Acélkeretre erősített hétsoros pengés dróttal ellátott tehervagonnal zárják majd le az ideiglenes biztonsági határzárat a Horgos-Szeged vasútvonal sínjeinél Röszkén, az átalakított vasúti jármű hétfő délutánra el is készült.

A röszkei állomás egyik külső vágányán hétfő délután egy régi, bordó tehervagon állt, amely egyik végére a határzár építése során is használt horganyzottacél-oszlopokból készült keretet erősítettek. Az acélgerendákra hét sor – a gyorstelepítésű drótakadálynál és a határzár kerítéseinek tetején is használt – NATO-drót került.

Mekk Elek, ha látná: ilyen csodaszerkezettel zárják le a síneket Röszkénél

Az elmúlt hetekben a sínek és a magyar-szerb határ metszéspontjánál, ahol a vasúti közlekedés miatt nem épült meg a határzár, naponta több ezer migráns érkezett. A Horgos és Röszke közötti vasúti közlekedést augusztus második felében leállították.

Mekk Elek, ha látná: ilyen csodaszerkezettel zárják le a síneket Röszkénél

Korábban a MÁV szakemberei a helyszínen arról beszéltek, a határzár hiányzó részére vasúti kapu kerül, amelyet megnyithatnak a szerelvények előtt, ha újraindul a forgalom. Ezt a megoldást helyettesíti – feltehetően ideiglenesen – az átalakított tehervagon.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Azért elég muris, hogy az egykori kordonbontó most mennyit küszködik most egy kerítés megépítésével! A kerítés lesz a karmája hátralévő életében? Vagy már az oviban is a drótkerítés volt a jele?
dömdödöm
Marhavagon és szögesdrót ,ez ...ha ismerős volna valahonnan ?
emerencia
@Mobil123: Azért választottam ellenpéldának mert anno több újság megírta emlékezetem szerint, hogy igencsak kinevették a magyarokat amikor meglátták ezt a fura szerkezetet. Mégis dicsőséget szereztek vele a hazánknak az Öböl-háború után égő olajkutak eloltásával.

Ez a szintén fura külalakkal rendelkező drótakadállyal felturbózott tehervagon aligha fog...
Mobil123
@emerencia: Őszintén megvallva nem láttam még azt a kütyüt amit betettél. Ennyivel okosabb lettem.
mariaberta
Azt hiszem ezt az ötletét a második világháború egy bizonyos szakaszában díjazták volna.
Lepényleső
Bölcs,okos megoldás. Mi az értelme,ha a vonatok nem közlekednek. Egyéb értelmet meg
végképp nem kutatok:

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.