Már megvalósíthatósági tanulmány is készült arról, hogy egy Etyek–Bicske vonal hogyan köthető össze a felcsúti kisvasúttal.

Orbán újabb álma teljesül: meghosszabbíthatják a felcsúti kisvasutat

A Figyelő birtokába jutott az a megvalósíthatósági tanulmány, amely azt vizsgálja, miként kapcsolható be egy Etyek–Bicske vonal a fővárosi nagyvasúthoz, és hogyan köthető össze a felcsúti kisvasúttal.

Nem könnyű szakmai érvekkel alátámasztani a bővítést, ugyanis egy uniós pénzből finanszírozott tanulmányból kiderül, Bicske és Etyek között napi 80 buszos utas van, Etyek és Alcsút viszonylatában pedig csak 30. Az adatok szerint egy átlagos napon 1340-en buszoznak Etyek és a főváros között. A szakemberek nagyjából napi 400 utassal számolnak Budapest felé. A gond mindössze annyi, hogy az etyeki sínek nem vezetnek a főváros felé.

A legvalószínűbb verzió az etyeki csatlakozás megoldására a bicskei bekötés lenne, amely 8 milliárd forintos költséggel járna. Ennek fényében Bicskén már úgy korszerűsítették az állomást, hogy képes legyen fogadni a felcsúti mellékvasutat.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
A főgenyó nyakára kötni a mozdonyt, aztán fullgázzal indulni ! Lássuk, megáll-e a saját lábán !
justhpeter
Polt Potnak nem kellene elgondolkodni azon, hogy mely Btk paragrafusokba ütközik a dolog ?
eszegfu
Mondja már meg valaki: ugyan minek nekünk akár csak "álmodni" is akár az egészségügy, akár az oktatás jobbá tételéről, de mondhatnám az olimpiát is, ha itt van "hőn szeretett vezérünk" és ő bizony nem legóval akar játszani, tehát "játékaihoz" elegendő a pénzt előteremteni, mert nem birja abbahagyni a kivánságait!!! Pontosan olyan, mint egy kamaszodó ifju, aki mindent megtesz, hogy kapjon egy okos telefont, majd következik a számitógép, a laptop... és igy tovább! Csak nem szabad elfelejtenie O.V.-nek, hogy ő M.o. legelső embere és nem holmi, akár szájon is vágható, szemtelen kamasz!!!
human
De Budadpesten azért járatritkítás lesz. Persze én vagyok a hülye hogy logikát keresek egy beteg elme működésében.
KERKA
Arról még nem esett szó, hogy ki fogja üzemeltetni?
Levendula
Tegnap meghalt az édesanyám... Az ő nyugdíját is hozzácsaphatják orbán álmához...
szaboria1
Érdekes a bicskei állomást már át is építették emiatt.
Rózsika Hatházi
Isten az atyám, én ingyen elkészíteném a Felcsút- Vanuatu közötti kisvasút megvalósíthatási tanulmányát, csak már sihuhuzna el a balfenéken. :))))))
Szókrakész
Arról is van már tanulmány, hogy a Záhony-Sopron vonal hogyan csatlakoztatható be a Felcsút kisvasútba?
zöldszem
Továbbra is csak azt tudom mondani!
Rövid a pöcsöd, told meg egy vasúttal!
nyanya001
@KERKA: A Mészáros és Mészáros mangalica cég, ki más !
nyanya001
@Levendula: Istenem :( nagyon sajnálom, fogadd őszinte részvétem.
bundi
van itt pénz...de akkor minek az lázár féle leépítés...mennjenek gájázni a vasúthoz...sínbohócnak...
papa.49
@Levendula: Fogad őszinte részvétem...
papa.49
Az én álmom meg egy film cím ,,Talpuk alatt fütyül a szél,,!!!
Január
Ez az egész kisvasút dolog egy halva született ötlet. Kár kidobni a milliárdokat érte.
Az embereket a motorizáció és a közlekedés közútra való terelésével alaposan elszoktatták a vasúti közlekedéstől. Nem lesz az olyan egyszerű rászoktatni a környező helységek lakóit a zötyögő kisvasútra. Maximum egy-egy falunapon kipróbálják, mert éppen van rá idő, meg nézzük meg milyen is az.
Aztán szegény kisvasút az idők végezetéig várhat utasokra, mert valakinek kicsi korában nem volt játékvasútja és nagykorában pótolná, mert a sorsát senki nem változtathatja meg.
Igaz ez utóbbi magánügy, de ha közpénz herdálással történik már nem.
Fradigege
25 km/h-val végig robogna a mesés felcsúti tájon. Én támogatom. Jól megszopatja az ingázókat, remélem a busz közlekedést felszámolja. Konkurencia nem kell. És, aki nem vigyorog a száguldó expresszen, az egy fincsi kitelepítéssel számoljon. Én a zsírmore helyében, a kertvégébe, egy fsza kis repteret is építenék. Hajókikötőt is varázsolnék, amit a Dunával összekötnék. Majd hajóval járkálhatna a Parlamentbe. A Pancsó Aréna után a susnyásban egy szafariparkot üzemelhetne be. Egy mini atomerőmű a kazánház mellé. Majd Nepálból elhozatnám a Mont Everest-et, ha kedve szottyana a vendégeknek egy kis alpin túrához. Tele vagyok ötletekkel.
Levendula
Köszönöm szépen az együttérzéseteket, nagyon jólesik. Anyukám nyugdíja még a százezer forintot sem érte el, pedig szinte gyerekkora óta dolgozott...
papa.49
@nemzeti_nyugdíjas: Kösz hogy feltetted...
papa.49
A masinisztajelölt igen csak magába van itt a képen roskadva)))))))) Mi fütyi nem jutott kukorica föld???
mekkelek
@Január: Nem is az a lényege hogy használják, hanem az hogy mennyi pénzt lehet lenyúni a kivitelezése folyamán. Úgy tippelem hogy jó sokat...
micfild
@Fradigege: ne folytasd mert megvalósul.
szép új világ
Orbán: „ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig” Sőt egészen Grátzig! Aztán mehet háztól-házig.
almosd
@Levendula: Fogad őszinte részvétemet ,nyugodjék békében.
eszegfu
@Levendula: Nagyon sajnálom...részvétem...vigyázz Magadra...
eszegfu
@Fradigege: 18:05 Nagyon igazad van!! Az Etyek-Bp. távolsága busszal nem egészen 30 km, amit 33 perc alatt tesz meg. Na majd, ha kész a kisvasut Bicskéig, akkor az etyekiek, mind az 1340 ember felszáll a kisvasutra, majd "röpke" 40 perc mulva átszáll Bicskén a Bp-re tartó vonatra. Az Etyek-Bp. havi buszbérlet ára 21.400 Ft, mennyibe kerül majd ez a kerülő ut?! Bizonyára ezek is szerepelnek a "hatástanulmányban"!!!
emerencia
@mekkelek: Ráadásul úgy néz ki, hogy még a kocsikat is egy másik várostól zabrálja.

propeller.hu/itthon/3141406-nyiregyhazi-kisvasutat-vihetik-el-felcsutra
magyarbakancs
"Orbán újabb álma teljesül: meghosszabbíthatják a felcsúti kisvasutat."
Moszkván át Pekingik.
magyarbakancs
Minden fontosabb a Cezaromániás, és Megalomániás vezérnek, mint az, hogy normális Kórház épületek, és benne jól képzett orvos, szakszemélyzet legyen.
Megfelelő lehetőség legyen azon fiataloknak ki szakmát, főiskolát, és egyetemet tudjon végezni.
eszegfu
Én még a legjobban utált embernek sem kivántam, hogy valami baj érje... de nekem most szakadt el a cérna! Száradjon O.V-re a kisvasutja a sinekkel együtt!!! Az egyik unokám (6éves) kórházba került, 2 napig vizsgálták, majd kivették a vakbelét...szülei a földön felváltva alszanak. Most meg hallom a hirt, hogy a mütét utáni gyógyszerek beadásának idejét mindig "eltolják" 1-1 órával, hogy elég legyen, mert már nincs több gyógyszer. Nem is értem, ha a 24 óra alatt 3x kell bevennie a gyógyszer, és most 2x is elegendő?! Akkor miért nem 2x bevételt irnak elő?! Nyilván az előbbi a valódi gyógyulását segiti elő, mig ez utóbbi csak éppen elég az élethez?! Utálatom igazán most tetőzött!!!
Everest
Azt teljes mértékben elfogadom, h az ellenzékiek fel vannak háborodva ezeken az eszement őrültségeken..., de kérdezem én... a hívei a párttársai, h ne is hívjam őket elvtársainak, vmint a szavazói... ! Mit gondolnak mindezekről? Van-e véleményük? ...és ha van?...akkor az mi? Minden OK. ha a főnök ezt szeretné? Szabad ezt? Normális ez így?
Január
@Levendula: Fogadd őszinte részvétem. Édesanyádnak legyen könnyű a sír, lelke leljen megnyugvásra!
eszegfu
@Everest: Erre én is kiváncsi lennék, de nagyon!!! Valamiért "eltüntek"...
kukac50
Nem Felcsútra kell költeni,hanem az egészségügyre iskolákra!
Bebizonyította a Fidesz,hogy a Klikk által felügyelt oktatás úgy szar ahogy van!
A helyben levő önkormányzatoknak adják vissza az iskolák üzemeltetését a pénzzel együtt.
Helyben tudják mi mikor hogyan kell.
A Klikket meg oszlassák fel mert értelmetlen az egész.
Amihez a Fidesz hozzányúl az tovább rosszul működik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.