Tisztelt Miniszterelnök Úr, kedves Viktor!* Gyakorlatilag egykorú vagyok Önnel, 1989-ben szereztem orvosi diplomát. Gyakorlatilag egykorú vagyok Önnel, 1989-ben szereztem orvosi diplomát. Az utolsó egyetemi években már mi is lázasan „ittuk” a politikát, és próbáltunk eligazodni a nehezen értelmezhető magyar politikai erőtérben. Pályaválasztásunkból adódóan történelmi ismeretek kevéssé segítettek bennünket a tájékozódásban. Akkor még a nemzetközi viszonyok oly tisztának, egyértelműnek tűntek, (lásd még Francis Fukuyama 1989-es művét a történelem végéről) hogy azon nem is törtük a fejünket. (O sancta simplicitas!)z utolsó egyetemi években...

Feltöltő: zöldszem
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Hát igen, ez a mai magyar egészségügy! Elgondolkodtató az is, hogy egy 60 éves ápolónő vajon, hogyan tudja forgatni, mosdatni az előzőnap műtött 100 kilós beteget?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
zöldszem
Hát igen, ez a mai magyar egészségügy! Elgondolkodtató az is, hogy egy 60 éves ápolónő vajon, hogyan tudja forgatni, mosdatni az előzőnap műtött 100 kilós beteget?
Toby
Nagyon jó, tényfeltáró és szembesítő írás !

Egy - általam, de többek között - értékesnek tartott komment:

"Imre Németh · Ajka
Legnagyobb baj ,hogy akinek szól az írás ,csak a Nemzet Magyar Sportot olvassa.Ott meg tudvalevőleg minden rendbe van! "

Ez pontosan így van, beáldoz ez az elmeháborodott mindenkit és mindent a hobbijáért, kerüljön bármibe...és bárkikbe !

Egy aljas, számító szarházi szórakozik az emberekkel !
Csizmás Kond
Az egészségügy is épp úgy ment szarrá mint a kollektív...mindenki azt vitt amit megfoghatott...paraszt orvos egyaránt.
Csizmás Kond
@Horizont: haza a magánpraxisba és olyan berendezéseket is amelyek ritkaság számba mentek...sőt állami megrendeléseket használtak magáncélra...vagy szerinted nem ?
DND
meg vagy 20 evig nem szabad a magyar fizeteseket az osztrak, vagy nemet fizetesekhez hasonlitani
a tobbi volt kgst orszagot lehet csak osszehasonlitasi alapnak felhozni
Január
Az egyértelmű, hogyha annak az energiának - pénz, fáradtság - csak a felét fordítaná a kormány az egészségügy rendbetételére, ami energiát befektetnek a magyar fociba már megoldódott volna az egészségügyünk helyzete... , de itt nincs politikai akarat az egészségügy rendezésére, csak maszatolás. Arra azért nagyon vigyáznak egészen biztos, hogy a regnálók egészségét, gyógyításuk kivételes helyzetét a jövőben is fenntartsák, a pór nép pedig gyógyul ahogy tud.
Sokan vagyunk, a temetők meg üresek...
eugen4402
Arcpirító dolgok ezek, bár lehetne vitázni a doktor úrral, de igazat írt. Igaz, attól nem lesz több pénz az eü.-ben. Nem kötözködésnek szánom, de egy régi eset jutott eszembe a levél kapcsán. 5 - 6 fős társaságban egy barátom "gyönyörű szakmának" nevezte a gyógyító munkát. A másik csipőből felelte:
- A lakatos, vagy asztalos az szakma. Orvosnak lenni hivatás...
karma1
@DND: Ezt az okosssagot melyik ujjabol tetszett szopni? Mi az, hogy csak a volt KGST orszagokhoz szabad hasonlitani? A munkaero piac is nemzetkozi lett, amiota 27 masik orszaggal egyutt beleptunk az Unioba, fel tetszett ezt fogni? Mi mar nem Keletre tartozunk, hanem Nyugatra... Tessek lapozni az 50 eves brossuraban!
karma1
En meg a cim lattan azt hittem, hogy valami doki most hivja be vityat egy elmaradt graz-i kezelesre...:o)))
DND
@karma1: hiaba nemzetkozi a munkaeropiac, ha alacsony a GDP, nem egyszeru " felemelkedni"
attol hogy a kgst orszagok a nyugathoz tartoznak, nagyon keleties a mentalitas ;)
karma1
@DND: Vannak szakmak, ahol nem kerdeses, hogy miert kell megfizetni a benne dolgozokat. Nem hiszem, hogy egy koverlaca, egy kocsismate millios havi fizetest erdemelne azert, hogy be sem jar a Parlamentbe, mikozben egy orvos muszerezettseg nelkul, asszisztencia nelkul , tulorakat kell,. hogy vegezzen, mikozben emberek elete folott dont.
Akkor senki ne csodalkozzon, hogy a kivalo magyar orvosgarda siman elhuz nyugatra... Azt azert eszrevetted, hogy valahogy nem Azerbajdzsanba es nem Turkmeniaba, Csecsenfoldre vagy az Elefantcsontpartra mennek az orvosaink?

Nem azert tanultak, hogy otthon rajuk doljon a rendelo...
zöldszem
@DND: Lengyelek, szlovákok, már rég messze járnak tőlünk.(a szlovákok bevezették az eurot)
Lassan a románok is beelőznek! Hallottál róla, hogy már Romániába járnak ár dolgozni a magyarok?
Csizmás Kond
@Horizont: persze hogy nem ...akár a kollektív...szétcincálták és amikor sehogy sem megy akkor menekülnek a süllyedő hajóról.
Semmi sem megy csak úgy tönkre, még az egészségügy sem. ...és nem a magánorvosokat hibáztatom csak megemlítettem, hogy hol kezdődtek a bajok.
magyarbakancs
@zöldszem: "Elgondolkodtató az is, hogy egy 60 éves ápolónő vajon, hogyan tudja forgatni, mosdatni az előzőnap műtött 100 kilós beteget?"
Megmondom sehogy.
60 felé már az ápolók kik beteg ágy mellett dolgoznak maguk is küzdenek különféle mozgás szervi betegségekkel.
Gerinc,térd,csípő ízületi problémáik vannak.
Nem beszélve a stressz hatékony hatásáról is.
verőce21
A levélíró állítása szerint nyolc(!) évet töltött külföldön, mégis hazahúzta valami. Pedig hosszú idő, akár végleg is maradhatott volna ennyi idő után. Az orvosok legtöbbje általában 1-3 évet tölt kint és hazajön.
Fenyegető a levél, de egyben megalkuvó is. Csak nem éppen a hálapénz húzta haza, amivel kiegészítve a fizetését mégis több is, jobb is itthon?
eszegfu
@verőce21: Szerintem nem a "hálapénz", hanem a kora miatt tért vissza... lehet, hogy már nem birt "lépést tartani" fizikálisan az elvárásoknak (tudásában nincs okom kételkedni a külföldön eltöltött idő miatt sem!).
verőce21
@eszegfu: (09:30) 44 évesen jött haza a muki, milyen korról beszélsz? A legújabb korról?
eszegfu
@verőce21: Nem a "legujabb korról"... hanem i.e.-ről beszéltem!:))) Viccen kivül én azt gondoltam, hogy nem u.azzal a tempóval élnek és dolgoznak külföldön, mint itthon és ebbe "fáradhatott" bele...Röviden akartam irni és ez a hülyeség jött ki belőle/m...
verőce21
@eszegfu: (07:42) Nincs ott tempó, konganak Hollandiában, Németországban a kórházak az ürességtől. Annyi idő alatt összeszedett egy itthoni magánpraxisra való baksist. Különben nem mondott volna le a "hálapénzről" olyan könnyen.
Mert annak a kinti rongyos havi 1-2 millió forintnak, itthon a dupláját is megkeresi és itt többet is ér az a pénz.
eszegfu
@verőce21: Te ezt honnan tudod? Mármint, hogy a kórházak konganak az ürességtől?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.