A közpénz nem vész el, csak átalakul, például a miniszter-helyettesből lefokozott államtitkár, L. Simon László családi érdekeltségeinek támogatásává. A politikus cégei összesen 80 milliót kaszáltak – mindössze 1 év alatt – írta meg a Blikk.

Mivel az érintett cégek összesen 80 hektárnyi földterületet birtokolnak, ez azt jelenti, hogy hektáronként egy millió forint állami és uniós pénzhez jutottak hozzá az elmúlt évben. Ez kimagaslónak számít, ugyanis egy gazdaság hektáronként mindent egybevéve 100-200 ezer forint támogatást szokott kapni átlagosan.

A lap megjegyzi: a politikusnak és feleségének jelenleg három agrárcég van a tulajdonában, ezek kapták a tekintélyes összeget. Érdekes módon viszont a 2010-es kormányváltás után nőttek meg ezek támogatásai, addig korábban évi legfeljebb 2 milliós támogatást nyertek el L. Simonék.

A Blikk megkérdezte az államtitkárt is, hogy nem tartja-e visszásnak, hogy politikusként ennyi állami és uniós támogatás üti a markát.

Amennyiben egy politikus vagy hozzá köthető gazdasági társaság azért kap uniós támogatást, mert politikus, azt visszásnak tartom. Miként azt is, hogy egy jogszerűen járó vagy adható támogatást azért nem kaphat meg egy gazdálkodó, mert helyi vagy országos politikus is egyben, vagy mert a támogatásban részesített agrárvállalkozás tulajdonosai között politikust találni. Az önök által említett cégek tisztességen gazdálkodó, számos embernek munkát és megélhetést biztosító vállalkozások, amelyek az elnyert támogatásokat a jogszabályoknak megfelelően használták fel. A cégek támogatása nem jelenti a tulajdonos támogatását, a jogi személy és a természetes személy jól elkülönül egymástól. Különösen így van ez, ha egy tulajdonos nem tagja a cége menedzsmentjének

- reagált L. Simon.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Természetesen "jogszerüen adható", csak nem erkölcsös!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
radios45
@eszegfu: így van, de ez utóbbi senkit nem zavar, senkit nem érdekel, mert ez Mo.és ez mocskos FideSS,
eszegfu
@radios45: Lehet, hogy én, de még Te is "senkik" vagyunk, de bizony sokunkat érdekel!
A többi stimmel!
nemjoezigy
lósimon:"A cégek támogatása nem jelenti a tulajdonos támogatását, a jogi személy és a természetes személy jól elkülönül egymástól."
Ez az egész, és a többi, amit elmondott nagy hazugság!
A kormány a közpénzt osztogatja visszanemtéraítendőtámogatásként a milliárdosoknak és a csókosoknak, pedig adhatná kölcsön is, mert ügye nyereségtermelés miatt ruháznak be, tehát visszatudnák adni!
De nem, a szegényektől elvett (nekik oda nem adott) pénzekből telik!

És még valami: ennek a mocsoknak a párttársainak és a többi parlamenti naplopónak is már réges-régen fel kellett volna jelenteni ezt és a többi férget is!

De holló a hollónak nem vájja ki a szemét
Desischado
Ugyan kérem, minek a felháborodás? Hiszen Abszurdisztánban vagyunk, itt vígan lehet lopni a kormánypártiaknak! Más országban életfogytiglani börtön, vagy kötél járna az ilyen "tevékenységért"! De itt? Semmi! Sajnos!
DR Eric CARTMEN
Jajjjjjj mááááár !!! Véletlenről még nem hallottatok ??
agnes200
És nem kevesli a lét ez az L. Simon? A magyar állam költségvetésből neki csak 80 milla hull az ölébe...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.