A Demokratikus Koalíció (DK) szégyenletesnek tartja a nemzeti italboltok létrehozásának tervét, annak megvalósulása esetén a párt szerint ugyanis csak a fideszes kevesek és a szeszcsempész, alvilági szereplők árulhatnának alkoholt.

Varju László, a DK alelnöke vasárnap a témában tartott sajtótájékoztatója után az MTI-nek azt mondta: a Fidesz nem elégszik meg a trafikokkal és az "elprivatizált" földekkel, az alkoholkereskedelmet is birtokolni akarja. A Fidesz elárulja a magyar vállalkozókat, amikor egyre több dolog árusításának a jogát a fideszes vállalkozóknak adja – tette hozzá.

Arra, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön tagadta, hogy a kormány nemzeti italboltok létrehozását tervezi, Varju László úgy reagált: egy szavát sem hiszik el a kormánynak, amely azt is mondta, hogy megvédi a magánnyugdíjakat és mégis elköltötte az azokban felhalmozott pénzt. A DK szerint a nemzeti italboltok rendszerét is be fogják vezetni – felelte.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Az a nagy büdös helyzet, hogy nem csak a DK szerint.
Várható volt! Vagyis, inkább úgy mondanám, tudva lévő volt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
A következő lépés pedig a sztrádák mellett álldogáló örömlányok Nemzethy-vé avatása lesz. Pénznek nincs szaga, mindegy honnan származik, csak a Fidesz pénztárába lehessen megszámolni...!
simmering73
Nem az a kérdés, hogy lesz e, hanem az, hogy mikor.
papa.49
@Szókrakész: Biztos ismered a mondást ,,cipőt a cipőboltból,, no ezek a majmok emlékeznek erre, és be is vezetik...
eszegfu
@Rockxy: 13:55 Elolvastam a "Néhány kapcsolódó szempontot" is... Abban egyetértek a cikkel, hogy ne másoktól várjunk megoldást az életünkre, hanem magunk tegyünk meg mindent... számomra ez a fő mondanivalója. Viszont a "részletekkel" nem mindig tudok azonosulni -- márpedig a "kutya a részletekben van elásva"! Pl. legyek a lehetőséghez képest "önellátó", vagy m.helyet követelek a kormánytól és ezzel "rabszolgaságot követelek magamnak"... Ez azért nem ilyen egyszerüen fekete-fehér!
Mondjuk kertes házam van, termelek mindenféle zöldséget, gyümölcsöt, sőt nevelek háziállatokat is a husa miatt. De mondjuk nem tudok annyi gabonát termelni, malmot épiteni, sőt kemencét sem, hogy a mindennapi kenyerem is meglegyen, vagy éppen nincs sóbányám, vagy lepárlóm sem a só előállitásához... akkor ezek megvételéhez pénz kell, amit csak munkával tudok megszerezni. Akkor "rabszolgává" teszem magam, hogy legyen pénzem, akkor viszont a nap többi szabad órája nem elég az "önellátásomhoz" szükséges táplálék, vagy eszközök előállitásához. És akkor csak 2 tényezőt emeltem ki. Én ezt gondolom, bár előfordulthat, hogy a linkben szereplő módon is lehet élni... számomra megvalósithatatlannak látszik.
Rockxy
@eszegfu: Igazad van.
Nem egy pillanat alatt kell elszakadni, hanem fokozatosan kell leválni a rendszerről.
A folyamat tarthat generációkon keresztül is.
Csak kezdjük már el, végre! :)
Minél többen.
Csizmás Kond
@Yoda69: A megregulázás alatt épp azokat értem akiknek folyton a csaláson jár az eszük...pl téged...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.