Hazaküldték hétfőn a harmadik óra után az összes középiskolás diákot a Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumból – vagyis az egykori Ságváriból – írja a Délmagyar.

Az iskolarádióban mondták be, hogy az igazgató úgy döntött, mindenki hazamegy – mesélte egy gimnazista, aki szerint volt olyan terem, ahol 10 fok sem volt. A rosszul szigetelt falak és régi ablakok ugyanis szinte semmit nem fogtak vissza a kinti mínuszokból.

Az általános iskolásoknak azonban nem volt ekkora szerencséjük, az ő épületükben megfelelő volt a fűtés. Bár itt is volt olyan szülő, aki 2 pulóverrel küldte el a gyerekét az iskolába. A Délmagyarnak azt mondta, hogy tavaly szóltak előre a tanárok, hogy a téli szünet után mindig hideg van az épületben, és erre készült idén is.

A szegedi lap egyébként 1916. január 5-én is hasonló tartalmú levelet kapott az egyik olvasójától, akkor ezt írták:

Panaszom az állami főreáliskola épületében tapasztalható botrányos állapotokra vonatkozik. Ennek az iskolai épületnek a termeiben a kályhák oly hallatlanul rosszak, hogy vagy a hideg miatt dideregnek gyermekeink, akárhányszor 9–10 fokot mutat a hőmérő és tanárok és tanulók csak téli kabáttal tudnak megmaradni a tantermekben, vagy, ami még ennél is rosszabb és ez sajnos mindennapi jelenség, a tantermek állandóan széngázzal és kőszénfüsttel vannak tele. Mielőtt fiaink a karácsonyi vakációt kikapták, azzal biztatták a tanár urak őket, hogy a karácsonyi szünet alatt ki lesznek a tűrhetetlenül rossz kályhák javítva. Bizonyosan nem a tanár urakon múlt, hogy a fönt vázolt botrányos állapot nem hogy nem változott meg, de még rosszabb.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
2012 az elrugaszkodás éve volt és a rezsicsökkentéssel sikerült visszarepülnünk 1916-ba.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
Ez is a reformok része. Sikerült a fűtést "megreformálni".
Toby
és a hazaszeretet, mint hősugárzó, az semmi ?
coni
@hetöndöe: Széles új találmányára várnak, de amíg elkészül az energiacella addig megfagynak a gyerekek a " kövéri családpolitika" minden erőfeszítése ellenére.
nyanya001
Ilyen az ötvenes években volt de az mégis csak a háború után volt pár évvel,
amikor romokban volt az ország minden téren,
na de ez 2016-ban amikor Magyarország jobban teljesít ?
Jozefina
Ez is a nemzeti tanterv része + rezsi csökkentés, hisz nem használják az iskolát, így a rezsi is elenyésző!!! Nemzeti orbán agymenet így működik??!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.