Életfogytiglani fegyházbüntetést kért az ügyész Biszku Bélára az 1956-os forradalmat követő megtorlások miatt a Fővárosi Törvényszéken, ahol a perbeszédek hangzottak el pénteken. A Kádár-rezsim belügyminiszterét többek között háborús bűntettekkel vádolják. Az ügyész szerint Biszku Béla soha sem bánta meg, amit tett, sőt büszkén nyilatkozott nagy nyilvánosság előtt is a forradalom leverése után történtekről. A vádirat szerint Biszku a forradalom leverése után részt vett annak a karhatalomnak a megszervezésében és irányításában, amely sortüzeket adott le fegyvertelenül demonstráló emberekre. Az ügyész arról is beszélt, hogy bár a vádlott közvetlen tűzparancsot nem adott ki, ennek nincs jelentősége, mivel a karhatalmat kifejezetten ezzel a céllal hozták létre. A védő részben az eljárás megszüntetését, illetve a vádlott felmentést kérte. Szerinte „a Biszku-ügyön keresztül próbálja a Fidesz harcos antikommunistaságát bizonyítani, nem mellesleg pedig szavazatokat szerezni a témában szintén...

Forrás: magyaridok.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Északi
"A 94 éves vádlottat"...neki már mindegy...szappanért sem tud lehajolni:d
Bercifiu
Hát ez felháborító! A jelenlegi kormány több mint fele maszopos góré volt, most megy egy 94 éves emberen próbálnak példát statuálni. Én tudnám ajánlani a ház elnökét, a miniszterelnök apját, vagy saját magát, mint politikai ellenfelet. Bajszos Lacika ugyan mit csinált?
Jó akkor már nem lövettek, de nehogy már a lövést elrendelőnek miniszternek kellett lenni.
Ezt meg lehet etetni a mai 20 évesekkel, de aki valamit látott, vagy szüleitől hiteles forrásból tud, az nem minisztertől származó utasítás volt.
Múlt, és most: MSZP tag vagy előnyt élvezel, ma, FIDESZ tag vagy, még nagyobb előnyt élvezel, trafik, föld, állami beosztások.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.