A migránsok áttörték a kaput a szerb-magyar határ szerbiai részén, Horgos 2-nél, és egy időre beáramlottak a magyar területre – közölte délután az MTI. 

Az RTL Klub híradójának tudósítója szerint viszont a rendőrök szándékosan engedték beljebb a menekülteket, majd miután azok azt hitték, hogy győztek és "thank you, thank you" kiáltásokkal köszönték meg, hogy bejutottak az országba, a rendőrök lecsaptak rájuk, és V-alakba szorítva könnygázzal, vízágyúval visszanyomták őket a szerb oldalra.

Összecsapások Horgos 2 átkelőnél szerda délután

Az események közben több gyerek és nő is megsérült.

Tudósítók szerint egy kb. 50 fős keménymag dobálja kövekkel, törmelékkel, cipőkkel, műanyag flakonokkal a rendőröket, míg a tömeg távolabbról figyeli a zavargókat.

Úgy tudni, a migránsok gyerekeket is "átdobtak" a kerítésen, így próbálva elérni, hogy a rendőrség megnyissa a kaput.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
Ez a belépőjük. így akarnak Mo.-ra jutni ! Szép ,már mikor jeleztük,hogy ezek HONFOGLALÓK és nem menekültek.Úgy is kellett volna bánni velük az első pillanattól kezdve.Miért is nem jön útlevéllel ?Érdekes tőlünk kérik,bárhova megyünk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cicamama55
Kinek az érdeke lehet az, hogy félre tájékoztatják a bevándorlókat? A hírekből hallottam, hogy azért gyűltek ott össze, mert azt a hírt hallották, hogy Magyarország megnyitja a határt. Miért nem az országunk kikerülésére hívják fel a figyelmüket? Azért nem semmi, hogy a sátrakat, ruhákat -amit a segély szervezetek biztosítottak nekik-felgyújtották. Milyen kegyetlen emberek, hogy a gyerekeket átdobják a kerítésen. Szörnyű. Minden tiszteletem a rendőröké! Eddig is nagyon sajnáltam őket, de a mostani helyzetben az életüket veszélyeztetik...
verőce21
A liberalizmus identitásválsága, ahogy a bevándorlás előnyeiről győzködnek.
Olyanok, mint Scully ügynök: már dugták az ufók de ő még tamáskodott.
KERKA
Horgosnál elszabadult a pokol

A határátkelőt folyamatosan rohamozó migránsok felé a vízágyúkkal is védekező magyar rendőrök időről időre könnygázgránátokat dobnak, a tömeg erre menekülni kezd Szerbia irányába, ám amikor a könnygázfelhő kissé eloszlik, újabb és újabb rohamra indulnak a magyar határ ellen. Eközben azt skandálják, hogy „Allah akbar!” A határt rohamozók vízzel átitatott kendőkkel védekeznek a könnygáz hatása ellen.
Feraj49
Ez a belépőjük. így akarnak Mo.-ra jutni ! Szép ,már mikor jeleztük,hogy ezek HONFOGLALÓK és nem menekültek.Úgy is kellett volna bánni velük az első pillanattól kezdve.Miért is nem jön útlevéllel ?Érdekes tőlünk kérik,bárhova megyünk.
Feraj49
Ezek balhézni jönnek ide,miért nem otthon követelőznek ?
1magyar
Jól elcseszték a rendőrök amikor v alakban voltak, bilincsbe kellett volna verni őket és böribe!
volvós
@1magyar: Hát persze !!! Napi 3x-i kaja, konditerem, TV szoba,
ingyen szállás, fütés a magyar adófizetök pénzén...Vagy egy Kalasnyikov...
volvós
Nem irigylem Simicsko " tábornokot " a mélyvizben alakít...
Persze,csak egy báb, a végszó a sintérsanyi-orbánviki
párosnál van...ott nincs felelösség ??
vonotok
Erre " BÜSZKE " lehet a mi hős " Vezírünk ".
Lepényleső
A magyarok vendégszerető emberek? Akkor most ki irányítja az országot,aki nem az?
"Amilyen a fogadj Isten,olyan az adjon Isten!" Jaj nekünk,ha ez is igaz. Közben bevezetik apránként a statáriumot,aztán már nem lesz ébresztő,csak vesztő - hely, ez a megmaradt országrész.
rugacs
Érdekes, hogy a többségnél ez az incidens végre kiverte a biztosítékot. Pedig hetek óta erre figyelmeztetünk mindenkit. Hogy ezek alapvetően ilyenek. Hogy a migránsok nagy része csak balhézni jött Európába.
Másnak nem tűnt fel, hogy tegnap Fletó ezeknél volt? Mára meg támadtak...
Az is érdekes, hogy egyes penge agyúaknak még mindig csak O.V. fikázása jön le ebből... Vajon hány ilyen békés migráns jutott át nyugatra, hogy nem sokára majd ott kezdjen balhézni?
lópicigáspár
Ez olyan soros probléma! Egy sor migráns, egy sor ...!
kkalman
Amelyik a gyereket dobta/dobja át a kerítésen, pofán vágni, hogy addig repüljön, amíg a szétb@ßott országába nem ér.
a.a
Kiváncsi leszek a nagy Nyugat erre hogy reagál (persze lehet tudni, hogy kifordítják az eseményeket). Ez is a mi hibánk lesz, hogy szegény menekülteket vízágyúval és könnygázzal "sebesítjük" meg. Az nem számít, hogy a Rendőreinket dobálják kővel, vascsövekkel .. az sem, hogy az unió határát védjük, nem csak a mi országunkat. Kik ezek egyáltalán, hogy ultimátumot osztogatnak - ha egy órán belül nem nyitjuk meg a határt, akkor támadni fognak!!!??? Milyen emberek, hogy a saját gyerekeiket csak úgy egyszerűen áthajítják egy kerítésen?? Mi vár még ránk, a gyermekeinkre.. belegondolni is szörnyű. A legborzasztóbb pedig az, hogy a politikusok valahol a fellegekben élnek, úgy is akarnak dönteni a mi sorsunkról. Ajánlom mindenkinek, hogy olvassa a külföldi on-line hírportálokat is, azon belül is az átlagemberek hozzászólásait! A hétköznapi emberek írásaiból kitűnik, hogy látják mi folyik Európában, ha nem fog változni a helyzet egy-két éven belül, elvesztünk. Szurkolnak nekünk, mert mi vagyunk az egyetlen ország, aki tesz is ez ellen az invázió ellen.
mekkelek
Orbán terve remekül "mûködik", ahogy az várható volt.
mekkelek
@rugacs: A felhergelt tömeg ilyeneket csinál, kurva nagy meglepetés. Orbán fociultrái hergelve sem voltak, mégis szétverték fél pestet két hete.
lópicigáspár
@mekkelek: Kistestvérem határőr volt, jelenleg USA állampolgár. Most kérdezte, miért nem lőnek a rendőrök?
volvós
Az esti TV hiradóban volt, hogy a szerb miniszterelnök figyelmeztet a magyar rendörséget, hogy a határvonalon túl nem használhatják a vízágyút !!! Ezt követöen Valki László
nemzetközi jogász határozottan elmondta, hogy a határvonalon nem szabad a migránsokat
vízágyuval " löni " Tehát megint öngólt löttek a " vízágyusok " Komoly nemzetközi
konfliktus lehet ebböl !!!
mekkelek
@lópicigáspár: USA-ban lövik le a világon a legtöbb embert a rendôrök, ott mindenért lônek és ez mostanában egy elég komoly probléma náluk mert valahogy a feketéket lövik nagy elôszeretettel . Nem látom hogy az annyira jó példa lenne.

www.nytimes.com/interactive/2014/08/13/us/ferguson-missouri-town-under-siege-after-police-shooting.html?_r=0
Lackó50
Nem értem, miért nem küldenek riportereket közéjük tolmáccsal, akik kikérdeznék és feltennék a világhálóra ezeket. Megkérdezném, hogy Miért Németországba akarnak menni, ha csak a háború a problémájuk? Mi lesz ha ott már nem kapnak munkát? Szoc segélyből akarnak élni? Azt a pénz a német dolgozók adójából van és azzal kevesebb jut nekik egészségügyre, nyugdíjra, stb. Mit gondol a németek ezt meddig fogják hagyni? Ők dolgoznak, még maguk semmit nem tesznek a gazdaság érdekében? Ha a gyerekeik az iskolába a menzán disznóhúst kapnak, akkor majd tiltakozni fognak, hogy tiltsák be a disznóhúst. Mi lesz a vallása gyakorlásával egy keresztény országban? Kötelezi a német államot, hogy építsen mecseteket? Ha nem teszi meg, akkor kimegy kövekkel az utcára? Végiggondolta, hogy ennyi embert nem tudnak ellátni? A saját hazájukban miért nem lépnek fel a saját érdekükben? Ha én azt szeretném, hogy valaki segítsen rajtam, akkor kérnék és nem követelnék. Miért kötelesek az európaiak segíteni? Ha innen mennének oda hasonló módon az európaiak, akkor feltétel nélkül befogadnák őket?
Szóval lennének kérdéseim, amire kíváncsi lennék, hogy mit válaszolnak rá. De ilyen kérdéseket fel lehetne tenni arabul nekik a bevándorlási kérelemben. Érdekesek lennének a válaszok.
izo
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
fekete
Horgos olyan mint Bagdad,mikor az amcsik szetbombaztak! Mss Markell? Good luck a mene-
Kultekhez! MO-ot tete'tek padlora most is! Menjenek csak oda szaz ezrevel!
Yoda69
Mocskos rendorallam. Gyerekere lo a fideSS vizagyuval. A kovetkezo az lesz hogy a tomegbe lovet, mint tettek volna 2006-ban, ha nincs ott Gyurcsany.
Freewolf
Ezt a betolakodó csürhét meg kell fékezni!
Segítsük a rendőröket! Működik a zsaruellátó csoport, mert akadozik szegény fiúk ellátása! Segítsen, aki tud. Csak természetbeni támogatást fogadnak el, pénzt nem!
verőce21
Láttam, hogy egy körszakállas terrorista, egy járókerettel bohóckodik.
Kitől lophatta?
Remélem nem ölte meg a nénit vagy a bácsit?
magyarbakancs
Tisztára olyan volt mint a Palesztina.
Köszönöm minden rendőrnek,hogy megvédte ettől a iszlám szemétöl a hazámat.
Minden tiszteletem az övék.
varirmag
Minden tiszteletem a határt védő rendörőké !

Ez a terrorista horda akart "menekültként" belépni az országba ?
Ha valóban menekültek lennének , a határátkelőkön regisztráltatnák magukat,de ahogy
az egyik terrorista mondta " inkább meghal de nem ad ujjlenyomatot".
Miért is ???Mert bűnözök ? Terroristák??
Akik a saját gyermeküket képesek voltak áthajítani a kerítésen ,milyen emberek ???
Számít nekik a másik ( a gyermekük !) élete ???

Miféle erőszakos ,törvényeket lesz@ró,mindenkinek diktálni,parancsolni akaró horda ez ??
Hetek óta tudták hogy 09.15.-én lezárják a határt. Mégis úgy gondolják, majd ők megmutatják,majd ők áttörik,majd ők elsöprik a rendőreinket ,ha az ultimátumukat nem fogadják el..
Lesz olyan ország ( olyan eszement) politikus aki befogadja ezeket a tomboló , erőszakos migránsokat.???
varirmag
A retek TV maradjon a saját szar műsorainál az való nekik, és ne hazudozzon a hátáron történtekről. Egyenes adásban nézhettük hogy mi történt !
Méghogy"a rendőrök szándékosan engedték beljebb a menekülteket"

HAZUG,szemét csatorna, inkább MEGKÖSZÖNHETNÉK amit a határt örző rendőreink tettek !!!
Strong
Van egy könyv:
www.dzsihadfigyelo.com/wp-content/uploads/2015/03/Saria_konyv-212x300.png

ez a könyv pontosan erről ír...
először békések, baráti jobbot nyújtanak, mosolyognak: Kovács András Péter: Dinnyét adtak a gyerekeinknek...stb...
aztán jön az igazi arc, mikor levedlik a báránybőrt: először még csak kiabálás (ami itt is volt: Allahu Akbar=Allah a legnagyobb)
..és megindul a harc minden eszközzel...lásd: gyerekeket dobtak át a kerítésen...
Főlökött
@volvós: Erre volt egy nyilatkozat, hogy a helyzet igen bonyolult.

Mivel a Szerbek pedig az nézték végig - végigizgulták tétlenkedve, hogy a saját országuk területéről megtámadták a szomszéd állam határátkelő helyét, az ország rendőrségét, mely ténykedés náluk is bűncselekmény, s mivel semmit sem tettek, igen kényes helyzet alakult ki. Szerintem azt gondolták összejön az áttörés, és elhúznak onnan, nem lesz több gondjuk velük.
Miután a két belügyminiszter löncsölt egymással, tudták mi a dolguk, eltűntették onnan a tömeget.
Szóval nem lesz ebből szkander, már rég tisztázták a nézeteltéréseket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.