Nyár eleje óta jelentősen javult Orbán Viktor miniszterelnök megítélése főként a magukat középen állónak tartók és azok körében, akik tavaly a Fideszre szavaztak, de utána eltávolodtak a kormánypárttól – derül ki a kormányközeli Századvég szeptemberi közvélemény-kutatásából.

A közlemény szerint Orbán Viktor megítélése a közvéleményben 2014 decemberére "érzékelhetően romlott" a parlamenti és az önkormányzati választásokon aratott győzelmek után. A miniszterelnök népszerűsége idén tavasszal kezdett javulni, "a makrogazdasági előrelépésekkel és az új nemzeti konzultációval párhuzamosan".

Míg az év elején a megkérdezettek 40-42 százaléka nyilatkozott kedvezően a kormányfőről, addig a szeptember 1. és 4. között felvett közvélemény-kutatás eredménye szerint ez az érték most 48 százalék. A legjelentősebb javulást a magukat középen állónak – ideológiai értelemben nem elkötelezettnek – és a magukat jobboldalinak tartók, a Fidesz és a Jobbik szavazói, valamint a Fidesztől a választások óta eltávolodók körében könyvelheti el a miniszterelnök – írták.

Az ezer felnőtt részvételével folytatott vizsgálat szerint Schiffer Andrást, az LMP vezetőjét a teljes népességen belül 29 százalék kedveli, a Jobbik elnökéről, Vona Gáborról pedig a válaszadók 24 százaléka nyilatkozott kedvezően. Tóbiás József MSZP-elnök 17, a DK-t vezető Gyurcsány Ferenc pedig 16 százalékon áll.

Ha a megkérdezetteknek választaniuk kellene, hogy a Fideszt vagy a Jobbikot tartják alkalmasabbnak az ország vezetésére, a válaszadók 56 százaléka a Fideszt, 16 százaléka a Jobbikot választaná – áll a közleményben.

87 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
@kamazuka: Tény, hogy már februárban felismerte a veszélyt. Ahelyett, hogy felkészült volna kezelésére, csinált egy uszító plakátkampányt, az utolsó percben sebtében összetákoltatott egy játékkeritést, amibe Hende bukott bele. Össze-vissza hurcoltatta az országban a bevándorlókat/migránsokat/menekülteket (mikor hogy "becézték" őket), ahelyett, hogy megfelelő nagyságú befogadóállomást telepített volna a határra stb.
Mindemellett elismerem az Unió bénázását is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Én soha nem fogom szeretni! A hóhér szeresse, én nem!!!
varirmag
Mi van ??? Ezt a baromságot!!!

ezek az erőszakos migránsok kopt keresztények ??? Meg hogy tanultak ???
( a németek szerint 84%-uk nem képezhető, analfabéta /)
"""""
A Magyarországi Kopt Ortodox Egyház vezetője szerint a migránsok nem menekültek, céljuk az iszlám terjesztése Európában, ahova a gazdag arab országok küldik őket.

Youssef Khalil azt mondja: idővel nemcsak Németországot veszik célba, hanem a teljes földrészt. A Magyar Nemzetnek adott interjúban a főpap emlékeztet rá, hogy Egyiptomban már javult a keresztények helyzete, de amikor a Mozlim Testvériség uralkodott egy évig, „az a legsötétebb korszak volt”.

A gond az iszlámban van, a Korán a probléma forrása: olyan fejezeteket tartalmaz, amelyek megparancsolják a mozlimnak, hogy megölje a hitetleneket.

Nem vallási vezetőként, hanem magyar állampolgárként mélyen egyetért Orbán Viktor bevándorlással kapcsolatos intézkedéseivel. Szerinte a kormányfő tisztában van a kialakult helyzettel, érti is, mi történik.


Azok, akik most Európába jönnek, valójában nem menekültek. Ha azok lennének, mehetnének Szaúd-Arábiába, az emirátusokba, Katarba, azokba az országokba, amelyek dúskálnak a pénzben.

Ezek a gazdag országok éppen azért nem engedik be őket, hogy megszállják Európát.


Ugyanaz megy végbe most a földrészen, ami ezernégyszáz évvel ezelőtt történt Egyiptomban. Megszállták az országunkat. A koptok naivan elhitték az araboknak, hogy békés szándékkal érkeztek és szeretnének az országban letelepedni. Mintha csak újraolvasnám a történelmet, csak most sokkal gyorsabb a ritmus. Tíz év, és az európaiak nem találnak maguknak helyet a saját országukban.
Sötét jóslatát a főpap azzal indokolja, hogy az iszlám kihasználja az európai mentalitást, az emberi jogokat, azt, hogy a keresztény értékeket betartják.

Az EU-ban számos kártékony lobbi létezik a keresztény tanítás ellen. A sátán kihasználta, hogy Istent kiutasították Európából. Azok az alapvető keresztény értékek (a másik...
nemjoezigy
@varirmag: nem adtam Tetsziket, mert csak részben értek egyet a véleményeddel.
Ma hallottam szakembertől: ha nem lenne ez a muszlim bevándorlás, akkor is (a demográfiai mutatók szerint) 50 év múlva többségben lesznek, de itt van a 'megszállás', ennek eredményeként 30 év múlva lesz kisebbségben az európai őslakosság. (én nem kereszténységet említek, mert -szerintem- 1. nem a kereszténység, hanem a humánum a lényeg, 2. nálunk a kormányban és a milliárdosok közt is sok a keresztény és elnyomják, élősködnek a gazdaságilag/gazdagságilag alattuk lévőkön)
Szerintem a hit nem a nyilvánosság elé való, pláne nem olyan vehemenciával és arroganciával, ahogy azt az (akármilyen vallású) fanatikusok teszik.
Akarjuk mi itt Európában, hogy iskolákban ne lehessen kint a nemzeti zászló, hogy a diákok és bárki öltözködését a vallási érzelmek határozzák meg?
Ugye nem.
A bevándorlást a megélhetési politikusok és a gazdag vállalkozók a rövidtávú érdekeik miatt támogatják!
A barom mercis vezérek és a többi multis azt hiszi, hogy ezzel a tömeggel megoldja az OLCSÓ munkaerő igényét. Ami pénze van az nem elég neki, pedig mások annak töredékéből megélnek.
stb.
nemjoezigy
@nemjoezigy: ja lemaradt: az orbán ezt is jól a saját javára fordította, pedig ennek a helyzetnek az okai az eu-s töketlen döntések-döntésképtelenségek mellett az orbáni arrogancia, az abszolút diplomáciai viselkedés hiánya.
Én sose fogom jobban szeretni ezt a ... .
Amennyi kárt okozott az országnak, amennyit szegényített a többségen, annyit gazdagított a csókosain. (csányi, lázár, mészáros, széles, várszegi, simicska, orbán, lsimon, habony, stb, www.napi.hu/magyar_vallalatok/nagyito_alatt_a_magyar_milliardosok_igy_latja_az_orszag.597933.html, )
pagoda
@nemjoezigy: Elköltötte a milliárdjainkat a kerítésre, de mit ért vele? Csak lelassította az áradatot. Jönnek ezrével Horvátországon keresztül. Nemhogy kimenne Görögországba és ott próbálna intézkedni kerítéssel, vagy anélkül. Ezekhez az emberekhez ő túl kicsi. Csak ráharagítja a magyar népre a migránsokat a drasztikus intézkedéseivel.
Toby
Én szeretem orbánt...sütve, fokhagymásan, pirospaprikával és krumplival tudnám elképzelni !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.