Továbbra is kedvező az ügyészség váderedményessége, tavaly ez a mutató 96,6 százalék volt – mondta a legfőbb ügyész az ügyészség 2014-es tevékenységéről szóló beszámoló szerdai parlamenti vitájában.

Polt Péter expozéjában a különböző ügytípusok közül külön szólt a korrupciós bűncselekményekről, közölve, hogy a 2012-es 828 és a 2013-as 1105 korrupciós bűncselekmény után tavaly a számuk 3269-re nőtt. Az okokról azt mondta, hogy jelentős előrehaladást értek el a felderítésben, így szerinte a növekvő számadat "a látens bűnözés jobb felderítéséből adódik".

Összegzése szerint az ügyészség tevékenységét a törvényesség, a hatékonyság és a stabilitás jellemezte, "úgy érezzük, eleget tettünk törvényi kötelezettségeinknek".

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Hogy nem szakad rád a plafon te gané...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Hogy nem szakad rád a plafon te gané...
papa.49
Én is magam szoktam megállapítani hogy jól dolgoztam)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
nyanya001
Még mindig nem tudni mi történt a CBA 4 ezer milliárdos ÁFA csalásával !
Talán erről röffentene valamit a főügyész uraság ! ??
Freewolf
Tessék! Hiába ekézik Polt Pétert, jól dolgozik az ország javára!
zöldszem
Na baz+ most futok, mert vagy fosnom, vagy hánynom kell!!!
dr. prédikátor
Polt pot!Mennyivel sikeresebb lenne a felderítés ha nem te volnál az ügyészség élén!!!
eugen4402
Szép volt fiúk, így is elő lehet adni. Siker hátán siker.
De ha a lényeget nézzük, akkor azt látjuk, hogy mióta a felelős beosztásokba fidesz-közeli káderek kerültek, azóta négyszeresére (800-ról 3200-ra) emelkedett a felderített korrupciós ügyek száma. Ugye már nem is tapsolunk annyira. :-(
A Tündik bündije
Hogy is van most a külügy befektetéseivel a Questornál, ami szabálytalan volt, de nem nyomoztok, mert csak?
human
@papa.49: (13:25) Csak te sajnos nem tudsz prémiumot adni magadnak a csak papíron látható teljesítményedért. Ők igen.
human
@Freewolf: Cseppet se zavarjon az a tény, hogy sokszorosára nőtt az ügyészség által elutasított feljelentések száma. Az ügyészség honlapján megtalálod az adatokat.
Freewolf
@human: Viszont amit befogadtak, azt eredményesen végig vitték. Ebből látszik mennyire hatékonyak!
Clavigo
" Tolmácsot kérek ""...Miért vágták ki a NAV-főnököt az USA-ból ?,,,Ki az a 4 hulladék,,akik szintén zenészek,,ebben az ügyben.,,,?? questor,,,bennfentes kereskedések...stb. Miről beszél ez a Zember ?
human
@Freewolf: Aha. De jó. A feljelentések töredékében hajlandóak voltak valamit csinálni is, hogy legalább látszódjon, hogy dolgoznak.
Mondjuk speciel Tiborc falopási ügyét leállították, pedig volt szemtanú, elkövető, traktor, mint bizonyíték (az ifjú pár még fényképezkedett is rajta).
Freewolf
@human: Erről nem engem kellene kérdezned!
papa.49
@human: De milyen jó is így nekik, ez az elfuserált stuszivadász, megállapítja hogy minden fasza hát persze egyetlen fütyiszes szemétségét se vizsgálták ki mert ez a ,,kigyótekintetű,, elutasította a feljelentést!!!Bezzeg a másik oldalról meg előzetesben, házi őrizetben, lakhely elhagyási tilalomban vannak pacákok akire valahogy soha nem tudják ráhúzni a vizes lepedőt, mert évek alatt lassan kiderül, hogy SEMMI NEM IGAZ A FELJELENTÉSBŐL!!! De ez a pacák meg van elégedve saját magával, NAGYON!!!
eugen4402
@Clavigo: Ha elkezdted, én folytatom: Mi van a Lombard Kézizálog rézfánfütyülő aranytömbjeivel? Mi van a Kunmediátoros Marcsikával? Nyomában van a rendőrség? Tarsoly Csaba hol tölti a házi őrizetét? A záhonyi razziával miért kellett 6 évet várni? ...abbahagyom, mert sosem lenne vége.
vonotok
Peti! a Te aljasságod már jelfő nélküli. De hidd el, egyszer még el kell számolnod gazteleidet.
papa.49
@vonotok: Azt a napot várom igazán mikor ezt a gyülevész fütyiszes bandát végre méltó helyükre kísérik a rendőrök!!!
Fradigege
jáájjj, a kis hamis. Persze, hogy javult, hiszen államosították a korrupciót. Törvényekkel bebástyázták, persze, hogy így törvényes és ezáltal minden ki van fehérítve. Rágjam meg a zacskódat kis köcsög Petike.
eugen4402
@nyanya001: Igaza van Harangozónak:
"Ez egyenesen elképesztő." Érdemes egyáltalán kinyítani a kapukat? Ha a bolt nem rentábilis, miért nem zárják be a francba?
justhpeter
Ma a hiteltelenek tartottak beszámolót, s hogy mennyire azok, mutatja a résztvevők mindent elsöprő érdeklődése.
zöldszem
Miről beszél? Mikor az ország minisztere, a második legkorruptabb politikus???
kepkezelo.com/images/s0t1ct7pbrqhyl0t1t3b.jpg
papa.49
@zöldszem: Ezt nem szabad orbánsztánban tudomásul venni, hát nem tudtad???
zöldszem
@papa.49: hááát minden én sem tudhatok-:))))
papa.49
@zöldszem: Főként azokat a dolgokat amit külföldről mondanak a pacákra))))))))))
pistapapa
Hazudik! Pl. a Quaestor ügyben az első hírek megjelenése után hivatalból kellett volna vizsgálatot indítania a kormány ellen.Nem tette és azóta sem teszi. Lehet,hogy "érintett"?
vonotok
@papa.49: Sajnos az a baj,hogy sokáig kel még várunk. Nincs erős ellenzéki oldal amely feltudná venni a harcot ezekkel a mocskokkal.
sentinel216
"Polt Péter szerint javult a korrupciós ügyek felderítése"

Egyetértek. Azért javult a felderítés, mert már nem mutyiznak a kormányközeliek, hanem nyíltan és pofátlanul űzik a csalásaikat. Nyíltan ment a vasárnap is nyitva tartó boltos nő - a NER támogatásával - népszavazási kérelmet beadni, nyíltan megy az állami földek - jó előre leszervezett - eladása. Ma már a korrupciót törvényekkel megtámogatva űzik. Ezért csökken az elkövetések száma.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.