Ahogy az várható volt, nem járul hozzá a TV2 korábbi tulajdonosa, a Pro7Sat.1 (P7S1), hogy Simicska Lajos üzlettársa, Fonyó Károly átvegye a tévé vagyonkezelője feletti irányítást – írta a NOL.hu.

A német vállalat a cégbíróságon hétfőn iktatott beadványában három dolgot jelentett ki:

1. Fonyó Károly cége, a Megapolis Media Zrt. nem értesítette őket az üzletrész „állítólagos" megszerzéséről

2. nem járulnak hozzá a zálogjog törléséhez

3. a jövőben sem fogják ezt engedélyezni a Megapolisnak.

A beadványt a német médiavállalat igazgatósági tanácsának két tagja írta alá: Conrad Albert és Gunnar Wiedenfels.

Ennek a NOL szerint perdöntő jelentősége lehet, miután a cégbíróság kijelentette: a P7S1 engedélye nélkül nem lehet átruházni a céget.

A német vállalatnak egyébként azért van zálogjoga a TV2-birodalmon, mert 2013-ban úgy adta el a tévét, hogy engedélyezte a vételár későbbi kifizetését, cserében pedig elzálogosította a társaságot.

A NOL azt is kiemelte: 

A P7S1 beadványának másik érdekessége, hogy a németek magyarországi ügyeit az az Siegler Konrád intézi, aki korábban Simicska másik bizalmasát, Nyerges Zsoltot is képviselte, illetve az az ügyvédi iroda intézte 2013-ban is a TV2 eladását, melynek Siegler partnere volt.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vukkocska
Én annyira undorodom Vajnától, hogy ezért drukkolok Simicskáéknak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bencemacska
Vajna mindezeket teljesítette?
Világosítson már fel valaki, ki vett TV2-t?
Itt mindenki csak holmi vagyonkezelőket vásárolt, nem TV-t!
human
@paolo006: Igazából az RTL-nek nem mindegy. Ha Vajnáé lesz, akkor Orbán pár milliárd közpénzt fog adni a TV2-nek, amiből az RTL-t sem hagyhatja majd ki. Ha simicska nyer, akkor minden csatorna bukja az állami injekciót. És persze egyel több propaganda tévé lesz Orbán irányítása alatt, ha Vajna nyer.
human
@bencemacska: Talán, mert hiába veszel tévét, ha nincs vagyonkezelőd. Mintha tévét vennél, de nincs hozzá áramod. Nem tudom, csak találgatok.
bencemacska
@human: Szerintem azért ilyen bonyolult céghálók állnak ezek mögött a TV-k mögött, hogy az igazi tulajdonos teljesen titokban maradjon.
De lehet, hogy adózási problémák állnak a háttérben!
vukkocska
Én annyira undorodom Vajnától, hogy ezért drukkolok Simicskáéknak.
human
@bencemacska: A fidesz szavazók eláshatják magukat, mert ilyen urambátyám rendszer és offshore lovagság még nem volt a rendszerváltás óta.
bencemacska
@human: Meg lehetne írni a 21. századi Rokonokat!
justhpeter
Az érdekesség hogy Vajnának sincs semmi pénze, neki is Orbán juttat majd.
paolo006
@human: a nagy tömegek helyzetén nem változtat semmit. Hogy eggyel több tévé löki a gyalázatot nem oszt nem szoroz. Egyébként az RTL is nagyon visszavett mióta kiegyezett a szarmánnyal.
karma1
@paolo006: 20.17-re: Bizony, semmifele harcos kirohanas, semmi ujabb botrany leleplezes - pedig minden napra jut egy-egy uj botrany, - vagy tobb...:o(((

Viszont akkor megvan a hunyo: ez a Siegfried vagy kicsoda az, akinek teljes ralatasa volt mind a ket fel ( nemet es a magyar) ugyeire, es Simicskat megtevesztve intezett dolgokat. Mondtam, hogy valaki elarulta Simicskat, amire O nem szamitott... Hat, nagy penzek fennforgasa eseten elofordul az ilyen...
Kerdes, hogy a birka nep mikor veszi eszre, hogy vajnapapa konyekig turkal az o zsebeiben, mikozben a sajatjat varrogeppel varrta be...:o(((
volvós
Nyomatékosan megkérjük Simicska Urat, hogy
tessék már azt a bizonyos sz@ros bilit alaposan
kiborítani...Hadd szóljon !!!
Desischado
@karma1: Ezt gondolom én is. Ez nagyon különös, a német félnek nem mindegy, ki fizet? Valamiért vayna mögé álltak, és ez belső segítség nélkül nem ment volna! Ha az ügyvéd nem végzett el mindent, ami az ügyintézéshez kellett volna, akkor nyilvánvaló, hogy aknamunkát folytat, és elárulta a főnökét! Vajon mennyiért?
Én simicskának drukkolok, mert ha vayna kezébe kerül a csatorna, akkor még több agymosás lesz az erre hajlamosak között!
karma1
@Desischado: En is neki drukkolok, azt hiszem, mindenki elarulta ot, aki a kozeleben volt ebben a kerdesben...Viszont amig Simicska a mar egyszer ellopott penzbol fizette volna ki a TV2-ot, addig vajnanak semmifele olyan anyagi bazisa nem lett volna, amibol ugy fizeti ki oket, hogy a jelzalog is megszunik, es a TV2-nek is marad annyi, hogy rendesen tudjon mukodni,
karma1
@volvós: Ha lehetne biliboritas-ugyben szavazni, akkor en csatlakoznek, csokolom,...:o))) Bar en meg mindig azt hiszem, hogy Simicska NEM lotte el meg minden patronjat! O olyan okos, hogy el tudom kepzelni, hogy O mar csak egyszer fog elojonni VALAMIVEL - amit csak O tud, hogy az nagy bumm lesz -, de akkor mar jobb lenne orbaneknak egy masik Naprendszerben lenniuk, a kiszolgalo-s...nyaloival egyutt...:o)
Desischado
@karma1: Drága lelkem, a próféta szóljon belőled!
magyarbakancs
Mikkor megjelent a hír borítékoltam, hogy Simicska, míg Orbán lesz, hatalmon többet nem rúg labdába.
Nem adok 1 évet és Hír tv is csődbe megy.
paolo006
@karma1: nem tudom mi lehet a háttérben, igazán nem is érdekel. Azt viszont tudom, hogy simicska semmivel sem kisebb szemétláda mint vajna úgyhogy tölem megdögölhet mind a kettő. A nép meg látja, hogy mi folyik itt de nem tesz semmit mert mindenki félti a kis morzsákat ami még jut neki. Egy részének meg annyi esze sincs, hogy felfogja mi történik körülötte.
karma1
@paolo006: En azert drukkolok csak Simicskanak, mert a ket rossz kozul talan o MOST a kisebbik rossz - vagyis mar nem tud annyi lovehoz hozzajutni, mint KOZGEP-es koraban, viszont vajna kb. 3 eve kezdte lerabolni az adofizetok penzet, es ahogy elnezem, most is mas farkaval ohajtja verdesni a csalant, es barmennyi penzt, kedvezmenyt is kapott ettol a szemet kormanytol, meg mindig nincs vege a rablasanak. Ebben az esetben nem erdekel, hogy stroman-e es orbannak gyujti be a penzeket, vagy sajatmaganak. Mindenkeppen szemetnek tartom ot, es ezert remelem, hogy a Simicska kokija legalabb lefekezi egy kicsit... (Megallitani ugysem tudja, mert a kormany reszerol annyi uj keptelen otlettel probalnak meg penzt szerezni, hogy Rakosi, Szaddam meg Kadhafi , de meg Ceausescu is sirva konyorogne a receptert...:o((((
JAJMÁR
Szerintem nincs az ügynek még itt még vége, de a végeredmény nyilván az erőszakosabbnak és a hatalmon lévőnek kedvez majd.
Azért volt egy halvány remény, és nemcsak nekünk, Európának is jót tett volna, ha nem sikerül a kormánynak uralni az egész médiát, - mert azt látjuk, hogy rengeteg pénzt öntenek ide, hiszen ezen múlik az ő hatalmuk - és sikeres ez a módszer. Nagyon utálom a reklámjaikat, ami már mindenhol, még a neten is ott van, és mászik át az emberek fejébe. Azt kellene már észrevenni, hogy nem marad országon belül, ez a gyakorlat megtetszik a többi autoriter vezetőnek is. Csúnya világ jön, és igen, tőlünk indult az újhullám, de nagyon ijesztő!
JAJMÁR
@Főlökött: Kösz, jó cikk. Nagyjából átfutottam, de ezt alaposan is át kell még olvasni.
Főlökött
@JAJMÁR: Kb. két napja olvastam én is és érdekesnek találtam. Egyetértünk, nehezen emészthető, hosszú, ezért kell az alaposság :).
prime777
@karma1: Nem kell álmodozni!
Nem fog előjönni olyannal mert abban ő is benne volt.A másik meg,hogy ha lenne is ilyen és kijátszaná,akkor neki is annyi lenne.Addig még csak így "kekeckedik" nincsen semmi baj.De ha előjönne egy komoly dologgal,akkor róla is derülnének ki csúnya dolgok.Neki csak pénze van.Viszont a másik oldalon ott van az egész,mindent működtető rendszer,a hatalmi gépezet,amibe mindenki beletartozik.Ja és mérhetetlen mennyiségű pénz.
Mert hát a TV2 is magánzsebből megy?Mármint a kifizetés.
Szerintem közpénzből.Ilyenkor miért nincsen népszavazás,hogy a nép akarja-e,hogy 20 milliárdot egy TV-be öljenek,vagy inkább menjen az az összeg az egészségügybe.
A sok féreg meg még élteti ezeket.Hazaárulók tömege.
Papuska1
Kellemes meglepetés számomra, hogy az egykor annyira gyűlölt Simicska, aki egyébként nehezen vitatható tényként (bár vitatható módon) megteremtette a rendszerváltás utáni FIDESZ működéséhez nélkülözhetetlenül szükséges anyagi bázist. Lassan a baloldal etalonja lesz! Úgy tűnik, hogy aki pénzügyi trükkökkel tud nagy pénzeket szerezni, kevés gátlása van, és képtelen tudomásul venni, hogy a pofátlan gazdagodásának, ami már kizárólag Őt, és nem részben egy közösséget szolgál, van valahol egyfajta határa, mind a baloldalon köt ki.Eszerint a mai magyar baloldal ezeknek az embereknek a gyűjtőhelye. Csak azt kérdezném, hol van a nép? Lehet, hogy a FIDESZ-nál, ahol tudják, hogy pénz nélkül lehetetlen, de azt is tudják, hogy az egyéni érdeknek is valahol határt kell szabni? Ezen elgondolkodtak-e az elvtársak?
JAJMÁR
@Papuska1:
Nem érted te a lényeget. Senkit se érdekel itt a Simicska személye, és soha nem lesz etalon. Max. neked. Ő itt csupán egy sértődött, aki ebből kifolyólag most az egyszer, még hasznot hozhatna az országnak. Nem szándékosan persze!
A fidesznek esze ágában sincs gátat szabni a féktelen és tisztességtelen gazdagodásoknak, ha azok ők!
Hol van a nép? Pl. ott ül a gép előtt... egy része felháborodik és változást követel - pedig a változás rajta múlna - a másik része meg tökéletesen elégedett a helyzettel, leelvtársasoz idegen embereket, és hülyeségeket irkál. Közben nagyon boldog, hogy meglopják :)))
Főlökött
@JAJMÁR: Lásd - vasárnapi KDMP-s /bal lábbal felkelés miatti-rossz kedvem van típusú-csakazért is megmutatom előadásbéli/ boltbezárás - kontra népszavazási kezdeményezés hányattatása, mivel nem merik bevállalni a buktavárit :).
Jöjjön inkább a jogi, véget nem érő játék-játékuk. Pedig kár ezen vonalért is, mivel jól tudnának kijönni ebből is, de inkább bevállalják az arroganciás-csakazért is megoldást.
Miért ? Nem tudom. Agyamentek a tanácsadók, akiknek inkább fizetniük kellene, mint a fizetésüket - járandóságukat felvennék, ezért a tanácsért.
verum
Ebből az egészből egyetlen tanulságot lehet levonni: a törvények, szabályok átláthatatlanok, tetszés szerint alakíthatók. Ezért tud a sok szélhámos feltörni.
Fulladjanak bele saját törvényeik csapdájába, mindnek ezt kívánom!
Papuska1
@JAJMÁR: Ha annyira rossz az, ami történik, ha annyira rettenetes, akkor miért csak a most történtek bírálata és valamiféle nyilvánvaló demagóg utópia jelenik meg az ellenzéki oldalon? Miért írnak le olyan buta és csak a képzetlen és tájékozatlan emberek számára emészthető programpontokat, amik közepes tájékozottsággal láthatóan végrehajthatatlan és egy ideát tartalmaz, teljesen figyelmen kívül hagyva a valós világot. Le lehet írni vágyálmokat, de magát az embert, annak "gyarló" voltát figyelmen kívül hagyó utópiák megint a szakadékba vezetnek! A "gazdagok megadóztatása" megint csak a pedagógusokat, az orvosokat és a mérnököket büntetné, akikből egyébként is hiány van, és legfeljebb egy utolsó csapás lenne az országra. A gazdagok soha nem fognak adózni, nem is adóztak ezer éve, és pontosan tudják, hogy ezt hogy oldják meg! A magyar fifikásabb, mint a jámbor német, angol, francia, olasz és sorolhatnám. Talán a görög hasonlítható hozzá, de az sem jöhet a közelébe. Egyébként ez a fifika az ami a világ számos részén ellenérzést kelt irányunkban, ahol megjelenünk. Sajnos a lelassult és elbutult nyugaton ezt a fifikát nem pozitívumként értékelik. (Saját tapasztalat és információk is erősítik! Közel sem cigány származású honfitársainkat csúnyán lecigányozzák egyes primitív területeken Európában és Európán túl is!) Ha valaki a magyar furfangot és saját sajátos igazságérzetünket, illetve ennek megfelelő keretek között tartását elfelejti beépíteni a programjába, az legfeljebb álmodik! Én baloldalon ezt tapasztalom! Olyan országot építeni, elképzelni, ahol a valóságot kifelejtik a programokból, csak bukás lehet. Ugyanakkor a magyar sajátosságokat fel lehet használni a köz érdekében. Ez tőke! Szerintem ez a FIDESZ előnye, és aki egy német, osztrák, vagy angol típusú országot szeretne, nagyon mellé nyúl! Észre kéne végre venni: Mi alkalmazkodtunk Európához és Európaiak is vagyunk bizonyos szempontból, de soha nem tudtak bennünket integrálni! Ezer év alatt sem!
verum
@Papuska1: - ez a "fifika" az én értelmezésemben csalás - és igen nagy szerencsének tartom, hogy vannak még országok ahol ezt nem nézik jó szemmel.
JAJMÁR
@Papuska1: 21:03 Bocsi, de nem tudlak komolyan venni :)
Te valami képzelt világban élsz, aminek kevés köze van a valósághoz.
Lehet, hogy nálad ebbe belefér, hogy a "gazdagok soha nem fognak adózni", de nálam nem. Elgondolkodtam, ki lehetsz? Mid lehet? Hogy élhet az, aki ennyire "szolgalelkű"?

Ennek elviselésére elég neked az a hamis illúzió, hogy a magyar "fifikásabb", mint a nyugati országok, mert a Nyugat "elbutult, meg lelassult" és még az se tűnik fel neked,hogy messze le vagyunk maradva minden téren tőlük?
Mit nevezel fifikának, a csalást, képmutatást, a másik átvágását, kijátszását? Hol mutatkozik meg a magyar fifika? Mondjuk a felsoroltakban tényleg eléggé egyedülállóak vagyunk.
Persze, hogy vannak nagyon tehetséges magyar emberek, akik egyébként jobban teszik, ha külföldre mennek ezt kamatoztatni, mert ebben az országban lehetetlen. Persze, hogy vannak nagyon okos és becsületes magyarok, de ők messzire kerülik a politikát.. stb.
De a Nyugat se hülye papuska, még akkor se, ha te azt szeretnéd.
Nagyon uncsi már ez a Európa meg mi szöveg!

Egyébként hol látsz te itt jobboldalt? Mesélj! Milyen a jobboldal? Mert csak azt nyomod, hogy milyen a baloldal. Egyébként az még valamilyen, ott még van egy-két hiteles ember, ott még készítenek programot is időnként.
Jobboldal nincs, papuska! Ha lenne, oda tartoznék, de ezek visszaélnek mindkét oldal alapértékeivel, és a saját hasznukra és érdekükre, a hatalmuk megőrzésére használják, kommunikációs szinten.
Oszt' nekik van programjuk, amit a nagyon "okos" magyar megért: Egy szó: "folytatjuk"! Hatalmas ész kell ehhez, tényleg!
volvós
@JAJMÁR: 9:14
Kár pazarolni a betüket, papuskára megint rájött a szófos@s-...
Most elég sokáig engedték az ápolók !!
Papuska1
@JAJMÁR: Na ez az az utópia, álomvilág, ami a "véres" valóságtól messze áll! Persze, nem azt mondom, hogy szörnyetegek vesznek körül, ezt inkább Ti mondjátok! Szerintem az ember mindig is gyarló volt, és a mi népünk pont a nyugat miatt kényszerült rá arra, hogy fifikásabbak legyünk. Ide jöttünk, az "oroszlán szájába" és fenn kellett maradnunk, ráadásul úgy, hogy ne is olvadjunk be az erős nyugati világba, de ne is legyünk annyira különbözőek, hogy nem viselnek el. Ez bizony késélen táncolás volt ezer évig! Az, hogy a harcaink miatti megfogyatkozás után ne minket asszimiláljanak, hanem mi asszimiláljuk a hozzánk betelepülteket, betelepítetteket, az csak nekünk sikerült a sok próbálkozó "keletről jött" nép közül. Ha valahol esélyt látunk, mi élünk vele! A nyugat már eltunyult. Lehet, hogy te csalásnak véled, és nyugaton elképzelhetetlen, ami a mi agyunkból kipattan, de van ilyen, és többnyire a külföldön élő honfitársaink is a törvények keretein belül, azok pontatlanságát, pongyolaságát használják ki, nem sértik azokat. Persze, hogy ez a befogadóknak nem tetszik! Nekik miért nem jutott eszükbe? Nekünk van egészséges veszélyérzetünk, mert a tapasztalataink ezt fejlesztették ki. Az övék, a nagy békességben elsorvadt. A következményt nem sokára meglátjuk! Szó sincs arról, hogy helyeselném a rosszat, de a téveszme veszélyes. Volt egy szelíd kiscicám, mindenkihez odament, odadörgölődzött, dorombolt. Nagyon szerették a környéken. Azután egyszer odament egy mérges kutyához. Szegény, azóta nincs! Csak erről beszélek nem többről. Talán valaki érti. Arra meg rettentően kíváncsi lennék, hogy ki az a hiteles politikus a baloldalon? Akár csak egy is! Biztos figyelmetlen vagyok, mert nekem vagy nyuszi, és hamar hülyére veszik, és egy országot (gyárat, üzemet, iskolát, hivatalt stb.) a vezetőjének vezetnie kell. A vezetetlen közösség elbukik, széthullik, legyengül. Ilyen erős vezetőt nem látok a baloldalon, legfeljebb erőt mutató, személyiségében és valóságérzetében torzultakat.
Papuska1
@volvós: Miért dumálsz bele, ha érved nincs, csak blőd cikizésig terjed a vitakultúrád! Szerencsére több értelmes, normális vitára képes embert sikerült találnom ezen az oldalon, akkor is, ha nem értünk egyet! Lehet más szemszögből látni a világot, de hidd el, a másik is hisz abban, amit ide leír. Én érvekkel próbálom megingatni, Ő viszont ezt teszi. Számos vitapartneremet tisztelem, bár nem értek vele egyet! Én úgy hiszem, ő nem tud, vagy tud másképpen valamit és ez viszonos. Lehet, hogy nem tudjuk meggyőzni egymást, de a számára elfogadhatatlan érveken is szerintem elgondolkodik a normális ember. Csak akinek nincsenek érvei, az nézi így le a másikat! Ha most szemét akarnék lenni, azt írnám ide, hogy olvasgass, meg tanulgass, de ez sem lenne helyes, tedd azt, ami jól esik, és ha megnyugtat sérts meg még kétszer, legalább otthon talán kevésbé leszel ingerült!
JAJMÁR
@Papuska1:18:32 Nos, úgy néz ki, hogy ez a történet - a TV2 meg a Simicska - máris folytatódik, ahogy először beírtam.
Olvastam, hogy letétbe helyezték a vételárat.

Te nagyon beragadtál a múltba. Persze, ismerni kell ahhoz, hogy az ember értse a jelent, de te már a múltat is érzelmeid szerint alakítod, nem csoda, ha téves következtetéseket vonsz le a mára. Nagy tévedéseid vannak, de tudom, hogy nem tudlak meggyőzni, így hát hagylak is.

Nekünk beteges előítéleteink vannak és nem veszélyérzetünk, mert a valódi veszélyt képtelenek vagyunk elhárítani, csak várjuk, hogy hátha mégse... oszt" de, be fog következni.
Nekem szimpi: Szél Betti, Szabó Tímea,Jávor Benedek, Harangozó Tamás, Karácsony Gergely, Hadházi Ákos, Botka László, Juhász Péter és még sokan mások - a másik oldalon egy név: Pokorni Zoltán.
human
@JAJMÁR: Pokorni miért? Ángyán legalább otthagyta ezt az álszent maffiát.
Csizmás Kond
@Papuska1: Ha már ekkora feneket kerítettél áruld el ki az a befogadó ?...és amit te nyugati civilizációnak titulálsz az honnan is jön ???
JAJMÁR
@human: 22:03 Ezek szerint a többi személyben egyetértünk. Ángyán is szimpi, és még mások is kimaradtak, szerencsére vannak még.

Ángyán már nem tartozik oda. Pokornit mindig elismertem, szerintem ő a hagyományos értelemben jobboldali. amilyennek kellene lennie egy konzervatív embernek.
Oktatási miniszter volt az első Orbán kormány idején, és jó programot vitt. Az utóbbi időben a nagypolitikától távol marad, nem véletlenül.

Egyébként, ha valahogy meg lehetne szorítani és választásokon legyőzni ezt a kormányt, akkor egy középhez közelítő jobboldali pártot kellene létrehozni. Beszippantaná az értelmes embereket mindkét oldalról.
A baloldalnak erre most kisebb az esélye.
human
@JAJMÁR: Pokornit nem tudom hova tenni. Elég passzív a viselkedése. Jó, ha megkérdik akkor elmondja, hogy ő nem így csinálná, de ezzel vége is a történetnek. Ángyán kiállt és megmondta, hogy maffiaként működött a földbérelt osztása, szintén egy fideszesnek köszönhetően tudjuk, hogy a trafikosztás is maffiamódszerekkel történt. Miért lehet fontos Pokorninak, hogy továbbra is narancsos levegőt szívjon.
JAJMÁR
@human: 10:17 Ő polgármester elsősorban. Nem folyik bele a nagypolitikába, de ettől még szerintem tisztességes ember. "CSak" ennyi!
Ángyán más, igazad van.
human
@JAJMÁR: Akkor talán a polgármesterség miatt nem akar kilépni a fideszből. A többiek valóban nem voltak polgármesterek.
Papuska1
Nem gondolom, hogy beragadtam volna, de lehet, hogy tényleg így van, csak nem veszem észre. Persze én más szemszögből nézem a dolgokat. Az általad említett politikusok tipikusan egy szűkebb réteg világát jelenítik meg. Ha közülük nekem szimpatikust kellene megneveznem, az nálam Botka. A többiek kizárólag a nagyvárosi gondolkodás tévútjain próbálnak mozogni, pedig az ország 80%-a nem Budapest! Karácsony már bemutatta, hogy mi (a hatalom) fontosabb számára, mint az elvei.Szabó Tímea fogyó szépségéből előjönnek durvább vonásai, szerintem belülről fakadó érzelmei tűnnek ki. Érdekes egy személynél a régebbi párkapcsolatainak motivációit is megérteni. Nem sorolom tovább, országosan esélyük a nullával egyenlő, de egy egy pesti kerületben lehetnek esélyesek. Vonatkozik ez Pokornira is! Én keveslem bennük a magyarságot. Ezt nehezen tudnám megmagyarázni, inkább érzés. Egyébként biztos vagyok benne, hogy nemzetpolitika nélkül a baloldal egyre inkább oda jut, mint a legutóbbi felmérések tendenciái mutatják. (lásd tegnap ATV!) Az pedig a Lengyel úthoz vezet!
Papuska1
@Csizmás Kond: Nem teljesen értem, hogy pontosan melyik mondataimra célzol, de általánosságban, a nyugati civilizáció szerintem a Római Birodalomból jött (akiket egyébként gátlástalan hódítónak tartok, akik erőszakkal és vérrel terjesztették a saját "kultúrájukat" így esély sem volt más kultúrának kialakulnia itt. Ráadásul a kultúra a viszonylag kevesek privilégiuma volt a tömeg a rabszolgák hátán fenntartva). Ettől még hordoz értékeket és ezt szoktuk meg ezen a földrajzi részen. Mi magyarok nem voltunk részei a Római Birodalomnak, gyakorlatilag egyedül mi a mai nyugat-Európából, és egyedül mi tartozunk ahhoz a népcsoporthoz, aminek egyetlen célja ennek a birodalomnak a nyomtalan eltüntetése (Hun szövetség) volt . Hasonló volt a "honfoglalók" célja is, bár be kellett látnunk, hogy ehhez mi gyengék vagyunk, (Bulcsú harcai és csodás sikerei után a vereség) és átmenetileg legalább is látszólag be kellett illeszkednünk, azután ez így maradt. A befogadó pedig eléggé relatív, mert a befogadók többsége valamilyen háttér cél és érdek miatt fogad be, vagy kényszerből. A befogadás kezdetekben részünkről a rokon, bár rövidebb, hosszabb ideig ellenséges törzsek befogadásából állt, később a harcaink miatt megfogyatkozottak miatt betelepítetteket is befogadtuk. Szerintem Európa feltétel és előítéletek, és bizalmatlanság miatt teljesen soha nem fogadott be bennünket, inkább megpróbáltak maguk alá gyűrni, beintegrálni, megszállni, uralni ami soha nem sikerült tökéletesen. Ugyanakkor semmi nem múlt el nyomtalanul. Talán ennyi erről a véleményem. Egyébként a klasszikus Európa soha senkit nem fogadott be, mint Róma sem, csak beengedte és használta az ide érkezőket, megpróbálva teljesen megtörni és integrálni Őket. Ma is egy kvázi "rabszolgatartó" birodalom, mindig szüksége volt "friss húsra" mint például a gyarmatok. Most a kelet -Európaiak következtek volna, de ebbe végre bele törhet a foguk. Jobban is félnek tőlünk, mint a teljesen idegen araboktól!
Csizmás Kond
@Papuska1: Az előbb azt állítottad, hogy minket ide befogadtak...kik ?
a civilizáció pedig sokkal idősebb mint a római birodalom...korszakokkal...évmilliókkal.
Papuska1
@Csizmás Kond: Lehet, hogy azt írtam, de inkább azt kellett volna írnom, hogy elfogadták azt, ami ellen már nem tudtak mit tenni, ugyanakkor mi is kénytelenek voltunk lemondani az eredeti céljainkról. Ez amolyan patthelyzet volt, amit, ha egy kicsit gyengültünk, a megsemmisítésünkre, pontosabb a "nem levőkké tételünkre" használt ki nyugat-Európa. Valahogy mindig benne volt a tudatukban hogy számukra valamikor veszélyt jelenthetünk, nem teljesen vagyunk ide valók, nem az Ő brancsukba tartozunk, vagy valami ilyesmi. Több tényező játszott közre, hogy megmaradtunk, de nekünk sikerült, senki más hasonlónak nem. Legalábbis eddig. A legdurvább, hogy a legutóbbi megsemmisítésünket pont az a Sztálin akadályozta meg (persze nem az irántunk való szeretet miatt, hanem mert ellensúlyt jelenthettünk Jugoszlávia vonatkozásában)akit a legkevésbé szeretünk, azóta sem, és rabság lett a következménye 70 évig.
Papuska1
@Csizmás Kond: A civilizáció idősebb, de a mai nyugat-Európai civilizáció alapja Róma, ami a Görögök tudását vette át. Előtte az igazi kultúra központja nem ez a vidék volt!
Csizmás Kond
@Papuska1: Pontosan kit értesz az alatt hogy elfogadtak ?
..és a civilizáció...az ami ma van az a tegnap maradéka, de a tegnapnak is van előzménye, szóval vannak olyan európai bizonyítványok amikor Róma még ki sem volt találva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.