Továbbra is kedvező az ügyészség váderedményessége, tavaly ez a mutató 96,6 százalék volt – mondta a legfőbb ügyész az ügyészség 2014-es tevékenységéről szóló beszámoló szerdai parlamenti vitájában.

Polt Péter expozéjában a különböző ügytípusok közül külön szólt a korrupciós bűncselekményekről, közölve, hogy a 2012-es 828 és a 2013-as 1105 korrupciós bűncselekmény után tavaly a számuk 3269-re nőtt. Az okokról azt mondta, hogy jelentős előrehaladást értek el a felderítésben, így szerinte a növekvő számadat "a látens bűnözés jobb felderítéséből adódik".

Összegzése szerint az ügyészség tevékenységét a törvényesség, a hatékonyság és a stabilitás jellemezte, "úgy érezzük, eleget tettünk törvényi kötelezettségeinknek".

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Hogy nem szakad rád a plafon te gané...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@zöldszem: Főként azokat a dolgokat amit külföldről mondanak a pacákra))))))))))
pistapapa
Hazudik! Pl. a Quaestor ügyben az első hírek megjelenése után hivatalból kellett volna vizsgálatot indítania a kormány ellen.Nem tette és azóta sem teszi. Lehet,hogy "érintett"?
vonotok
@papa.49: Sajnos az a baj,hogy sokáig kel még várunk. Nincs erős ellenzéki oldal amely feltudná venni a harcot ezekkel a mocskokkal.
sentinel216
"Polt Péter szerint javult a korrupciós ügyek felderítése"

Egyetértek. Azért javult a felderítés, mert már nem mutyiznak a kormányközeliek, hanem nyíltan és pofátlanul űzik a csalásaikat. Nyíltan ment a vasárnap is nyitva tartó boltos nő - a NER támogatásával - népszavazási kérelmet beadni, nyíltan megy az állami földek - jó előre leszervezett - eladása. Ma már a korrupciót törvényekkel megtámogatva űzik. Ezért csökken az elkövetések száma.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.