Emlékeznek még az Orbán-rajongó Kállai Csaba országos fővajdára, a Vajdák a Romákért Alapítvány elnökére, aki néhány nappal ezelőtt egy nagyon vicces közleménnyel örvendeztette meg az MTI Országos Sajtószolgálatát?

Nos, megérkezett tőle egy újabb gyöngyszem, amely egyébként nagyon fontos, releváns problémát vet fel (drogfogyasztás). A probléma súlyosságával természetesen maximálisan egyetértünk – viszont nyelvileg annyira szórakoztató a szöveg, hogy muszáj idéznünk:

A híradásokból értesültem, hogy egy szörnyű dolog történt a mi kis városunkban, Újszász városában, aminek egyáltalán nem örülök és mélyen elítélem. Egy nyolcvan év körüli férfit támadtak meg drog fogyasztók akik fojtogatták, majd kifosztották ezt ez idős embert. Én gyermekkorom óta ismerem az idős bácsit. Nagyon sajnálom ami vele történt és remélem, hogy az elkövető a legmagasabb büntetés kiszabását kapja meg, aki ilyet tett egy olyan emberrel, aki cukorkákkal és csokoládéval látta el a környék roma gyermekeit. Egy nagyon jókedvű nótás emberke aki nagyon sok magyar nótát tanított meg velem, amikor a Pávakör tagja voltam. Sokat énekeltünk együtt. Ez mind azért történt meg, mert nem tudunk véget vetni ennek a kábítószer terjesztésnek és fogyasztásnak. Több esetben is elmondtam, leírtam és továbbítottam a hatóságok felé. Az országban 2012 óta drog prevenciós előadásokkal próbáljuk eljuttatni és tudomásukra hozni a szülőknek, hogy jól nézzék meg gyermeküket és próbálják meg kiszűrni azokat a viselkedési problémákat, amiket eddig nem észleltek.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Schmitt Pál óta a magyar helyesírás újraértékelődött. A színvonal kicsit esett. Ilyen nyelvezetű levelet egyébként nem csak roma vajda tud írni, a tartalma pedig valóban ellensúlyozza a botladozó nyelvtanát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Schmitt Pál óta a magyar helyesírás újraértékelődött. A színvonal kicsit esett. Ilyen nyelvezetű levelet egyébként nem csak roma vajda tud írni, a tartalma pedig valóban ellensúlyozza a botladozó nyelvtanát.
justhpeter
Ki mint él, úgy is ír. Láttam én már "több diplomás" politikust hülyeséget írni is és mondani is.
Desischado
Hát ez aztán nem a magasiskola! De bárcsak ennyi lenne az összes baj! Azért kiváncsi lennék, ha a bácsi nem adott volna cukorkát a roma gyerekeknek, akkor nem lett volna baj, hogy megtámadták?
human
@Desischado: Ejnye, kötözködünk. Ha nagyon kombinálgatni akarsz, akkor megkérdezhetnénk, hogy mi a helyzet a:
- cukorkát adó, idős nőkkel
- cukorkát adó, nem idős nőkkel
- cukorkát adó, nem idős férfiakkal
...
Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy mennyire őszinte ez az önkritika a részéről. És ugye vannak-e tettek is.
Ami nekem hiteles az a cserdi példa. Ott szinte sikerült megszüntetni a roma bűnözést. Ehhez kellett egy talpraesett keménykezű roma polgármester. Elvitte a romákat a börtönbe, hogy lássák, mi várhat rájuk és elvitte őket az egyetemre, hogy mi lehet az alternatíva. A faluban pedig önellátó mezőgazdaságot indított be. Ez egy működő példa és nem csak szájkoptatás.
Desischado
@human: Egyetértek, a cserdi példa egyedülálló!Minden tiszteletem a polgármesteré!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.