Az úgynevezett norvég alapok további működéséről szóló tárgyalások eredményeképpen a következő támogatási ciklusban az Ökotárs Alapítvány nem lesz részese a támogatások odaítélésének és kihelyezésének – közölte a Miniszterelnökség kedden az MTI-vel.

Közleményükben azt írták: az Ökotárs működésével kapcsolatban megfogalmazott kormányzati kifogások miatt alakult ki a vita Norvégiával, és azok továbbra is érvényesek. Ezzel együtt – mint kiemelték – a magyar kormány sikeresnek ítéli meg a Norvégiával az elmúlt hónapokban folytatott tárgyalásokat. "A megállapodás eredményeként egyrészt biztosított Magyarország teljes szuverenitása, vagyis a jövőben idegen kormány, a magyar kormány együttműködése és ellenőrzése nélkül nem tud támogatást osztani hazánkban" – fogalmazott a Miniszterelnökség.

A 444 ezzel szemben ma titkos alkuról írt, aminek az eredménye lehetett az Ökotárs kiebrudálása.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára december 9-én jelentette be, hogy Magyarország megállapodott a Norvég Civil Támogatási Alappal, így folytatódhatnak a kifizetések. Kifejtette: a kormánynak továbbra is az a véleménye, hogy egyes civil szervezetek szabálytalan módon részesülnek támogatásban az alap révén. A megállapodás ténye azonban azt tükrözi, hogy Magyarországon megfelelően működnek a jogérvényesítési mechanizmusok, és a kormány tiszteletben tartja a jogszerűség követelményét – tette hozzá.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter december 10-én elmondta: a program újraindulásával az alapból felhasználható lesz 37-40 milliárd forint, az elszámolási időszakot pedig meghosszabbítják 2017. áprilisig; így befejeződhetnek a 2007-2013 közötti pályázati programok. Akkor azt is elmondta, hogy a 2014-2020-as időszak esetében még vita van arról, hogy a norvég pénzeket ki ossza ki. A magyar kormány ragaszkodik ahhoz, hogy nála legyen a marsallbot – fogalmazott.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
A koszos, tolvaj banda összeszarja magát dühében, hogy olyan pénz mozog Orbánia környékén, amire nem tudják rátenni a tolvaj mancsukat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Külön válasz a norvég kormánynak, és külön hír az itthoni brancsnak!!!
Lézeres ma az ilyen 1 perc alatt kiderül, erre nem gondolsz két vigyorgás között???
zöldszem
A koszos, tolvaj banda összeszarja magát dühében, hogy olyan pénz mozog Orbánia környékén, amire nem tudják rátenni a tolvaj mancsukat.
Toby
Ugye, hogy nem kell naponta bizonyítani, ezek a szarháziak mindig, minden kérdésben, állandóan hazudnak ?
nevemnick
Sajnos, nagyon sokat ártott az országnak a Lázár féle sz@rkeverés. Olyan 15-25 éves, (még az uniós csatlakozás előtt is működő) egyesületek szűntek meg, amelyek sokat tettek a hátrányos helyzetű térségek felzárkóztatásában. Az utóbbi öt évben az utólagos finanszírozással teljesített projektek egy része még mindig nem lett kifizetve, valamint több, az ez idő alatt pályázati úton megnyert projektek nem tudtak elindulni, mert a kiírás után azt leállították. A ,,nemzeti" Magyarországnak nem kell a pénz és a felzárkóztatás, ha az nem a ,,mélymagyar" felső körök kezén keresztül megy át. DE mint tudjuk: az ország jobban teljesít...
vadnarancs
Bántotta a csőrötöket, hogy ezt még nem tudtátok ellopni mi? Retkes g.cik!
Toby
@papa.49: Lézer és a többi mocsok, leszarja., hogy kiderül, az a lényeg, hogy határozott kiállással kell hazudni és a birkák isszák ! Amúgy meg köztudott, hogy orbánc - a geci !- még soha nem hazudott...legfeljebb kétnaponta mást mond !
zöldszem
@vadnarancs: Ezek, ha rájönnének, hogy, hogyan lehetne a szemétből pénz csinálni, a taknyos zsebkendőt is kilopnák a kukánkból.
vadnarancs
@zöldszem: Szerinted nem jöttek rá? Azóta nincs Remondis!
papa.49
@Toby: Á olyan sokat nem bír ki a hazugsága, max. 2 óra)))))))))))
keresztapa
Alapítvány? Pénzelosztó részes társaság!
bakegya
VIDÁM BARAK ez a fidessbanda a javából-ezek az igazán sikeres kommunizáló maffia.
papa.49
Szerintem megint felfüggesztik a norvégok a pénz folyósítását, azért amit ez a takony lézeres most a tévében mondott!!! Ezek olyan hülyék ha nem tartják be a megállapodást a pénzcsap megint elzáródik, eszük még annyi sincs mint a hintalónak!!!
justhpeter
Viszont van Lázár számára egy kedvező oldala is a dolognak: ennél mélyebbre már nem lehet süllyedni. A ganéj alatt ugyanis nincs semmi.
Hofipisti
@justhpeter: Várj csak, ne hidd, hogy ezek nem tudnak mélyebbre süllyedni!
papa.49
@justhpeter: A gané alatt még van bőven hová süllyedni, és remélem el is éri a méltó helyét az annyitisérjános)))))))))
Desischado
Vége lehet a világnak, hát van olyan pénz, amit nem tudnak ellopni? Egyre több a saller, amiket kapnak, nektek nem tűnt még föl? lézer meg verheti magát a földhöz, akkor sem tud semmit sem tenni! Bár a norvégok igaz, emiatt a ganéj miatt, megint felfüggeszthetik a pénzcsapokat! Meglátszik, hogy ezt a g...i bandát mennyire nem érdekli az emberek jóléte, csak az, hogy mennyit tudnak belőle ellopni! Szemét csürhe!
Lackó50
Így amit a Norvégok a szegénység felszámolására, meg a felzárkóztatásra adnak, azt majd állam bácsi eltéríti stadion építésre, mert ezzel is a békét védjük. Biztosítják a szegényeknek a sportolás lehetőségét. Ez jobban hiányzik nekik, mint egy falat kenyér. Így legalább a saját beruházóikat is tudják támogatni a pénzből, nehogy elszegényedjenek.
keresztapa
szegény ellenzék halmozottan ontsa a butaságait úgy annyira, hogy most már félő, hogy úgy is marad, saját akaratukkal!
glorianna
Nekem valahogy nem áll össze a kép. Nagyítóval, sőt, mikroszkóppal vizsgálták az Ökotársat és csatolmányait, nem találtak semmit, de Lázárnak meggyőződése, hogy szabálytalanságok történtek. Másrészt Lázár "garantálja", hogy nem kekeckednek tovább a civilekkel... hogy mi van? Kormányzati utasításra lesznek / nem lesznek vizsgálatok?
bretagne
Én utána járnék az Ökotárs helyében, hogy igaz-e, amit Lázár mond. Mert blöffölni azt nagyon tudnak.
kukac50
Pofára estek a Fideszesek,nem Ők lophatják el a Norvég pénzt!
kukac50
Az Ökotárs majd elmegy a végén a külföldi igazságszolgáltatáshoz,mert Magyarországon ez nem működik.
keresztapa
Várakozás

Zúzmarás kinn a táj,
cinkék szárnya fázik,
decembert írunk már,
csak a hó hiányzik.

Sült gesztenye ,kalács,
gőzölög a tálon,
mindannyian várjuk,
jöjjön a karácsony.

Csillag teli égbolt,
hófelhőt vajúdik,
felhők könnyű terhe,
mind a földre hullik.

Reggel a gyermekek,
arca csupa mámor,
dunyhát félrelökve,
ugranak az ágyból.

Kis csizma,sapka,sál,
előkerül gyorsan,
mosakodás nem kell,
majd csak kinn a hóban.

Megtelik az utca,
hangos kacagással,
Advent jött, itt van hát,
izgatottan vártam!

Ezzel a kedves verssel kívánok áldott békés karácsonyt és sikerekben gazdag boldog új évet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.