Az úgynevezett norvég alapok további működéséről szóló tárgyalások eredményeképpen a következő támogatási ciklusban az Ökotárs Alapítvány nem lesz részese a támogatások odaítélésének és kihelyezésének – közölte a Miniszterelnökség kedden az MTI-vel.

Közleményükben azt írták: az Ökotárs működésével kapcsolatban megfogalmazott kormányzati kifogások miatt alakult ki a vita Norvégiával, és azok továbbra is érvényesek. Ezzel együtt – mint kiemelték – a magyar kormány sikeresnek ítéli meg a Norvégiával az elmúlt hónapokban folytatott tárgyalásokat. "A megállapodás eredményeként egyrészt biztosított Magyarország teljes szuverenitása, vagyis a jövőben idegen kormány, a magyar kormány együttműködése és ellenőrzése nélkül nem tud támogatást osztani hazánkban" – fogalmazott a Miniszterelnökség.

A 444 ezzel szemben ma titkos alkuról írt, aminek az eredménye lehetett az Ökotárs kiebrudálása.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára december 9-én jelentette be, hogy Magyarország megállapodott a Norvég Civil Támogatási Alappal, így folytatódhatnak a kifizetések. Kifejtette: a kormánynak továbbra is az a véleménye, hogy egyes civil szervezetek szabálytalan módon részesülnek támogatásban az alap révén. A megállapodás ténye azonban azt tükrözi, hogy Magyarországon megfelelően működnek a jogérvényesítési mechanizmusok, és a kormány tiszteletben tartja a jogszerűség követelményét – tette hozzá.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter december 10-én elmondta: a program újraindulásával az alapból felhasználható lesz 37-40 milliárd forint, az elszámolási időszakot pedig meghosszabbítják 2017. áprilisig; így befejeződhetnek a 2007-2013 közötti pályázati programok. Akkor azt is elmondta, hogy a 2014-2020-as időszak esetében még vita van arról, hogy a norvég pénzeket ki ossza ki. A magyar kormány ragaszkodik ahhoz, hogy nála legyen a marsallbot – fogalmazott.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
A koszos, tolvaj banda összeszarja magát dühében, hogy olyan pénz mozog Orbánia környékén, amire nem tudják rátenni a tolvaj mancsukat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
keresztapa
szegény ellenzék halmozottan ontsa a butaságait úgy annyira, hogy most már félő, hogy úgy is marad, saját akaratukkal!
glorianna
Nekem valahogy nem áll össze a kép. Nagyítóval, sőt, mikroszkóppal vizsgálták az Ökotársat és csatolmányait, nem találtak semmit, de Lázárnak meggyőződése, hogy szabálytalanságok történtek. Másrészt Lázár "garantálja", hogy nem kekeckednek tovább a civilekkel... hogy mi van? Kormányzati utasításra lesznek / nem lesznek vizsgálatok?
bretagne
Én utána járnék az Ökotárs helyében, hogy igaz-e, amit Lázár mond. Mert blöffölni azt nagyon tudnak.
kukac50
Pofára estek a Fideszesek,nem Ők lophatják el a Norvég pénzt!
kukac50
Az Ökotárs majd elmegy a végén a külföldi igazságszolgáltatáshoz,mert Magyarországon ez nem működik.
keresztapa
Várakozás

Zúzmarás kinn a táj,
cinkék szárnya fázik,
decembert írunk már,
csak a hó hiányzik.

Sült gesztenye ,kalács,
gőzölög a tálon,
mindannyian várjuk,
jöjjön a karácsony.

Csillag teli égbolt,
hófelhőt vajúdik,
felhők könnyű terhe,
mind a földre hullik.

Reggel a gyermekek,
arca csupa mámor,
dunyhát félrelökve,
ugranak az ágyból.

Kis csizma,sapka,sál,
előkerül gyorsan,
mosakodás nem kell,
majd csak kinn a hóban.

Megtelik az utca,
hangos kacagással,
Advent jött, itt van hát,
izgatottan vártam!

Ezzel a kedves verssel kívánok áldott békés karácsonyt és sikerekben gazdag boldog új évet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.