Az ügyész a tizennegyedrendű vádlott, a BKV Zrt. egykori humánpolitikai igazgatója vád alóli felmentését indítványozta perbeszédében a Hagyó Miklós egykori szocialista főpolgármester-helyettes és társai ellen folyó per keddi tárgyalásán, a Kecskeméti Törvényszéken.

Homonnai János ügyész hangsúlyozta: a tizennegyedrendű vádlott úgy maximalizálta a munkaviszonya megszüntetéséhez és a nyugdíjazásához kapcsoló járandóságait, hogy egyes esetekben szabálytalanul, a BKV belső szabályait megsértve járt el. Kétséget kizáró módon azonban szerinte nem bizonyítható, hogy az egykori humánpolitikai igazgató akár a közös megegyezést aláíró Antal Attila harmadrendű vádlottat, akkori vezérigazgatót, akár a továbbfoglalkoztatását biztosító Balogh Zsolt negyedrendű vádlottat a munkaviszony megszüntetése vagy fenntartása körébe tartozó lényeges tény vonatkozásában tévedésbe ejtette vagy tévedésben tartotta volna.

Hozzátette, hogy a tizennegyedrendű vádlott számára kedvező járandóságok megszerzéséhez hozzájárult a közlekedési vállalatnál akkor kialakult munkajogi gyakorlat és a kulcsvezetők leváltásának előkészítetlen folyamata. Mindezekre figyelemmel az ügyész bejelentette: végindítványában kezdeményezni fogja, hogy a Kecskeméti Törvényszék a tizennegyedrendű vádlottat bizonyítottság hiányában mentse fel az ellene emelt vád alól.

A vádirat szerint az ügy tizennegyedrendű vádlottja, aki több mint három évtizede dolgozott a közlekedési vállalatnál, 2008. január 24-én megállapodást kötött Antal Attilával, a BKV Zrt. akkori vezérigazgatójával munkaviszonya 2008. december 31-ével, közös megegyezéssel történő megszüntetésére.

Az egykori humánpolitikai igazgatónak 2008. március 25-én engedélyhez kötött egyéb jutalom jogcímén 16,4 millió forintot, 14 havi végkielégítés jogcímén 69,8 millió forintot, azaz összesen bruttó 86,2 millió forintot fizettek ki. A nettó több mint 51 millió forintot átutalták.

A vádlott a kifizetést megelőzően, 2008. március 20-án nyugdíjjogosulttá vált, de mint kiderült a per során, továbbfoglalkoztatták a közlekedési vállalatnál.

Homonnai János perbeszédében részletesen indokolta a BKV Zrt. által kötött kommunikációs szerződések anomáliáit és törvénytelenségeit. Azt mondta, a szerződéseket szinte minden esetben Hagyó Miklós munkatársai kérésére, javaslatára kötötték meg a kedvezményezettekkel. A vállalkozási szerződésnek álcázott, valójában támogatási szerződések révén jutott hosszú időn keresztül komoly bevételhez a vádban szereplő Európa Kht., a Honeymood Kft., a Vision Consulting Kft. és a Relatív Reklámügynökség Kft. is.

Hadnagy Ibolya tanácsvezető bíró közölte, az ügyész perbeszédét a tervek szerint november 10-én folytatja, majd 12-én fejezi be, egyben akkor tesz indítványokat a vádlottak büntetésére. A védői perbeszédek november 26-án kezdődnének és egész decemberben tartanának. Hagyó Mikóst, Budapest egykori szocialista főpolgármester-helyettesét és 14 társát folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség. A vád szerint a Hagyó Miklós vezetésével működő bűnszervezet 2008 augusztusáig egymilliárd forintot meghaladó vagyoni hátrányt okozott a BKV-nak.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
asszem ez az a kicsit túltáplált nő, aki (akkor) zokonvette, hogy meg merték vádolni .. ijesztő volt...
olyan rég történt ez az egész, hogy már senki nem tudja, ezek az emberek miért is vonulnak be a tárgyalóterembe.

röhej.
human
@wagabund: Így fogunk megfeledkezni Simonról, Quaestor vezérről, Orbán vejéről, Rogán ingatalneladásairól, stb... Rájöttek, hogy gyorsan kell sokat lopni, majd pihi. A forrongások, majd elcsitulnak és a feledés homályába veszik minden bűn amit elkövettek. Mert a magyar választó agya már csak ilyen és ezt ők jó tudják.
pistapapa
Ebből a fertőből csak a JOBBIK tudja és akarja kivinni Magyarországot. Támogassuk!
wagabund
@human: ...és nagyon jól tudják azt is, hogy nincsenek alkalmas emberek a leváltásukra.
human
@wagabund: Szerintem alkalmas ember van, csak az nem elég populista ahhoz, hogy a választók foglalkozzanak vele.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.