Richard Field Magyarországon élő amerikai üzletember neve onnan lehet ismerős, hogy ő volt az, aki 2011-ben úgy döntött, hogy ideiglenesen ki kell telepíteni a cigányokat Gyöngyöspatáról, mert ott a Véderő nevű félkatonai szervezet önvédelmi tábort szervezett. Emellett szintén ő volt, aki finanszírozta az LMP 2010-es választási kampányát is.

Ezúttal viszont azzal került a figyelem középpontjába, hogy Budapest Beacon nevű lapján véleménycikket írt Félelem és reszketés Magyarországon címmel.

Ebben többek közt azt írja:

Orbán, aki maga is félig roma, bejelenti egyik nap, hogy kormány elkötelezett a rasszizmus elleni harcban, majd a következő héten bejelenti, hogy hiba volt hagyni, hogy a romák Magyarországon telepedjenek le.

A cikk egyébként maga egy hosszú elemzés a magyar helyzetről, Field úgy látja benne: a kormány hiába lop, csal, hazudik és szít gyűlöletet, az emberek félelemből csöndben maradnak.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@magyarbakancs: De 0rbán nem azért ilyen, mert cigány, vagy félcigány. A cigányok között is vannak tisztességes emberek, a nemcigányok között is gazemberek. 0rbán azért ilyen, mert mindkét csoportnak csak a rossztulajdonságaival rendelkezik. És ami hajtja, az az eszelős hatalomvágy, mindent ennek rendel alá.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakegya
Szerintem meg egészen úgy viselkedik mint az egyszeri ...a dédi mindíg mondta a kapun belül sose szabad engedni-mert mutatod neki a kisújjad aztán az egész öklöd kell neki!!!
Meggyőzött bennünket nem csak ő de az egész kommunizáló pereputtya.MÁR A VILÁGMEGVÁLTÁSÁRA IS ADJA A RECEPTET! A MAGYAROK EU MILLIÁRDJAIT,DE MAHOLNAP A MAGYAROK FÖLDJÉT IS TÜNTETVE EL.A FIDESS MAFFIA PEREPUTTYA MÁR AZ ÉGBE MEGY!-a magyarok pedig a levesbe.
ila51
@bakegya: Drágá állomásfőnök úr , aggyon má egy cigarettát , há de tüzset is...
-- Hé komám , te vagy itt a bákter ?
Freewolf
Ezt az alakot miért nem tiltották még ki az országból? Uszít, gyűlölködik és mocskolódik!
karma1
@Freewolf: Csak azert, mert leporolta a szul akvi kivonatot? A Mamaja nem az. Talalgass, hogy akkor ki?...:o)))
Ezt az "alakot" pedig valoszinu azert nem toloncoljak ki, mert egymaga tobb adot fizet, mint jo par echte magyar egyuttveve...:o)))
sokanvagyunk
Ha Field ilyen nagy cigányszakértő, fedezhetné Orbán utazóköltségeit - vagy legalább a felét. :)
Freewolf
@karma1: Úgy tudom épp ő szította a feszültséget Gyöngyöspatán. A civil megmozdulás azért volt, hogy több embert ne öljenek már meg! Ezért aztán menekülni kellett a bűnelkövetőknek és támogatóiknak!
karma1
@sokanvagyunk: Miert segitene? Eppen eleg az, hogy o emlekeztetett valamire, oszt jonapot.
nemkati
@karma1: Szerintem @sokanvagyunk: 0rbánnak arra az utazóköltségére gondolhatott, amit a Magyarországból örökre való elutazására kellene fordítania. :DD
karma1
@nemkati: Koszi, igy azert egesz mas a gyermek farfekvese...:o)))
wagabund
Arany János: a bajusz
...részlet...
"Történt, hogy oláhcigányok,
(Tudvalevő nagy zsiványok)
Kóborlának a vidéken,
S megszálltak a faluvégen.
Nosza mindjár’ sátort ütnek,
Tüzet rakva, főznek, sütnek
Abból, amit valahonnan
Más faluból idehoztak,
Minthogy onnan
Éhen-szomjan
Búcsu nélkül eltávoztak".

...javaslom elolvasni, tanulságos...persze lehet, hogy Arany csak viccelt...

... a Kárpátmedence a népek nagy kohója...itt tökéletes a keveredés..Árpád kezdte...aztán jött mindenféle náció tele zacskóval...
magyarbakancs
Aki ismeri a cigányokat tudja ,hogyan viselkednek .
A legnagyobb probléma az ,hogy a cigány nem azért cigány mert barna a bőre hanem az ahogy képtelen be illeszkedni a társadalomba.
Semmilyen ősz társadalmi viselkedésnek nem felel meg ,ha szólsz a viselkedéséért akkor fenyegetőzik,és gyűlölködik.
wagabund
@magyarbakancs: ezt nevezik más kulturának...érdekes, a mostani migránsok valahogy erre hajaznak..
Orbán nem véletlenül ellnzi a kvótát...elég a mi bajunk...

:-(
Hellcat
A qrbán félig roma? Az lehet...mágis olyan nagy hévvel lop mint egy izig vérig roma :D

farkaskoma 9:19 es hozzászólásában meg szerintem a qrbánra gondol nem a Richardra :D
nemkati
@magyarbakancs: De 0rbán nem azért ilyen, mert cigány, vagy félcigány. A cigányok között is vannak tisztességes emberek, a nemcigányok között is gazemberek. 0rbán azért ilyen, mert mindkét csoportnak csak a rossztulajdonságaival rendelkezik. És ami hajtja, az az eszelős hatalomvágy, mindent ennek rendel alá.
Jankó123
Az imént hallottam, hogy az úriember visszavonta a cikkben közölteket, és a sajtóban ez a helyreigazítás jelenik meg a későbbiekben.

-Az előző kijelentésemet visszavonva állítom, hogy a :
Fent nevezett személy félig nem roma!
:-)))
nyanya001
Nem is a származása a probléma, hanem a jelleme !
ila51
@nyanya001: meg a nézése , meg a járása , a csípőjének a ringása...:D
nagycsoma
Akkor, ahogy látom, ez a propeller egy rasszista-fasiszta portál?!
Ehhez képest a kurucinfot, vagy mi a fene a neve, liberális és demokratikus úriemberek működtetik!
Itt nyugodtan nyugodtan (le)cigányozhatnak(sic!), gyalázhatnak bárkit!
És ez nem veri ki a biztosítékot, bátran gyűlölködhet!
nemkati
@nagycsoma: Ha egy cigányt lecigányoznak, az se nem rasszizmus, se nem gyűlölködés. Csak úgy mondom. Gyalázni meg nagyon sokmindenkit gyaláznak, itt is, legyen az bármilyen politikai oldalon. Hanem te minek jöttél? Csak nem te is gyalázkodni szeretnél?
bakegya
@Jankó123: hanem tán egészen az ,az Isten adta???-ü tudja,de hogy nagy,erőszakos nemzetmegvezető lehetett belőle az már biztos!CSAKKK AZT TUDNÁM MÉRT KELLETT EHHEZ A FELCSUTKAI BÖLLÉR ÉS FÖLDBIRTOKOS,DE TÖBBNYIRE CSŐSZERVIZELŐ-ÉS NAPELEMGYÁROS!!!-A VAJNAPAPA,A CSÁNYI BANKÁR,A MOLGÁZOS,A HABRONGY,A DEMJÁN...ÉS A TÖBBI-az állampénzen és vagyonnal nem volt elég teletömni a pereputtyot-na ez az igazán cigánytempó!!!
Aki Én
Orbán olyan amilyen, teljesen mindegy honnan származik. Nekem az se szépítené a dolgot, ha ő lenne szűz Mária egyetlen gyermeke.
sokanvagyunk
Kedves @nemkati: Nekem semmi bajom az értelmes, tanult, dolgos cigányokkal. Field nem ezeket utaztatta..., egyébként nem vagyok cigányszakértő, ezért nem tudom, kinek mi a származása, és nem is lényeges.
Rózsika Hatházi
@Hellcat: 10:28-ra. A farkaskoma nem a zorbánra gondolt. Csak meg kell nézni a bejegyzéseit, azokból kirí, hogy erőteljesen jobboldali. Merjed csak kritizálni a hőn szeretett vezírt, rögtön a torkodba mélyeszti a metszőfogát. :)))
Freewolf
Most a magukat demokratikusnak álmodók cigányoznak itt egy jóízűt. Persze nekik ezt is szabad! Orbán szerintem nem cigány, de ha az lenne, az se zavarna. Mága Zoli is megbecsülni való. Itt most demokratikusék épp azt követik el, ami ellen ágálnak, mindenkit az előítéleteik alapján megbélyegeznek! Soha nem mondtam, hogy minden cigány bűnöző, mert ez nem igaz! Magas közöttük a bűnözők aránya!
Fradigege
@nagycsoma: Mi bajod van? Te bolond vagy? Ez a Richard Field félcigányozta le a felcsútit, nem a Propeller. Ha a Híradóban hírt adnak a cigányokról akkor a híradó rasszista? Logikus emberke vagy. Atyaúristen!
Hrossagaukur
@nemkati: Egy harmadik csoport is bejátszik, mert zsidó származásúnak is vallotta magát egy francia zsidó közösségben. De a rasszizmust valóban ki kell zárni ebből az egész kommenthalmazból.
Desischado
Teljesen mindegy a származása. Az a nem mindegy, amit csinál! Egyébként is, származása ismeretlen, mert nem tudni, miféle fajhoz tartozik. nem ember, állat, vagy akármi más! Én egyszerűen parazitának hívom, mert az!
pistapapa
Orbán a közelmúltban nyilatkozta egy francia lapnak,hogy apai részről zsidó. Ha a "másik" feléről igaz a Ricsi állítása,akkor ez a lehető legrosszabb keveredés.
Hellcat
@Rózsika Hatházi: Tudom tudom, hogy elvakult fideszseggnyaló, de poénnak jó volt :)
varirmag
"Félelem és reszketés Magyarországon" ???
DE neki nincs félni valója, ezért mocskolódhat itt háborítatlanul !!!
Ezt a sz@rkeverő Richard Fieldet a saját hazájában fele ennyiért is régen kinyirták volna.
Egyáltalán mi a jó büdös francot keresnek nálunk az ilyen megosztó,szarhabosítók ???
Mézike
@Freewolf: Nem a származása fontos, hanem a lelke. Az ember.
Most olvasom újra Moldova egyik könyvét amit a börtönökről írt. Pár évvel a rendszerváltás előtt járta a börtönöket. Ebben találtam egy gyöngyszemet, ami azt hiszem mindig igaz lesz, bárkik ülnek a parlamentbe.
" ...a bűnözők annyiban hasonlítanak a politikusokhoz, hogy a hazugságaik éppúgy kifejezik az egyéniségüket, mintha az igazat mondanék..."
Van benne valami. :-)
Bár lehet neked Moldova kommunista töltelék, pedig ő az örök ellenzék!
Fradigege
@nemkati: Túl reagálod a dolgot. Ő a nyugdíjas "köztársasági" pozicióra gondol. A későbbi biztos anyagi helyzete miatt tart fenn egy strómant, aki mészáros&mészáros lőrinczzzzz. A vajdák így szocializálódnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.