A Miniszterelnökséget vezető miniszter közlése szerint az Európai Bizottság (EB) ragaszkodott ahhoz, hogy a nem magyar állampolgárságú, helyben lakó földművesek is részt vehessenek a hétfőn induló földárveréseken. Lázár János csütörtökön Budapesten elmondta azt is, további 20 ezer hektár földet is árverésre bocsátanak.

A miniszter sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az MSZP és a Jobbik jelentette fel a magyar kormányt az EB-nél, amely konzultáció keretében jelezte, ragaszkodik ahhoz, hogy a külföldiek is vásárolhassanak földet, de a két ellenzéki párt feljelentését elutasítja.

Közölte azt is, hogy 10 milliárd forintnyi hiteligény érkezett be a Budapest Bankhoz, ezeket a pénzintézet jóvá is hagyta.

Lázár János beszámolt arról is, hogy az új földtulajdonosoknak lehetőséget teremtenek arra, hogy rendszeresen felülvizsgálhassák a földbérleti díj mértékét, azt azonban a piaci viszonyoknál magasabb árban nem határozhatják meg.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Ja-ja ! Meg az Eu miatt loptok rendesen !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
solidedge
@1magyar: Én a szegény, kizsákmányolt Mészáros Lőrinc félékre gondolok.
JAJMÁR
Miért, talán az eu miatt kell eladni az állami földeket? Az adja el a magyar földet külföldinek, aki a törvényt meghozta a földek eladásáról.
Persze szokás szerint másra kenik, a bűnbak máris megvan, a kritikát természetesen nem viselik el.

Nem lenne szabad eladni az állami földeket ekkora nagyságban. Ez hatalmas HIBA! A nemzeti tulajdon tönkretétele, és eltékozlása!
justhpeter
Lázár ma a földbuta provokátor szerepet osztotta magára.
Hellcat
Hol van most a Jobbik? Vagy most jól értem, hogy azt mondták, hogy a jobbik erősködött hogy külföldi is vehessen magyar földet? mert azt erősen kétlem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.