi beteg, es az Alzheimy is elkerul meg egy ideig - remelhetoleg...:O)))

Viszont: nem hiszem, hogy ma a kozetkeztetesben mellozni lehetne barmilyen mesterseges tartositoszeres kajat, mivel a bio sokszorosaba kerul az atlagos kajanak.
Raadasul otthon a szulok sem biztos, hogy ezt tudjak a gyerekeiknek biztositani...
Persze, tudom, hogy ez lenne az idealis...
nemkati
@picike: Esküszöm, nem értem, mit nézzek!
JAJMÁR
@karma1: Valóban nincs 100% bio termék, hiszen elég, ha a szomszéd permetez. De nem is lehet - én nem tudok - a permetezés teljes mellőzésével eredményt elérni. Ennek pedig egy csomó nem kívánatos hatása van, és nem mindig vezetjük vissza ide az okokat. Nem erről írtam fent, tudom, hogy mindezek nem kikerülhetők.
Ami kikerülhető: pl. a tasakos italporok, amiket vesznek a szülők a gyereknek, van olyan gyerek, amelyik a vizet meg se issza! A mindenféle adalékanyagokkal és emulgálószerekkel felturbózott félkészételek, a színezékkel szebbé tett ételek, chipsek, a gumicukrok - ez kimondottan szörnyedelem - , ugyanis ezek ingerlik az idegrendszert és túlmozgásos, önuralomra nehezen képes, vagy éppen teljes apátiába süllyedő, depressziós lehet tőle a gyerek. Nem én találtam ki, ez már bizonyított! Persze lehet, hogy már a méhen belüli fejlődés alatt kialakul egy kis idegrendszeri elváltozás, ami ezeket a tüneteket hozza ki, - és ettől még a gyerek normális - és szembesül a szülő a nehezen nevelhető, a folyton izgő-mozgó, szabályokat nem, vagy nehezen elfogadó gyerekkel. Az ilyen gyerek nevelése nagy feladat, hiszen a környezet meg se érti, hát még, ha mindezt "vesszővel", vagy éppen semmivel kezelik.
Van viszont a "szerzett" zavar, ami igenis visszavezethető a helytelen táplálkozásra, de a helytelen nevelésre is, hogy ezt se hagyjam ki. Mégpedig az elhanyagolás, a következetlenség, és a szeret hiánya okozza ezt leginkább, és nem a pofonok hiánya.

Örülök a jó egészségednek, de ne felejtsd el, hogy nem - bocsi - tegnap voltál gyerek. Jóval kevesebb ártalom volt akkoriban. A mai gyerekekre ezer "civilizációs" veszély leselkedik.
wagabund
@papa.49: 6.36..

a nap legjobb kérdése!
picike
@nemkati: amit beirtam én 9 óra03 perckor
wagabund
ilyen az én gyerekkoromban nem fordulhatott volna elő...nem is értem...
a tanár csak állt, és nézett? ..

ez a jogvédelem eredménye.. a tanárt megverheti egy kezelhetetlen hülyegyerek, minden következmény nélkül...max a tanárt kirúgják, mert sérelmezte a gyerek magatartását.

szép új világ.
nemkati
@picike: Az oké. Én a javításra válaszoltam, a 09:28-ra. Igazad van, ezt nem írtam.
nezelodo
Sajnos ez a kategória az, amikor a nevelés hatástalan, akárhány agykurkász fényesíti is a gyerek lelkét. Ilyenkor a mi időnkben lehet, hogy az idomítás jött volna szóba, bár akkoriban a tanárverésnek a hírét sem hallottam. Még ferde szemmel sem mertünk nézni a nevelőinkre!
Fradigege
A tanárnőnek a családjában nincsenek férfi rokonok. Esetleg fia, férje, sógor, unokaöccs??? Ha mutterral ez történt volna, a hülye gyereket a családjával együtt a balta élére teszem.
rugacs
@wagabund: Ha a tanár védekezett volna, esetleg most más lenne a hír. És a következmények. A gyerek szülei és rokonsága már intézkedett volna... :-(
wagabund
@rugacs: na most mindketten rasszisták leszünk, és jól megnézhetjük magunkat...
pedig hát a tények makacs dolgok.
Orbán is megmondta európának...van kikkel szöszmötölnünk, nem kellenek a menekültek..
na ez is egy szöszmötölni való család..
lajospapa
@Fradigege: A gyerek semmivel sem rosszabb mint a mai világunk. A mi világunk ez. a gyerek majd ebben fejlődik még.
karma1
@Mirabilis: Pontosan! Es a kolkok - mi - melyen hallgattunk, mert tudtuk, hogy tokeletesen igaza volt a tanarnak.
Most viszont emberi jogai vannak mar a 6 evesnek is, meg ennek a 8 eves koloknek is, csak valahogy a tanarno emberi jogai nem domborodnak ki sehol... Vajha miert is nem?
nezelodo
@Fradigege: "Feri", mert biztos magánemberként mondta a Ferenc pápa, elfogadhatónak tart egy-egy nevelő nyaklevest. Na itt sem ártott volna, hogy aztán megértse, tudja hogy mit csinált. Az idomítás, más eszköz hatástalansága okán majd jobb belátásra bírja, az összezavarodott kis eszét és lelkét.
Fradigege
@nezelodo: Én úgy vagyok vele, hogyha a gyerekemet inzultálja egy osztálytársa, akkor nem a gyereket rendszabályozom meg. Egyenesen apuhoz megyek, és aput megalázom, megleckéztetem a gyereke szeme láttára. Nem volt még erre példa, szerencsére. A "szülőt" kell ez esetben kezelésbe venni. Ha pedig apuci havert vagy a családját hívja, én is rendelkezem haverokkal, gyerekkori barátokkal. Csinosan ki tudnám költöztetni őket, majd a lakásukat kifesteni. Egy biztos nálam, hogy nem a szar fogja lehúzni a wc-t.
Másik
Spray-vel le lehet fújni egy ilyen tomboló gyereket?

Amíg nagybeteg volt, a szülők mindent megengedtek neki,sikerült egy zsarnokot nevelniük.
Addig nem engedném közösségbe, amig a szülők meg nem nevelik. A megfelelő magatartás is feltétele az iskolaérettségnek.
Ez a gyerek nem az.
Esetleg az ilyen garázda gyerek szüleit vagyoni kártérítésre kötelezném. Néhány pénzbírság után csak el kezdené nevelni ...
Lepényleső
Mit szűr le a gyerek;megvertem,most egy ideig iskolába sem kell mennem,ha leszúrom,
le is doktorálok,tehát helyes úton járok. ???
Másik
@Lepényleső: Talán meg is kell magyarázni neki, hogy ez büntetés, szégyen, hogy nem mehet közösségbe, nem játszhat másokkal, mert nem tartja be az együttélés szabályait.
Ha ezt jutalomnak fogja fel, illetve úgy tálalják neki, akkor igen, azt szűri le, amit írtál.

Végül is én is azt szoktam mondogatni, mi van ha böribe zárnak?
Új ruhatár, teljes ellátás, dolgozni se kell érte ... amíg maszek könyvelőirodában dolgoztam, kb annyi kimenőm volt,mint az elítélteknek. Mondogattuk a csajokkal, majd közös cellát kérünk, és végre kipihenjük magunkat. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.