A Fidesz szerint "az oktatást a szocialisták verték szét", akik kormányzásuk alatt bizonytalanná tették a fiatalok, a pedagógusok és az iskolák jövőjét is. A nagyobbik kormánypárt frakciója ezzel Kunhalmi Ágnes budapesti MSZP-elnök vasárnapi kijelentéseire reagált.

A szocialista politikus sajtótájékoztatóján azt mondta: az oktatási rendszer "tudatos szétverése" a legnagyobb akadály az emberek boldogulása, jóléte előtt. A Fidesz-frakció reagálásában az áll, hogy a szocialista párt kormányzása alatt a kistelepülések iskoláinak százaira tettek lakatot, több ezer pedagógust tettek utcára, kötelező tandíj bevezetését tervezték, a szakképzést és a diplomát elértéktelenítették, megduplázták a fiatalok munkanélküliségét és már a tanulásuk alatt eladósították őket.

"A polgári kormány mindent megtesz azért, hogy a fiatalok versenyképes tudást szerezhessenek, és a tudás ne pénz kérdése legyen" – tették hozzá. Az oktatási reformnak köszönhetően újra becsülete és értéke lesz a szakképzésnek, a diplomának és a pedagógusi hivatásnak is. A pedagógusok béremelési programja mellett béremelés indulhat a felsőoktatásban is – írták.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

idppp
@csa-csa: Hogy maga mekkora marha! Már teljes agymosáson esett át? Nem tűnt fel, hogy már 5 éve Orbán van hatalmon? Magát sem az eszéért szeretik, ugye?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizi30
A fideszesek ebben, vagy egy párhuzamos világban élnek? Szerintem csak utóbbi lehet, mert e világban ekkora barmok nem születhettek! Vagy mégis...?
kakaósbögre
valami dimenziókapu lehet a Lendvay utcában...vagy valami új dizájnerdrog...
cs.n.
Csak a szokásos sablonközlemény. Szerintem ezeket nem is ember írja, hanem valami közleménygenerátor szoftver küldi automatikusan. :)
csa-csa
"a szocialista párt kormányzása alatt a kistelepülések iskoláinak százaira tettek lakatot, több ezer pedagógust tettek utcára, kötelező tandíj bevezetését tervezték, a szakképzést és a diplomát elértéktelenítették, megduplázták a fiatalok munkanélküliségét és már a tanulásuk alatt eladósították őket.2

lehet kapálózni, de van ebben némi igazság ismerjük be.
vonotok
Majd nem jól kezdődött a mondat. A Fidesz kell szétverni. Így lenne helyes.
idppp
@csa-csa: Hogy maga mekkora marha! Már teljes agymosáson esett át? Nem tűnt fel, hogy már 5 éve Orbán van hatalmon? Magát sem az eszéért szeretik, ugye?
Desischado
Persze. Hogy a föld kerek, Japán tengericsikó formájú, a Mohácsi vész, Pompei pusztulása, - és még sorolhatnám, - ezért is mind az elmúltnyócév a felelős. Ja és természetesen Gyurcsány, meg a Bajnai!
karma1
@csa-csa: Te allatira okos! Mirol beszelsz? Kadar idejeben annyi volt a gyerek, mint egen a csillag, mert Ratko gyerekek voltunk, ha tudod, mit jelent ez (bar ezt erosen ketlem, kulonben nem irnal ekkora baromsagot)

EGY,... CSAK EGYETLEN olyan iskolat mondjal amit bezartak, pedig lett volna ertelme mukodtetni!
Amikor valaki azt mondja, hogy "szazaval, ezrevel",... akkor az azt jelenti, hogy "SENKI sem, mert nincs egyetlen konkret adat sem a nagyszaju, szenzaciohajhasz kezeben!

Szoval, bogaraszd vegig a Google-t es mondj EGY olyan iskolat, amit bezartak, pedig 50 gyerek volt a faluban iskolaskoru,... (Duledezo epuletek eletveszely miatti bezarasa NEM szamit!)
Toby
Amikor a tolvaj kiált rendőrért ! Szarházi, mocskos bűnözők ülnek a nyakunkon, hála néhány idióta, debil, imbecil nyalogány birkának ! Meg azoknak is, akik b***tak elmenni szavazni !
teuton
@csa-csa: Aha... Tehat ha egy iskolanak 8 tanuloja maradt, azt nem kell bezarni? Es a tanarokkal mit kell kezdeni? Demografiai hullamrol es a gazdasagi valsagrol nem hallottal? Piacgazdasagrol, kapitalizmusrol sem hallottal? Pedig pont ezt müveli a vezered! Csakhogy vadkapitalista formaban! A mi kisvarosunkban (16ezer lakos) bezartak 2-3 iskolat, de senki sem beszel az oktatas szertvereseröl! Mert temeszetes, hogy központositani es összpontositani kell, a kereslet-kinalat piaci törvenye alapjan... Ja, hogy ez nem MO-on van... Azt mar meg sem emlitem, hogy furcsa egy dolog akkor beszelni a fiatalok elvandorlasarol, amikor törvennyel, kemeny anyagi követrkezmenyekkel (a röghözkotessel) kenyszeritik öket maradasra! A hivatalos közvelemenykutatas adatai szerint megis -es mindennek ellenere!- 50%-uk tartosan külföldre tavozna a diplomaja megszerzese utan! Meddig lehet meg arra hivatkozni, hogy mindenert a Gyurcsany a hibas? 5-10-20-50 evig??? Ugy tudom -a hivatalos statisztika szerint!- több ember tavozott az utobbi 5 evben külföldre, mint elötte 10 ev alatt! Hogya hivatalos statisztika szerint pedig alacsonyabb lett a munkanelkülisegi rata, az nem csak az eltavozott 5-600000 embernek köszönhetö, hanem a statisztikai trükközesnek! Nincsenek benne a közmunkasok es aki hetente legalabb 1 (!!!) orat dolgozik...
csa-csa
@teuton: "Meddig lehet meg arra hivatkozni, hogy mindenert a Gyurcsany a hibas?"
egyetértek! és arra meddig hogy lassan a Mohácsi vész miatt is az Orbán!
csa-csa
@karma1: rendben. a több száz iskola bezárása valóban túlzás! nem is erre gondoltam.
idppp
@csa-csa: Ezt elhiszem, mert gondolkodásra képtelen! Nyaljon csak ezerrel továbbra is a félkegyelmű genya Orbánnak! Nagyon úgy néz ki, egy alomból származnak...
human
Orbán kómában akarja tartani a társadalmat a folyamatos ellenségképpel, de ennek az ára, hogy az ország csak vegetál, míg az élősködők elszívják az életet belőle.
kkalman
Pitiáner, aljas dolog öt év kormányzás után még mindig a zemúttnyócévre hivatkozni a saját sikertelenség okán.
csa-csa
@idppp: Te meg a másik fele vagy! nyal a franc, Azt hiszed én nem tudom milyen egy szemét diktátor? de Ti az ég világon mindent rányomnátok az Orbánra ha tehetnének! ilyen a mesében sincs, hogy valaki soha semmit ne csináljon jól! pl. most a menekültek ügyében kezdenek az eu-ban is mellé állni! kezdenek ébredezni. de az más igaz? márpedig a határokat meg kell védeni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.