Magyarország nem tudná ellátni, eltartani a kötelező uniós kvótarendszer alapján ide küldött migránsokat – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára a szerda este a Heves megyei Lőrinciben tartott lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón.

Tuzson Bence kijelentette: jogszerűtlen, célszerűtlen és veszélyes a kötelező betelepítési kvótarendszer. "A Juncker-kvóta" rossz, hiszen ez alapján évente 15 ezer ember érkezne, ami a családegyesítésre is figyelemmel, öt év alatt szegednyi embert jelentene – tette hozzá.

Kifejtette: Magyarországon sem az oktatási, sem a szociális rendszer, sem pedig a gazdaság nincs felkészülve a kvóta alapján betelepítendő emberek fogadására, ellátására.

Tuzson Bence azt mondta: a kötelező betelepítési kvóta azért jogszerűtlen, mert Magyarország semmilyen megállapodást nem írt alá, amely alapján el kellene fogadnia egy ilyen döntést. Ugyanakkor célszerűtlen is, hiszen ennek révén nem lehetne leállítani a Magyarországra, illetve az Európai Unióba beáramló embereket – tette hozzá.

Az államtitkár kitért arra, hogy a kvótarendszer veszélyes is: "elteríti a terrorizmus veszélyét egész Európában, veszélyeket rejt a bűnözés tekintetében és veszélyezteti Magyarország gazdasági rendszerét".

Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy "sem a kultúránkat, sem a gazdaságunkat nem érinteni pozitívan ez a bevándorlási hullám". Látható, mennyire nehéz a beilleszkedés, elég a németországi gazdasági bevándorlókra, vagy Franciaországra gondolni – fűzte hozzá az államtitkár.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Captain Blood
Kevesebbet kellene lopni vazze!
Kezdődik a szarmaszatolás, már nem utasítjuk vissza, már magyarázzuk, hogy miért nem jó a kvótarendszer!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
Nem baj, majd mészáros & mangalicza gázrohasztó és vasútépítő aszfaltozó mezőgazda kisegíti a zországot ebben is !
solidedge
Óriási hibát követett el az EU amikor Magyarországot felvette soraiba. A magyarok képtelenek az Európában hosszú idő alatt kialakult társadalmi szemlélet és kultúra meghonosítására. Mi valóban az ázsiai mentalitáshoz állunk közlebb. Éhezzük a diktátorokat, romboljuk környezetünket és magunkat. Viszont az EU nélkül a kicsi emberke nálunk már lubickolna a teljhatalmában.
dr. prédikátor
Tuskó bence!!! félsz úgy e a gazdáddal együtt hogy kevesebbet tudtok mutyizni meg lopni!!!mert a migráncsoknak szánt EU-s pénzből kevesebbet lehet "megmenteni" részetekre!!!Eddig se a ti pénzetekből láttátok el őket, de azt is elloptátok!!! geci banda!!!
keresztapa
Magyarország nem fogja ellátni, azokat akiket be sem fogad ez ilyen egyszerű! Ezt a politikai celebet nem kell emberszámba venni! Elfér az ország szemétdombján!
Hellcat
Egyetértek...a fidesz úgy tönkrevágott itt mindent, hogy a magyarokra is alig futja.
nemkati
@solidedge: Az biztos, hogy ha be kéne fogadnunk menekülteket, akkor azoknak itt Magyarországon kutya világ lenne. És most nem is arra gondolok, hogy a Tuzson szerint erre nincs pénzünk. Habár, 0rbán épp a minap mondta, hogy gazdagok vagyunk. Mármint ők, akik gazdagok. Akkor el is tudnák tartani a menekülteket. Esetleg ha munkát kapnának, akkor nem is kéne eltartani. Csak hát az egymillió munkahely még menekültek nélkül se jött össze 0rbánnak. Ellenkezőleg, 5 év alatt hatalmasat nőtt a munkanélküliek száma, csak ezeket beterelték a közmunkásokhoz. Na gratulálok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.