Ahogy az várható volt, nem járul hozzá a TV2 korábbi tulajdonosa, a Pro7Sat.1 (P7S1), hogy Simicska Lajos üzlettársa, Fonyó Károly átvegye a tévé vagyonkezelője feletti irányítást – írta a NOL.hu.

A német vállalat a cégbíróságon hétfőn iktatott beadványában három dolgot jelentett ki:

1. Fonyó Károly cége, a Megapolis Media Zrt. nem értesítette őket az üzletrész „állítólagos" megszerzéséről

2. nem járulnak hozzá a zálogjog törléséhez

3. a jövőben sem fogják ezt engedélyezni a Megapolisnak.

A beadványt a német médiavállalat igazgatósági tanácsának két tagja írta alá: Conrad Albert és Gunnar Wiedenfels.

Ennek a NOL szerint perdöntő jelentősége lehet, miután a cégbíróság kijelentette: a P7S1 engedélye nélkül nem lehet átruházni a céget.

A német vállalatnak egyébként azért van zálogjoga a TV2-birodalmon, mert 2013-ban úgy adta el a tévét, hogy engedélyezte a vételár későbbi kifizetését, cserében pedig elzálogosította a társaságot.

A NOL azt is kiemelte: 

A P7S1 beadványának másik érdekessége, hogy a németek magyarországi ügyeit az az Siegler Konrád intézi, aki korábban Simicska másik bizalmasát, Nyerges Zsoltot is képviselte, illetve az az ügyvédi iroda intézte 2013-ban is a TV2 eladását, melynek Siegler partnere volt.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vukkocska
Én annyira undorodom Vajnától, hogy ezért drukkolok Simicskáéknak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Papuska1
Nem gondolom, hogy beragadtam volna, de lehet, hogy tényleg így van, csak nem veszem észre. Persze én más szemszögből nézem a dolgokat. Az általad említett politikusok tipikusan egy szűkebb réteg világát jelenítik meg. Ha közülük nekem szimpatikust kellene megneveznem, az nálam Botka. A többiek kizárólag a nagyvárosi gondolkodás tévútjain próbálnak mozogni, pedig az ország 80%-a nem Budapest! Karácsony már bemutatta, hogy mi (a hatalom) fontosabb számára, mint az elvei.Szabó Tímea fogyó szépségéből előjönnek durvább vonásai, szerintem belülről fakadó érzelmei tűnnek ki. Érdekes egy személynél a régebbi párkapcsolatainak motivációit is megérteni. Nem sorolom tovább, országosan esélyük a nullával egyenlő, de egy egy pesti kerületben lehetnek esélyesek. Vonatkozik ez Pokornira is! Én keveslem bennük a magyarságot. Ezt nehezen tudnám megmagyarázni, inkább érzés. Egyébként biztos vagyok benne, hogy nemzetpolitika nélkül a baloldal egyre inkább oda jut, mint a legutóbbi felmérések tendenciái mutatják. (lásd tegnap ATV!) Az pedig a Lengyel úthoz vezet!
Papuska1
@Csizmás Kond: Nem teljesen értem, hogy pontosan melyik mondataimra célzol, de általánosságban, a nyugati civilizáció szerintem a Római Birodalomból jött (akiket egyébként gátlástalan hódítónak tartok, akik erőszakkal és vérrel terjesztették a saját "kultúrájukat" így esély sem volt más kultúrának kialakulnia itt. Ráadásul a kultúra a viszonylag kevesek privilégiuma volt a tömeg a rabszolgák hátán fenntartva). Ettől még hordoz értékeket és ezt szoktuk meg ezen a földrajzi részen. Mi magyarok nem voltunk részei a Római Birodalomnak, gyakorlatilag egyedül mi a mai nyugat-Európából, és egyedül mi tartozunk ahhoz a népcsoporthoz, aminek egyetlen célja ennek a birodalomnak a nyomtalan eltüntetése (Hun szövetség) volt . Hasonló volt a "honfoglalók" célja is, bár be kellett látnunk, hogy ehhez mi gyengék vagyunk, (Bulcsú harcai és csodás sikerei után a vereség) és átmenetileg legalább is látszólag be kellett illeszkednünk, azután ez így maradt. A befogadó pedig eléggé relatív, mert a befogadók többsége valamilyen háttér cél és érdek miatt fogad be, vagy kényszerből. A befogadás kezdetekben részünkről a rokon, bár rövidebb, hosszabb ideig ellenséges törzsek befogadásából állt, később a harcaink miatt megfogyatkozottak miatt betelepítetteket is befogadtuk. Szerintem Európa feltétel és előítéletek, és bizalmatlanság miatt teljesen soha nem fogadott be bennünket, inkább megpróbáltak maguk alá gyűrni, beintegrálni, megszállni, uralni ami soha nem sikerült tökéletesen. Ugyanakkor semmi nem múlt el nyomtalanul. Talán ennyi erről a véleményem. Egyébként a klasszikus Európa soha senkit nem fogadott be, mint Róma sem, csak beengedte és használta az ide érkezőket, megpróbálva teljesen megtörni és integrálni Őket. Ma is egy kvázi "rabszolgatartó" birodalom, mindig szüksége volt "friss húsra" mint például a gyarmatok. Most a kelet -Európaiak következtek volna, de ebbe végre bele törhet a foguk. Jobban is félnek tőlünk, mint a teljesen idegen araboktól!
Csizmás Kond
@Papuska1: Az előbb azt állítottad, hogy minket ide befogadtak...kik ?
a civilizáció pedig sokkal idősebb mint a római birodalom...korszakokkal...évmilliókkal.
Papuska1
@Csizmás Kond: Lehet, hogy azt írtam, de inkább azt kellett volna írnom, hogy elfogadták azt, ami ellen már nem tudtak mit tenni, ugyanakkor mi is kénytelenek voltunk lemondani az eredeti céljainkról. Ez amolyan patthelyzet volt, amit, ha egy kicsit gyengültünk, a megsemmisítésünkre, pontosabb a "nem levőkké tételünkre" használt ki nyugat-Európa. Valahogy mindig benne volt a tudatukban hogy számukra valamikor veszélyt jelenthetünk, nem teljesen vagyunk ide valók, nem az Ő brancsukba tartozunk, vagy valami ilyesmi. Több tényező játszott közre, hogy megmaradtunk, de nekünk sikerült, senki más hasonlónak nem. Legalábbis eddig. A legdurvább, hogy a legutóbbi megsemmisítésünket pont az a Sztálin akadályozta meg (persze nem az irántunk való szeretet miatt, hanem mert ellensúlyt jelenthettünk Jugoszlávia vonatkozásában)akit a legkevésbé szeretünk, azóta sem, és rabság lett a következménye 70 évig.
Papuska1
@Csizmás Kond: A civilizáció idősebb, de a mai nyugat-Európai civilizáció alapja Róma, ami a Görögök tudását vette át. Előtte az igazi kultúra központja nem ez a vidék volt!
Csizmás Kond
@Papuska1: Pontosan kit értesz az alatt hogy elfogadtak ?
..és a civilizáció...az ami ma van az a tegnap maradéka, de a tegnapnak is van előzménye, szóval vannak olyan európai bizonyítványok amikor Róma még ki sem volt találva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.