A város déli részén lévő vasútállomáshoz, egy oda este beállított vasúti szerelvényhez terelik a rendőrök azokat a migránsokat, akik kora este léptek be Magyarország területére Gyékényes irányából – tapasztalta az MTI tudósítója a helyszínen.

A nagykanizsai Csengery utcát a rendőrség mindkét irányban, egészen a miklósfai városrészig lezárta. Az illegális bevándorlókat a Csengery utcai vasúti teherperonokhoz állított személyvonathoz tereli egy rendőrsorfal, az első érkezők szó nélkül fel is szálltak a vonatra.

Három autóbusz is érkezett a vasútállomáshoz, ahol azt lehetett hallani, hogy ezeket a buszokat elküldik a többi gyaloglóért.

A helyszíni információk szerint a migránsok menete 10-11 kilométer hosszú, becslések szerint meghaladja az egy-kétezret a szétszórt csoportokban haladók létszáma. A többségében férfiakból álló csoportokban néhányan azt mondták, nem tudták, hogy Magyarországra kerültek, miután a horvátok vonattal a gyékényesi vasúti átkelőig vitték őket. Sokan úgy gondolták, hogy már Szlovéniában vannak, de az úti céljuk Ausztria és Németország.

A közeli utcákból nagyon sokan figyelik kíváncsian a történteket, de néhány kiabálón kívül a többség csak érdeklődve nézi az érkezőket és a nagy erőkkel jelen lévő rendőröket.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Állatokat szoktak terelni! Micsoda megfogalmazás ez, függetlenül attól, hogy kinek mi a véleménye az egész ügyről!
nyanya001
privatbankar.hu/makro/ismet-ezrevel-engedjuk-be-a-menekulteket-megszallta-a-kormanyt-az-irgalom-285681

Ismét ezrével engedjük be a menekülteket: megszállta a kormányt az irgalom?

Míg tegnap még szögesdróttal és vízágyúval tartottuk kinn őket, ma mindenkit fogadunk Horvátország felől. Mi lehet a rejtély kulcsa? Hirtelen megijedtünk a következményektől, esetleg egyezkedünk valakivel, netán ajánlatot kaptunk valakitől?
wagabund
amikor az utolsó menekülő is felszállt, egy hosszú füttyszó, aztán irány az osztrák határ...
ott zsömle, sajt, aztán gyerekek arra van a művelt nyugat..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.