Andy Vajna – aki vagy a TV2 új tulaja vagy nem - is szóba került a Magyar Jégkorongszövetség megüresedett elnöki posztjára – tudta meg a hvg.hu.

A filmügyi kormánybiztossal tovább folytatódna a sportélet "simicskátlanítása", hiszen a májusban leköszönt vezető, Németh Miklós, a Közgép vezére volt. Azóta Kovács Csaba szakmai alelnök vezeti megbízott elnökként a jéghokiszövetséget, de a tisztújítást még az ősszel megtartják.

A Vajna melletti többi jelölt sem ismeretlen a kormány számára:

- Soltész Miklós (KDNP): egyházi, nemzetiségi és civil ügyekért felelős államtitkár
- Cser-Palkovics András (Fidesz): Székesfehérvár polgármestere
- Such György: az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója, a Kanadai–Magyar Hokiklub elnöke

Vajna előnye viszont, hogy erős kormányzati támogatottsága van és üzleti érdekeltségei, kapcsolatai révén képes nem állami pénzeket is szerezni a sportágnak.

A hvg.hu információi szerint pont az utóbbi miatt mondott le önként Németh Miklós: miután a Közgép állami megrendelései visszaestek, úgy látta, már nem lesz akkora bevétele, hogy abból – a sportcélú támogatásokra nyújtott társasági adókedvezményt (tao) kihasználva – elegendő támogatást tudjon becsatornázni a sportágnak – írta a lap.

Frissítés: Andy Vajna sajtóirodája a cikk megjelenése után azt közölte:

Valóban felkérték, vállalja el a Magyar Jégkorong Szövetség elnöki tisztségét, a megtisztelő felkérést azonban nem fogadta el tekintettel arra, hogy egyéb elfoglaltságai miatt nem tudna elegendő időt fordítani erre a fontos feladatra.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
'56-os disszidens! Rohadt, albínó hörcsög!
Mikor égett a talpa alatt a föld, elette e fene, most visszaténfergett.
Az USA nem tűrte a lopását, haza menekült a cigány vajda kegyeltjeként!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Grafix69
Lehet előbb megkoronázzák mint Viktorkát, a nagy Nemzeti Arany Hörcsög.
eszegfu
@Csizmás Kond: 8:26 Elgondolkodtató, amit irsz... értelmezhetem ugy, hogy teljesen mindegy melyik párthoz, "tömörüléshez" vonzódsz, akkor is az a véleményed: az emberek a cselekedeteik során ne használják "pajzsként" a pártjukat? Azaz akár MSZP, akár KDNP, vagy Fidesz kormányzás alatt ne abból éljenek, hogy a regnáló pártot "nyaldossák"?
Csizmás Kond
@eszegfu: Nekem az a meggyőződésem, hogy minden emberben van jó és rossz, amit úgy és akkor alkalmaz ha a helyzet olyan felületre sodorja ahol megteheti. Érvényes az a a vallásra is.
Egyetlen a törvény az ami mindentől függetlenül egy meghatározott szabályt kötelez mindenkire, tehát ha annak a tiszteletében élsz akkor megfelelsz mindenhol.
paolo006
@Csizmás Kond: ha jól sejtem most gyurcsányozol. Elővetted a buta fideSShorda titkosfegyverét. Hát szánalmas kis figura vagy a hittársaiddal együtt. Aki nem orbánc seggét nyalja az gyurcsányét. Megsúgom neked, ennél azért egy kicsit bonyolultabb a dolog. Ne is próbáld megérteni. Nem fog menni. Kellemes diktatúrát. Az a neked való, nem kell döntéseket hozni a szeretett vezető mindent eldönt helyetted. Csak annyi dolgod marad, hogy helyeselj és túrjad a farát. Gondolom a szobád falán ott lóg a képe és naponta háromszor szent dalokat énekesz a hős keresztény nemzet és világmegmentő tiszteletére.
Csizmás Kond
@paolo006: Persze az előbb is azt tettem de neked csak másodszori magyarázkodásra eset le...és ezzel nincs mit kérkedned.
...és nem kell sajnálj te engem, semmilyen körülmény között...és ne gondolkodj ha az csak ilyen badarságok kiötölésére vagy képes.
eszegfu
@Csizmás Kond: 8:50 Ez a megállapitásod nekem már egy kicsit "gázosabb". Az rendben van, hogy mindenkiben van jó és rossz, de ezt -- szerintem -- nem akkor kell alkalmaznia, ha éppen "megteheti". Körbe kellene először néznie, hogy ezt most megtehetem, vagy sem?! A csudát! Én bizony -- a türelmem ellenére -- ha ugy gondolom, akkor nem várok az "engedélyre". Jól elmentünk ezzel a filozofálgatással a témától... nem? Javaslom: fejezzük be... és nem azért, mert nem akarlak meghallgatni, vagy válaszolni. Rendben?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.