Minden európai vezetőnek be kell fejeznie a kettős beszédet a migrációs válság kezelésével kapcsolatban – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI-vel.

A tárcavezető arra reagált, hogy Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter kedden bejelentette: "építési jellegű" műszaki munkálatok kezdődhetnek Ausztria déli határrészén, felkészülve arra a lehetőségre, hogy romlik a helyzet. Az osztrák politikus szerdán azt közölte, hogy "természetesen kerítésről is szó van". Ezek a létesítmények segíthetnek abban, hogy a menekültek rendezett, ellenőrzött formában lépjék át a határt – tette hozzá a miniszter.

Gerald Klug védelmi miniszter elmondta: konténert vagy mobilkerítést tart elképzelhetőnek a menekültek ellenőrzött terelésére. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az emberi bánásmódot nem szabad figyelmen kívül hagyni, szerinte ugyanis Magyarország az épített drótkerítéssel "átlépte az emberiesség határát".

Szijjártó Péter a Külgazdasági és Külügyminisztérium által az MTI-hez eljuttatott közleményében mindezzel kapcsolatban kiemelte: minden európai vezetőnek – így az osztrák belügyminiszternek és védelmi miniszternek is – be kell fejeznie a kettős beszédet.

"Ausztria korábban elképesztő vádakkal illette Magyarországot a kerítés megépítése miatt, és most mi történik? Ausztria kerítést épít az osztrák-szlovén határon" – fogalmazott.

Hangsúlyozta: Bécs korábban bírálta Magyarországot a kerítés miatt, de néhány napja az osztrák külügyminiszter elismerte, hogy a magyar modell sikeres. Ausztria most kerítést épít, de azt állítja, hogy ez nem olyan, mint a magyar kerítés, hanem másfajta – közölte.

A külügyminiszter úgy látja, ezek szerint "Európában kétfajta kerítést lehet építeni, és alkalmazni lehet a kettős mércét." Ezt be kell fejezni – tette hozzá.

Szijjártó Péter kifejtette: Magyarország az egyetlen ország, amely megfelel az európai előírásoknak, és itt az ideje, hogy a többi ország is betartsa a jogszabályokat.

A V4-es országok támogatásával Magyarország meg tudja védeni a határait, az Európai Unió 28 tagállamának pedig ugyanígy össze kell fognia és meg kell védenie Görögország határát – mutatott rá a tárcavezető.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Mi van petya ? Elgurult a gyógyszered ???
volvós
Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejü...
Petike !! Ha már a " kettös mércénél " tartunk, jobb lenne csendben
maradni, ugyanis ha lenne egy FÜGGETLEN ÜGYÈSZSÈG, BÌRÒSÀG,
Ti már mindannyian ülnétek a börtönben...és nem a mai napig
tisztázatlan 167 milliós " rezidenciádban "( ami közben 200 milla lett )
nyanya001
Minden ország olyan kerítést épít, amilyet jónak lát !!
Hellcat
"Magyarország az egyetlen ország, amely megfelel az európai előírásoknak, és itt az ideje, hogy a többi ország is betartsa a jogszabályokat."...Peti te vadbarom...egyetlen ország??? most azért mert 5 évig köptök az Eura meg a szabályaira aztán hirtelen találtok egy szabályt ami mögé bújva itt tudjátok tartani a migránsokat elterelésként máris mintaország lettünk? Na takarodj a jó édes a***dba...
Aki Én
Ez a kontár minden nap mond valami olyat, amiből azt hiszem, hogy orbánról beszél.
Hofipisti
Én abban azért biztos vagyok, hogy - ha egyáltalán megépül bármiféle kerítés- az osztrák intézkedések semmi esetre sem fogják a menekülteket mint birkacsordát kezelni, hanem igyekeznek "felebarátként" törődni velü, s ellátni őket. Ez lesz a nagy különbség a keresztény nemzeti kormány cselekedeteivel szemben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.