Nem jelezték a terrorelhárítók a november 21-ei rendezvény szervezőinek, hogy 24 órával korábban két férfit fogtak el, akik a helyszínen géppisztolyos merényletet terveztek Orbán Viktor ellen – írta a Blikk.

Orbán Viktor láthatóan nagyon jól érezte magát, a biztonsági emberekkel korábban és aznap is egyeztettünk, mindvégig rendkívül udvariasak voltak, semmi szokatlan nem látszott rajtuk. (...) az ünnepség óta sem közölte senki, hogy a miniszterelnököt veszély fenyegette volna. A biztonsági ellenőrzésben nem volt fennakadás, senki nem próbált meghívó nélkül bejutni, vagy kívülről megzavarni a megemlékezést

- mondta a lapnak Menczer Erzsébet, a Szorakész szervezet elnöke.

Egy másik résztvevő pedig azt mesélte:

Az iskolát az ünnepség előtt tűzszerészek vizsgálták át, majd lezárták, és csak ellenőrzés után lehetett belépni. Tény, hogy rendkívül szigorúan ellenőrizték a rendőrök a belépetést. Az egyik bejáraton léphettek be – meghívóval – a meghívottak, a másik kapunál a regisztrált újságírókat ellenőrizték.

Tarjányi Péter, biztonságpolitikai szakértő szerint miután nem a konkrét rendezvényhelyszínt fenyegették meg, így a TEK jól döntött, hogy nem mondott semmit:

A terrorelhárítók nem hibáztak, amikor nem közölték az esemény szervezőivel, hogy a megjelent védett vezető ellen a helyszínen terveztek támadást. Így nem okoztak pánikot, nem szivárogtattak ki a nyomozással kapcsolatos információkat, helyesen jártak el.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Ezrekre a hírekre nem lehet semmit írni.
Mivel nem valós és kitaláció.
Bizonyítani kell ,hogy a nagy vezér milyen fontos, és istennel felérő szférákba tartozik. Védeni kel mert Európa meg mentője és a keresztény világ pallosa.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mariaberta
Engem speciel ez a hír egyáltalán ne érdekel. Tőlem meg is történhetne amiről szó van, és még a családtagjait sem sajnálnám. Azok úgy is saját lábon állnak.
Apropopó!!! Hány saját láb van ebben a családban? Tudja valaki, vagy számoljam meg én?
sentinel216
A történteket és a cselekmény súlyát tekintve, valahogy túl bátortalanul tálalták ezt a - állítólagos - merénylet kísérletet. Szerintem ez a fő tekes által írt, tek kézikönyv - Bevezetés, a hogyan hárítsunk el egy merényletet - példatárának egyik esete, amit próbáltak a valóságba átültetni. Találtak hozzá két elégedetlen nyugdíjast, akik voltak olyan dühösek, hogy el is ismerték, hogy szívesen elmennének a vezér temetésére.
qxy
Erről egy vicc ugrott be.
El fogták a merénylőt és kérdezik tőle.
De mondja már el.Maga mint mester lövész.Hogy nem tudta el találni a kiszemelt áldozatot 20 méterről.?
.- Tudja felügyelő úr ha maga mögött is ott állnának két millióan és lökdösnék, hogy " lőj már lőj már Akkor maga sem tudná el találni nem???
vukkocska
Ha valakit elfogtak azért, mert híres ember volt, vagy maga az ügy volt figyelemre méltó, ha a gyanúsított esetleg nem is, de az ügyvéd mindenképpen meg szokott szólalni. Nem beszélve arról, hogy az adott "bűncselekménynél" kötelező a védelem. Itt sem gyanúsított, sem védelem. Nem sikerült senkit rávenni, hogy vállalja fel legalább a szerepet, hogy ne blamálja magát ennyire a kormány és a TEK?
kukac50
Olyan ez mint Bányai Gábor életmentése Veránkán
Megjátszott!
vajon a két idős ember mennyiért vállalta el a szerepet?!
karma1
@dr. prédikátor: "Hat Bastya elvtars egy szar? Mar meg sem akarnak olni?" Kerdezte annakidejen a Tanu cimu filmben Bastya elvtars, a hadugyminiszter...

Pont igy akarjak megmutatni, hogy orban mennyire fontos ember,az eletere tornek...
Bizony, ha csak egy icipici eselye is lett volna annak, hogy valaki az eletere tor, akkor mar a sajto ejjel-nappal ezt a hirt folyatna meg a csapbol is...

na meg a TEK-nek is el kell valahogy feledetetni a sok fiaskojat, a sok mellenyulast...
Meg azok a rohadt menekultek se akarnak az Istennek se terrorcselekmenyeket csinalni, hat akkor hogy tudjon teljesitmenyt mutatni a TEK?
Szannivalo az egesz bagazs erolkodese, ugy, ahogy van...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.