Ha az egyik oldalon elfogadja az Európai Egyesült Államok (USE) koncepcióját, de a másik oldalon válság-oknak tekinti azt, amikor ennek centrális irányítását kialakítják, akkor gond van. Alkalmasint persze, ugyancsak a történelemből, azt is tudjuk, hogy az USA kialakulása sem volt „sétalovaglás”. A mindenkire egységes jogrend olyan kitételei, amely egyes helyi oligarchák kiváltáságát, a nincstelenek bűnbakigényét csorbította, ott is okozott némi feszültséget. Ezt arrafele egy polgárháború vezette le.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
@Szókrakész: Ezért tudta Orbán is eredményesen hátbaszurni az uniót. Aztán most áll, és közli: haldoklik.
De azért még köhögjön fel pár milliárdot
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
GeoCravker
@Csizmás Kond: Az az "öntudat" a spontán kulturakeveredéssel is változik. Miközben a gyökerei megmaradnak. Amikor a deák volt a kor angolja és a céhlegények, iparosok jöttek mentek, akkor is.
Magyarországon a nyelvi és kultúrális elszigetelődéssel lehet konzerválni a lemaradást, ahogy az 1800-as években is sikerült. Csak nem biztos, hogy érdemes.
Azt az amerikai nemzeti identitásügyet meg szerintem gondold végig mégegyszer. Mert a származási terület, az eredeti gyarmatosítók alapján ugyan, de nagyon is volt és van is identitástudat.
Csizmás Kond
@GeoCravker: amikor a deák volt a kor angolja akkor is a céhlegények magyarul beszéltek sőt nem is tudtak deákul. A jövés menés csak akkor jó ha aki megy az is jön de fordítva mindig bonyodalmakat okoz.
Amerikai nemzetí identítás pedig nem létezik, ugyanis nincs amerikai nemzet csak állam különböző nemzetíségű emberekkel akik feladva önmeghatározásaikat egy jobb élet reményébe lecsóvá lettek...persze akad aki még elsírja hogy matyar vatyok...
hetöndöe
@Csizmás Kond: Durva leszek,minden ember leszarja nagy ívben a nemzeti identitását,ha úri módon élhet egy számára idegen országban,ahol megbecsülik,embernek nézik és emberhez méltó életet élhet,ugyanis mindenkinek csak egy élete van.Bele lehet szarni a nemzeti öntudatba ott,ahol nyomorba taszítanak milliókat,akik ledolgoztak egy életet,ráadásul olyan milliomosok osztják az észt neki,akik életükbe nem dolgoztak igazán egy órát sem,csak seggeket nyaltak éa köpönyeget forgattak.
Csizmás Kond
@hetöndöe: Nem mindenki de sokan, és nem is az a lényeg.
Te miért maradtál ?
hetöndöe
@Csizmás Kond: Mert 56 éves vagyok,lehet 83-ban kellet volna elszelelni,mikor hívtak a rokonok az Usába.Amúgy nem vagyunk egyformák,én a szomszéd utcába se szívesen költöznék,lehet,hogy túl röghöz kötött vagyok de megértem azokat is,akik elmennek.
mariaberta
Kövér? Ennek az agya is elzsírosodott, normális gondolatok nem születnek a fejében, csak hülyeségeket képes kiöklendezni magából. Van egy műsor, valamelyik csatornán, az a -címe. "Ez Zsír" No hát itt van. Ez tényleg zsír,,, De mi is az a zsír?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.