Európa kollektív öngyilkosságra készül – mondta Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója pénteken a Budapesti Demográfiai Fórumon, azzal indokolva ezt, hogy tartósan alacsony a kontinens termékenységi rátája, nyugati része pedig kiszolgáltatja magát annak a migrációs nyomásnak, amely ellenőrizetlenül zúdít rá egy más vallású, integrálhatatlan tömeget.

A történész a fórum második napján, a Népesedés és migráció című panel felszólalójaként azt mondta, nagy baj, hogy Európának nincsenek határai, és fel sem ismeri, hogy szüksége lenne rá. Hozzátette, Európa jelenleg sem mentálisan, sem fizikailag nem képes arra, hogy megállítsa a modern kori népvándorlást.

Úgy fogalmazott, Európa képtelenné vált arra, hogy kiálljon a saját érdekeiért, és beletörődött abba a sugalmazásba, hogy saját keresztény kultúrája értéktelen, csak az idegen szép, csak a más értékes.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csetere
@keresztapa: Ekkora marhaságot régen nem hallottam.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
..."Európa képtelenné vált arra, hogy kiálljon a saját érdekeiért, és beletörődött abba a sugalmazásba, hogy saját keresztény kultúrája értéktelen, csak az idegen szép, csak a más értékes"...

Európa? nemááá... az alsó hangon is ötszáz millió ember...
...néhány alkalmatlan, de megválasztott vezető hiszi azt, hogy dönthet ejrópa sorsáról...
Európa emberekből tevődik össze, akiknek lesz még néhány szava a fenti víziókhoz...

nehogymá a nyúl vigye...
papa.49
@Szeparepa2: Én is így gondolom öngyilkolja meg magát, mindjárt nem lesz gondja))))))))
vonotok
Ha kivesszük a " kollektív európai " bekezdést a többi egész szép lenne.
keresztapa
Menekültek Európáért a keresztény ünnepek megszüntetését követelik. Állítsátok le Merkel anyát. Merkel által meghívott migránsok törölni kívánják a keresztyén ünnepeket Németországban!
Peller Anikó
@vonótok: igazad van és ahogy wagabund is mondja, a politikusaink elmebetegek. Lehet rühellni Marikát, de az előbbi kiegészítésekkel minden szava igaz (a fenti cikkben):

Európa POLITIKUS KLIKKJE jelenleg sem mentálisan, sem fizikailag nem képes arra, hogy megállítsa a modern kori népvándorlást, különös tekintettel a legnagyobb súlyú állam vezető politikusára, mérkellre.
keresztapa
@Horizont:,, Egyelőre ott tart a dolog, hogy a német baloldal egy része akarja megváltoztatni a Márton-napi ünnep nevét "Nap, Hold és csillagok" ünnepre, mondván, ne akarjanak a migránsokra kényszeríteni egy keresztény ünnepet" Megint a baloldal .akar kedveskedni a muszlimoknak, hogy ne érezzék a keresztény ünnepet kényszernek, ez azt sejteti, hogy ne érezzék maguk kötelességének az integrálódáshoz való hajlandóságot kényszernek. Ezért a keresztények alkalmazkodjanak a muszlimok által tartandó ünnepekhez úgy ahogyan ők nevezik sajátos ünnepeiket.Az ünnepeink nevei alakuljanak át, muszlim elnevezésű ünnepé! Csak a Márton jelentése nem muszlim hanem Magyar! Ez nem a rettegés jele, hanem a teljes baloldal kívánalma, akik európát feladva vele saját keresztény kultúrájukat is. Igaz ők már világ állampolgárai!
keresztapa
@Horizont: A baloldal osztódott, de nem változott! Muszlim ünnepek Közismert: az ünnepek léte és megtartása minden nép életében fontos szerepet játszik a közösség tagjai összetartozásának, identitástudatának kialakításában és fennmaradásában. Ez a megállapítás különösen érvényesnek tűnik az iszlám esetében, hiszen a hit ún. „öt oszlopa” közül kettő a két legfontosabb ünnep előírását tartalmazza.

A hit öt oszlopa a következő:

1. Annak kijelentése, hogy „Nincs más isten, csak Isten, és Mohamed az Ő küldötte.”

2. Az ima (naponta ötször).

3. Az alamizsna (kötelezően előírt adó formájában).

4. A böjt.

5. A zarándoklat.

Mivel az ima mindenkor szerves része az ünnepeknek is, az öt alapkötelesség közül tulajdonképpen három foglalkozik az ünnepek kérdésével. E hivatalosnak tekinthető ünnepeket még számos, a népvallás körébe sorolható ünnep egészíti ki, amelyeket azonban többé-kevésbé az állam és a hivatalos vallás képviselői is elismernek. Mindezek alapján némi egyszerűsítéssel azt mondhatjuk, hogy a hívő számára elsősorban az ünnepekben való részvétellel jelenik meg az ember muszlim volta. Ez természetesen nemcsak a külsőségek betartását, hanem az azok mögött rejlő belső tartalom átélését is jelenti.
Ramadán
A böjt. A muszlim világ, de a kívülállók számára is kétségtelenül a böjt a leglátványosabb esemény, mert ez nem lokális jellegű, s társadalmi-anyagi helyzetétől függetlenül minden épelméjű, nagykorú és egészséges muszlim számára kötelező. Felmentést kapnak a gyermekágyas vagy menstruáló nők, a betegek, a hosszú úton lévők, akiknek azonban pótlólag kell böjtölniük az elmulasztott napok helyett. Alapfeltétele az érvényes böjtnek a szándék kinyilvánítása, tehát a tudatosság.

A böjt közismert gyakorlat volt az iszlám előtti Arábiában, a zsidó és a keresztény vallásban egyaránt. Mohamed próféta először, amikor még azt remélte, hogy a zsidókat megnyerheti tanainak, a zsidó Jóm Kippur (Engesztelés Napja) mintájára Muharram havának 10. napját tette meg...
csetere
@keresztapa: Ekkora marhaságot régen nem hallottam.
csetere
@Horizont: Azt a férjétől örökölte, ha jól emlékszem Ungár Klára testvére volt.
keresztapa
Márton nap : Eredete.

A római időkben november 11. a téli évnegyed kezdő napja volt, ekkor az új termésből és az újborból tartottak nagy lakomát. Általában ludat, vagyis a hadisten, Mars szent madarát fogyasztották, ami latinul „avis Martis” (Mars isten madara). Ebből lett népies szófejtéssel „Márton madara”.

Szent Mártont már a honfoglalás előtt tisztelték Pannóniában. A hagyomány szerint Márton álmában segítette Szent Istvánt és az országot, ezért Szűz Mária után Tours-i Szent Márton lett Magyarország patrónusa.
Márton-napi sült lúd
Márton-napi lakoma

Márton napja a 40 napos karácsonyi böjt előtti utolsó ünnepnap, ezért ezen a napon rendszeresek voltak a lakomák, bálok, vásárok. Ilyenkor nagy evés-ivást rendeztek, hogy a következő esztendőben is bőven legyen mit fogyasztani. A lakmározásnak kedvezett az is, hogy a hagyomány szerint ilyenkor nem volt szabad takarítani, mosni, teregetni, mert ez a jószág pusztulását okozta. Novemberben már le lehet vágni a tömött libát, ezért a Márton-napi ételek jellemzően libafogások, így például libaleves, libasült párolt káposztával és zsemle- vagy burgonyagombóccal, mert a rigmus szerint: „Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik”. Szokás volt, hogy a liba húsából, különösen a hátsó részéből, küldenek a papnak is, innen ered a „püspökfalat” kifejezés.

A Márton-napi lúdvacsora után Márton poharával, vagyis a novemberre éppen kiforrott újborral szokás koccintani. Úgy tartották, a minél több ivással egyre több erőt és egészséget töltenek magukba. A bor és a liba néha össze is kapcsolódott, német nyelvterületen a 12. században a Márton-napi ludat „szüreti vagy préslibának” is nevezték.
Márton-napi időjóslás

A sült liba mellcsontjából az időjárásra jósoltak: ha a csont barna és rövid, akkor sáros lesz a tél,.
JAJMÁR
@keresztapa: Jól bemásoltad ide a Márton napi hagyományokat, keverve a valláshoz, és a néphagyományhoz kötődő szokásokat.
Kérlek most őszintén válaszolj, te, hogyan ünnepled a Márton napot?
Betartod-e bármelyik böjti napot, hetet?

A google-ből bárki okos, és verheti a mellét, hogy miféle hagyományaink vannak. De vannak?
keresztapa
@csetere: Így vélekedik az aki csak az óráig lát de ettől még nem lesz okosabb ha csak az orrát nézi! Remélem sejtésed sincs hogy a marhaságot a tudomány képviselőire tetted, mert azokat a megállapításokat ők tették én csak leírtam!
keresztapa
@JAJMÁR: De nem írok kitalációkat mint sokan mások, és még a kimásolt szöveget is marhaságnak minősíti @csetere: Nálam ez családi összejövetel mely liba pecsenye fogyasztás mellet a család együttléte az öröm.
JAJMÁR
@keresztapa: 20:18 Minden közös, családi összejövetel öröm, de most nem erről, hanem a hagyományokról van szó, amelyeket a Schmidt MÁria is a muszlimoktól félt, mert jól rájuk lehet fogni, hogy magasról teszünk a keresztény hagyományokra, és a néphagyományokra is.

Kivétel talán épp a gasztronómia, ezt még úgy ahogy betartjuk :)
Nos, a keresztény vallásokban is egy Isten van, akihez imádkozni illik. - pl. reggel, délben, du. litánia, és este is, vagyis felkeléskor és lefekvéskor, és étkezések előtt stb. A böjt sem ismeretlen, ahogy írtad, régen még karácsony előtt is betartották. Ma már még a Húsvét előttit sem tartják be, de talán még a nagypénteket se! Ezek fenyegetik a keresztény Európát, nem a muszlimok.
Mi saját magunk tagadjuk meg és rúgjuk fel a hagyományainkat.
Schmidt Mária a kereszténység megvédését kezdhetné azzal, hogy mintát ad saját életével, és ezt tehetné az összes "keresztényi" politikus is pl. nem hazudoznának, nem lopnának ... de hát a "keresztény Európa" náluk semmi, csak egy populista szólung, ami jól hangzik és néphülyítésnek éppen megfelel. Olyannyira nincs mögötte tartalom, hogy elszégyellem magam mindig, amikor ezek megszólalnak mert ők értéktelenítik el az értéket :(
human
@JAJMÁR: Ez olyan mint a foci. Valaha volt és azóta is azzal dicsekszünk.
karma1
@Mirabilis: Nekem is pont ez szurt szemet: ki a rosseb allitja, hogy Europa kevesli es gyengenek tartja sajat kulturajat, megszokott vallasait? Ez a ribi ugy hulye, ahogy van, a birkak meg beszopjak korulotte amit kell...Filleres program a felszolalasa...
libellle
@keresztapa: Bizonyára azota ünnepled Szent Martont amiota ez "divattá" vált. Különösen a nyitás után mert nyugaton ahol mindig tényleges a hit, igy ez már nagyon régen "divat",
libellle
@keresztapa: Kitörlik a kereszténységet Németországban, Na van még hasonlo hülyeséged?
keresztapa
Az a személy akinek van elve, hite és azt nem egyben gyakorolja , hanem szétválasztja, hol az evet veszi elsődlegesnek, hol a hitet, azok a személyek a tingli tangliak csoportjába sorolhatók.
karma1
@libellle: Ja, mint ahogy a Valentin-napot is csak nemregiben vettek at, most meg legujabban a Halloween-nel probalkoznak... Eddig mindegyik nyugati szinten megtartott unnep volt, bar Ma.o.-n is ismertek a "szerelmesek napjat", a Halloween pedig a Mindenszenteknek felel meg. Foltalaltak a melegvizet, mert ezen az alapon tobb penzt lehet a vevoktol ajandekozasra kienekelni...:o((
karma1
@keresztapa: En nem ugy tudom (de lehet, hogy rosszul), hogy a Halloween az a profan valtozata a Mindenszenteknek, nem annyira a szentekrol szol, vallasos modon, hanem inkabb a szellemekrol, kisertetekrol, halottakrol. Ilyenkor Amerikaban a gyerekek ijeszto jelmezekbe oltoznek, kicsik nagyok vegyesen, es csoportosan jarjak a hazakat, cukorkat, edesseget, gyumolcsot keregetve...

Itt is megprobaltak bevezetni, rengeteg gyerekjelmezt lehet ilyenkor fillerekert vasarolni, csontvazasat, koponyasat, ijeszto maszkokkal, de valahogy nem akarodzik a gyerekeknek sem , meg a felnotteknek sem atvenni ezt a szokast...
vajna meg a timcsike marhara forszirozna a dolgot, de szerintem Ma.o.-n se menne a dolog...
Bercifiu
Most az egyszer igaza van a ho..e 3,14nak.
keresztapa
@karma1: végre egy eredeti gondolkozni tudó személy 10:50- és a 10:57 kommented tartalma bizonyítja, nem úgy mint @libellle: aki csak van még hülyeséged -del tud választ adni! ,, A magyar történelembe a finn-ugor elmélet azt a célt szolgálta/és sajnos szolgálja még most is, hogy a történelmünket eltörölje, gyökértelenné tegye a magyarságot.
Van egy jó mondás, "Akinek nincs múltja, nincs jövője!" Nemzete,országa, családja, stb.
Ebből következik, hogy töröld el egy nép múltját és utána azt csinálsz vele amit akarsz, egy massza lesz amit oda kennek ahova akarnak. Erre láttunk is példát sajnos folyamatosan. Nemeztünk egy része már massza amit a globalizáció szét ken minden felé a világba." Csak figyeld a tudat módosult kommenteket ami nem magyar azt felértékelték, követik, kötődés nélkül mennek a masszába.kenődni!

Ebből következik, hogy töröld el egy nép múltját és utána azt csinálsz vele amit akarsz, egy massza lesz amit oda kennek ahova akarnak. Erre láttunk is példát sajnos folyamatosan. Nemeztünk egy része már massza amit a globalizáció szét ken minden felé a világba.
kutyahűség
Vizionálni sok mindentől sok mindent lehet. Soroljam a gyógyszereket vagy a betegségeket, esetleg a drogokat? A mi Marisunk piszokul be van tojva és ijedtében nagy hülyeségeket hadovál. Még nem tudom, hogy sajnáljam, vagy röhögjek rajta.
verőce21
@kutyahűség: Legjobb, ha komolyan veszed amit mond és gondolkodásra serkent.
libellle
@keresztapa: A multatokért ti vagytok felelösek. Hogy a családodat hogyan tartod össze és mennyire meleg fészket épitessz ki az rajtad mulik. Ellenben a keresztény Europa nem fog kihalni a kereszténység Magyarországon volt kihalva ötven évig. Most sem tulságosan igyekeznek az emberek keresztényként viselkedni. Nem szeretnék itt példakat felhozni, néz bele a Tiz Parancsolatba és akkor fogod tudni mire gondolok.
libellle
@keresztapa: A német baloldal az a Links Partei, vagyis a radikális baloldal akit a volt Kelet-Németországban hivtak életre. A szellem ugyanaz mint Magyarországon 50 évig. Ebben rengeteg a volt mély meggyözödéses komcsi. Ezt semmi képpen nem lehet ugy nevezni, hogy a baloldal, mert a baloldal az a Soziál-Demokrata Párt. Ezenkivül, hogy egy kis pártból egy- vagy két személy valamit mond semmi jelentösége. Semmi döntési hatalommal vagy hasonlókkal nincsennek felruházva. Ezenkivül mindenki azt mond amit akar.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.