Most kezdenek rájönni a Röszkénél várakozó menekültek, hogy hiába adják be kérelmüket Magyarországon, szinte biztos, hogy visszautasítják őket. Fel vannak háborodva – írta a Klubrádió.

A mintegy 100 fős tömeg skandál és próbálja elzárni az utat a röszkei tranzitponton helyszíni beszámolók szerint. A rendőrség egyelőre nem avatkozott közbe.

Az ottani önkéntesek azt tapasztalták: rendkívül lassú a beléptetési folyamat, nagy a bizonytalanság azok között is, akik még csendben várakoznak.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@nemkati: Most csupán azt kérdezem hol van a világon olyan hogy egy helyi nyelvet nem beszélőnek nem biztosítanak tolmácsot, csak KIZÁRÓLAG ORBÁNISZTÁNBAN))))))))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Magyarország jobban teljesít !

De még annál is van lejjebb.
Szeparepa-
Örüljünk hogy csak pár száz... attól féltem, mára már tízezres őrjöngő tömeg lesz ott...
Lackó50
A szerbek azt akarják, hogy a görögökhöz vigyük vissza, akiket nem engedünk be. Nekik nem kellenek és ha kell, akkor a hadsereget is bevethetik.
Nem tudom, hogy ez alatt mit értettek, de nagyon nem hiányzik egy katonák közötti határincidens, mert abból még komolyabb gondok is lehetnek.
nemkati
Molnár Csaba mondta ma a KR-ban, hogy 100-ból 100 kérelmet visszautasítanak, délutánig egyetlen menekült nem kapta meg a menekült státuszt. A végzés magyar nyelven van, ráadásul benne van, hogy fellebbezhetnek a szegedi bíróságon, de mivel magyarul a 0,0000000000000000000000001 részük sem beszél, így fogalmuk sincs, mi az a papír, amit kaptak.
papa.49
@nemkati: Amiben ha igaz a PM. Szabó Tünde nyilatkozata az áll hogy elismeri hogy törvénytelenül lépet magyar földre, tehát KIUTASÍTHATÓ, KI IS UTASÍTJÁK)))))))))
papa.49
@nemkati: Most csupán azt kérdezem hol van a világon olyan hogy egy helyi nyelvet nem beszélőnek nem biztosítanak tolmácsot, csak KIZÁRÓLAG ORBÁNISZTÁNBAN))))))))))
nemkati
@papa.49: Igen, és a legnagyobb szemétség, hogy ezzel a papírral már sehova nem mehet tovább. Azt nem tudom, a szerbeknél maradhat-e, de lehet, hogy Szíriába kell visszamenjen, vagy ahonnan eredetileg elindult. Egy ilyen családnak, akik mindenüket ebbe az útba ölték, már semmijük se maradt, de a legnagyobb baj, hogy reményük se - pedig a lepényhal meg utoljára. :(
Laila
@papa.49: Hát azért tolmácsokat biztosítani nem is olyan könnyű... Gondold csak végig, hogy milyen nyelveken tolmácsolókra lenne ott szükség, és kb hányan beszélhetik azokat folyékonyan Magyarországon.. Ráadásul jogszabályokról tájékoztatni őket - ahhoz nem elég a társalgási szintű nyelvismeret, ahhoz több kell.
Angollal, némettel, stb. biztos próbálkoznak, de az pedig a menedékkérők jó részének ismeretlen.
Desischado
Egyhuzamban attól félek, hogy ebből még nagyon nagy baj lesz! És tolmácsot biztosítani alap dolog lenne! Ja, hogy Abszurdisztánban vagyunk? Az más.
Kata5210
@Laila: Tudtommal tolmácsot biztosítani kell, hisz mindenkinek joga van tudni, hogy mivel vádolják és milyen eljárás folyik a feje felett. Ez az állam feladata és kötelessége. Bezzeg Eva Rezesova kapott tolmácsot, holott beszéli a nyelvünket, csak éppen hülyére vette az egész bíróságot.
1magyar
Valaki évek alatt felépít egy házat,hazát magának és jön egy élhetetlen, gyerekgyártó csapat és követeli magának, hogy ott lakhasson?
Sok életerős fiatal férfi miért nem védi meg a jogait otthon???
Laila
@Kata5210: Nyilván joguk van tolmácsot kapni, és nyilván biztosítani is kell nekik, de azt Te is beláthatod, hogy pl. lengyel, vagy szlovák vagy cseh nyelvű tolmácsot könnyebb ma Magyarországon biztosítani, mint pl. fárszi, szír, vagy arámi tolmácsot. Egész egyszerűen azért, mert az előbbi nyelveket jóval többen beszélik, mint az utóbbiakat. (Legalábbis egyelőre.) Ráaadásul itt tömegével kellenek ilyen nyelvű tolmácsok, nem csak 1-2..
Itt nem jogokról van szó, azt nem vonjuk kétségbe, hanem lehetőségekről.
papa.49
@Laila: Akkor nem kell ilyen eszetlen dolgokat törvénybe tenni, egy szaros bűnözőnek is jár a tolmács, akkor ezeknek az embereknek miért nem jár, mert a hazugovics ,,bűnözőknek,, kiáltotta ki a menekülteket))))))))))
Freewolf
Van pofájuk betolakodni, aztán pedig követelőzni? Azonnal kizsuppolni mindet, ahonnan jöttek!
Boszi27
@Desischado: Én is ilyesmit sejtek.. Még nagyobb átverés, mint a bicskei vonatos.Egyszerűen szemétség. Nem soká rá fognak jönni , és akkor még türelmet várunk el tőlük...Nem beszélve a szerbekről.. vajon mit lépnek erre, hogy gyakorlatilag az összes menekültet a nyakukba zúdítjuk..Ez lett a nagy keleti nyitásból...Azért még letelepedési áll. kötvény vásárlásával be lehetne jutni Mo-ra, és ez esetben senkit nem érdekelne a terrorveszély, sem az egészségügyi kockázat. Érdekes dolgok mennek itt..
Boszi27
@Lackó50: Én sem tartom jó ötletnek ezt a katonásdit, a füstből könnyen tűz lehet, ami gyorsan tud terjedni. Nem hiányzik... Még egy háborús filmet sem tudtam megnézni soha...A vezérünk úgy túnik élvezi, hogy újabban hadvezérként frangálhat a kiskatonák előtt- Ide akarnak középiskolásokat vinni, mikor még a felnőttek is nehezen viselik a helyzetet.
Főlökött
@Boszi27: Mi is szeretne akkor ? Függesszük fel a törvényeinket, mindenki azt csinál amit akar ? Olyanok, mint a sáskák, a határon lévő földtulajdonos elmondta, az összes terményének oda, mert ellopták, megették. Kártalanítva soga nem lesz.
Bevándorlókat pedig nem érdekli semmi, csak ténykedésükkel annyi szabályt, előírást, törvényt szegnek meg, hogy halmokban állnak és eddig a yard nem lépett semmit. ( papírok nélküli belépés, autópályán flangálás, lopás, erőszak...stb.

Sok okos nyilatkozgatott az EU.-n belül, mindenki nagyon okosnak akart látszani, kaptunk is pofonokat-kokikat-sallereket rendesen. Erre hagyták a szabad áramlást, hát megnézhető az eredmény. Ausztria, Németek, ...stb. ->határellenőrzés, határzár. Kirakták a telitett táblát. A csoda bevándorlók pedig eljutottak Németekig, Merkel Asszonyságot körbecsókolgatva, rájöttek, még sincs kolbászból a kerítés. Azonnal tovább is akart állni jórészük.

Belátható, hogy ez így, ebben a formában számunkra pedig nem járható út, ezért is lett kialakítva egy olyan regisztrációs rendszer, mely előírás volt eddig is. Érdekes mód, Görögök, Olaszok nem tartják be. Nekünk pedig nem kell, átjáró házat játszani.
Bevándorlók pedig eltipeghetnek máshova, belépni az EU területére, de vélelmezem, mindenhol ezen rendszerrel fognak találkozni.
Horvátok is már berendeltek ezres tételben rendőröket, Románia felé pedig azért építik a kerítést, mert a belügyi gondjaikkal vannak elfoglalva és még nem jöttek rá, hogy mi vár rájuk, a déli határzárás miatt.
A Szerbek pedig rájöttek, hogy a 'csak szabaduljunk tőlük' már nem játszik.
Boszi27
@Főlökött: Tévedsz, ha azt gondolod, hogy nekem tetszik az a népvándorlás, és tetszik, hogy arabok lepik el Európát. Ennek voltak jelei már régen, és még sem készült erre senki. Most a tényekkel kell szembesülni: itt vannak Én képtelen vagyok figyelmen kívül hagyni, nem meglátni az EMBERT, a sorsokat a z áradatban. A legelemibb ellátásukról kellene gondoskodni, a szomszédos országokkal összefogva: víz, világítás élelem ,orvos és nagyon fontos lenne a tájékoztatásuk. A bizonytalanságnál semmi nem rosszabb. A bicskei átverés nagyon gonosz volt, de ez a mostani helyzet még gonoszabb.Mindegy hogy beszöknek, vagy kapukon jönnek ugyanazt a magyarnyelvű okmányt kapják amivel nincs hová menni. Fellebbezni lehet Szegeden, de törvényesen Szegedre eljutni azt nem. Ez szégyen és ha megvilágosodnak ki tudja milyen reakciót vált ki belőlük.Az embercsempész üzletág viszont virágzik, vannak akiket Szabolcsban tettek ki, így tele lesz velük az ország. A koszról: ha szervezetten mennének a dolgok egy halom szemétgyújtőt, mobil WC-t kellene kirakni, mert ezek híjján nem lehet elvárni a rendet. A Keleti Pu-n 10 illemhely van, és akkor is annyi volt amikor tele volt menekültekkel.
Boszi27
@Laila: Mondjuk egy tájékoztató hangosbemondón angolul és egy arab nyelven?
Másik
@Boszi27: Csak egy észrevétel: elég a fellebbezésnek eljutni Szegedre, nem kell személyesen beadni. Posta talán van Szerbiában is.

Én nem értem azért. Valaki eldönti ott, hogy Németországba akar menni papírok engedélyek nélkül, és mert ő akar, mindenki álljon haptákba, adjon orvost, élelmet, ruhát, furikázza, mert ő akar?

Én is nagyon szeretnék Bergenbe menni, el is éldegélnék arrafelé. Akkor most megindulok, skandálom a kis Norway Norway mondókámat, és mindenki segíteni fog, kapok tolmácsot, mert nekem az jár? Én is mondhatom, hogy itt nem tudok megélni, meg félelemben tart a politika, stb, tehát menekült vagyok.
Főlökött
@Boszi27: Épp azért történt a déli határ zárása, hogy a mindenhonnan bejövő áradatot, okmányok nélküli flangálást, betöréseket, fosztogatásokat megállítsák.
Röszkén nyitva van a bevándorlók számára a regisztrációs pont, melyet a döntő többség, érdekes mód, nem kíván igénybe venni. Nekik az a járható út, ha kerítést másznak, avagy szétvágva bejönnek. Ki is lesznek utasítva, s mivel kiemelt bűncselekmény, ujjnyom, DNS mintavétel megtörténik, így ha ismét visszakúszik valahol, beazonosíthatóvá válik. Hiába mondja, hogy Szír, papírjai pedig nincsenek, ez benne a bukta számukra.
Amúgy okostelefonjaikkal tájékozottabbak, naprakészebbek mint mi. Miért is készített felvételt a bevándorló a határkerítésről és a rendőr sorfalról ? Tolja fel a netre 2000-el, a szolgáltató pedig ingyen hálózatot, feltöltést osztogat :) - biztosít számára.

Maximálisan egyetértek ezzel a lezárással. Ha nem akarnak regisztrálni, tipegjenek vissza oda, ahonnan jöttek. Így gátat szabhatunk ennek is :
valasz.hu/vilag/terroristak-a-menekultek-kozott-ennyit-lehet-most-sejteni-115042

Egy kis olvasnivaló :
www.hirado.hu/2015/09/09/nogradi-gyorgy-szerint-europa-alairhatja-sajat-halalos-iteletet/

S ha ez mind nem lett volna elég, itt egy másik balhé, mely csendben, sunnyogva megy :
alfahir.hu/megint_lelepleztuk_az_europai_bizottsagot_titokban_etetnenek_velunk_genkezelt_hulladekot
Boszi27
@Másik: Ez is egy vélemény. Ebben a témában nem lehetünk elég okosak. Valamiért csak elindultak több százezren, vszínű millióan, és valamiért No-t jelölték meg célként?
Kapsz tolmácsot, ha idegen országban, melynek nyelvét nem beszéled és bűncselekménnyel vádolnak meg. Jelen esetben tiltott határátlépés..Háborús országból menekültek helyzetét nem kellene a politikai, vagy gazdasági menekültekével összehasonlítani.Valahogyan szűrni kellene, hogy ki kicsoda! Hogyan? Biztos van ennek is valamiféle szakértője.
Főlökött
@Boszi27: Már elregélték sokan, ezen áradatból kb. 20-30% a tényleges menekült. A többi pedig a jólét, a szociális juttatások, stb.-k kihasználása miatt 'slattyog' egy kicsit.

Amúgy Merkel mami szerintem fonja a séróját :
adatlistazo.hu/verik-a-nemeteket/

Persze az is érdekes, hogy a Német Yard sem készült fel erre, nyilatkozták Bundesliga mérkőzések fognak elmaradni, mivel nincs annyi rendőrük, hogy biztosítani tudják a meccset.
Főlökött
Nagyon halkan megjegyzem - 1951. évi Genfi Egyezmény 2. cikk :

"Minden menekültnek kötelezettségei vannak azzal az országgal szemben, ahol tartózkodik, különösképpen az, hogy magát az ország törvényeinek és szabályainak, valamint a közrend fenntartása érdekében hozott intézkedéseknek alávesse..."

Azért szerintem azt pedig ne várják el, hogy a Btk.-t, azaz a Büntető Törvénykönyvet, a 2012. évi C. törvény, arab nyelven kiadják és a bevándorlók rendelkezésére bocsássák, mivel jó része arabul el sem tudná olvasni, mivel nem háborús övezetből jött.
Másik
@Boszi27: Erre a szűrésre találták ki a regisztrálási kötelezettséget az EU okosai, amit nem akarnak a "kis szentjeim".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok